Gå til innhold

Fra fagarbeider til Ingeniør?


Primer4

Anbefalte innlegg

Jeg er lærling som platearbeider for tiden men interesserer meg mye mer for teorien bak alt jeg gjør enn selve jobben som for eksempel tekniske tegninger, forskjellige toleranser, hvordan man utnytter egenskapene til forskjellig materiale og forskjellige profiler mest effektivt osv.

 

Planen er og fortsette og jobbe som platearbeider i ett års tid etter jeg har fått fagbrev da jeg ser at jeg får mye nyttig erfaring der jeg jobber nå. (alt fra klargjøring av materiale og oppsetting av stålbygg til div betongarbeid, mekanisk arbeid i industri+++)

 

Men er på ingen måte motivert til å fortsette å slite ut kropp og hode på denne typen arbeid resten av arbeidslivet mitt og ser at om jeg tar bachelor som byggingeniør har jeg både mulighet til å jobbe i samme type firma som der jeg er nå som prosjektleder eller til og med daglig leder, men har også mulighet til å få jobb i konsulentfirma, entrepenørfirma eller arkitektkontor osv.

 

 

Spørsmålet 

Er det noen her som har tatt steget fra å være fagarbeider til og ta bachelor som ingeniør, hvor vanskelig var det?, Har aldri hatt noe interesse for matte og fysikk men fikk fire i matte på andreåret på videregående uten å gjøre lekser eller følge noe særlig med, så trenger kanskje ikke være umulig og komme seg igjennom r1, r2 og fysikken?

 

Og hva anbefales av og ta studiekompetanse+ r1,r2 og fysikk som privatist eller forkurs?

Endret av Primer4
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Har ingen direkte svar på de konkrete spørsmålene dine, men jeg har jobbet samme med mange ingeniører som startet som fagarbeidere, og jeg har bare positive erfaringer med det. Disse hadde en tilleggskompetanse som "vanlige" ingeniører ikke har hatt mulighet til å skaffe seg som en del av studiet, ofte relatert til materialkunnskap og hvordan ting faktisk lages, og hva som er mulig å få til (innenfor rimelighetens grenser) med ulike typer maskiner.

 

En av mine tidligere divisjonssjefer startet som verktøymaker.

Lenke til kommentar

Hei! 

 

Jeg gikk fra å være skipselektriker (fagbrev som elektriker) til å nå studere elektroingeniør. På yrkesskolen hadde jeg rundt 4.0 i snitt, og i matematikk fikk jeg 4. Jeg har alltid klart matematikk greit, men de siste årene av ung.skolen og yrkesskolen ble jeg lei og gadd ikke bruke noe særlig tid på dette.

 

Nå er jeg halvveis i mitt studie, og har A i snitt. Jeg går på en Høyskole, noe jeg kan anbefale deg. En master på en universitet har nok en veldig annerledes tilnærming, som er mye tyngre teoretisk. 

 

Det er veldig smart å sette av 1 år etter fagbrevet til å jobbe videre og få mer kunnskap, og ikke minst: spare opp litt penger til studiene! 

 

Jeg tok 1 årig forkurs, noe som jeg vil anbefale alle andre. Her hadde jeg matematikk, fysikk, norsk og samfunnsfag. Det var gjennom dette året at jeg kom "tilbake" til skolebenken, mange på dette kurset jobbet knallhardt for å lære oss matematikk og fysikk, og i arbeidsmengde var nok dette året fortsatt kanskje det hardeste! Men det er nok også dette året som har gjort at jeg har klart meg så bra videre. Jeg ser mange på studiestedet mitt som går ingeniørlinjer, som ikke har helt kontroll på matematikken. Disse får tre knallharde år som er en konstant kamp og slit, og flere av dem angrer på at de ikke gav seg selv et litt bedre utgangspunk før de kastet seg ut i det. 

 

Jeg gikk på forkurset i ved Høyskolen i Oslo, veldig bra, men har nå rundt 1300 søkere årlig på rundt 100 plasser, så kan være høye karaktertkrav. Husk at du får ekstra poeng grunnet fagbrev og alder, som hjelper på! Om du ikke kommer inn på en høyskole sitt 1-årige forkurs må du nok ta det som privatisk, som jeg har fått inntrykk av ikke er like bra for oss som kom rett fra arbeidslivet, da vi trenger litt støttehjul til å komme inn i skolesystemet og studieteknikker igjen. 

 

Til slutt vil jeg bare anbefale deg å se nærmere på bacheloren i Produktdesign. Dette er det samme som før ble kalt "Maskiningeniør", men de har skiftet navn og et par fag for å tiltrekke seg flere jenter. Jeg har flere venner som studerer dette, og de driver med akkurat det som du nevner du synes høres veldig spennende ut! Nå i år designer de et skipsskråg med konsepter for fremdrift og lignende, og her kommer materialvalg, design og andre ting inn i bildet som kanskje du synes høres interessant ut?

 

Uansett, lykke til! Skaff deg litt arbeidserfaring etter fagbrevet, lær deg matematikk og fysikk skikkelig, og når du da starter på din bachelor kommer du til å få et enormt utbytte og lære svært mye spennende og ha noen fine år på skolen! 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...