Gå til innhold

Må alt utstyr konfigureres til fast IP?


Anbefalte innlegg

På jobb har vi nettopp skiftet til fiber fra BroadNet. I følge dem må alt av utstyr endres til fast IP, i motsetning til dynamisk som vi har benyttet til nå. Oppsettet vårt er som følger:

 

Fra uttaket går kabelen til en router. Fra et av routerens kabeluttak går en kabel til en switch som i sin tur fordeler et antall kabler ut i lokalet. Skriveren vår er også koblet til routeren.

 

Spørsmålet mitt er: Hva legger BroadNet i at alt av utstyr må endres til fast IP? Telefoner etc. kobler seg jo lett på det trådløse nettet via routeren, så hvorfor er det sånn at utstyr som skal kobles til med kabel må konfigureres for fast IP? Spiller det noen rolle at switchen er koblet via routeren?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Tviler på at de mener lokalt utstyr MÅ ha fast IP.

Er godt mulig at de mener servere og lignende, disse har ofte en offentlig IP, og da må disse ofte endres om du får ny leverandør og du ikke eier selve IP serien som benyttes.

Men for arbeidsstasjoner og lignende så skal det fortsatt være DHCP som benyttes, men da helst på noe annet utstyr enn rælet en vanlig internett leverandør leverer.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Man kan jo si det slik, er ruteren satt opp med fast IP må alle maskiner i nettverket ha det.

Men tviler på BroadNet har satt opp det på ruteren.

 

Men det er jo en grunn til man har DNS server så da spiller i prinsippet IP adresse lite (Ipv4\ipv6) hvis det er satt opp med det.

 

Switchen bruker kun mac adresse, så ipv4\6 spiller liten rolle.

Endret av LMH1
Lenke til kommentar

Det virker som det er snakk om to forskjellige ting her.

 

1) Ekstern IP. Jeg aner ingenting om Broadnet, men det er helt plausibelt at de kjører uten DHCP på ekstranett og at du derfor må sette opp routeren/modemet med en fast IP-adresse.

 

1a) Om dere kjøper et sett IP-adresser fra Broadnet kan det stemme at også enheter internt må ha fast ip. Dette gjelder kun om de skal aksesseres fra ekstranett og stå helt fritt tilkoblet alle sammen.

 

2) Interne IP-adresser (NAT). Uansett hva Broadnet sier kan dere selvsagt kjøre NAT og egen DHCP sånn som de fleste gjør på sine interne nettverk. Da har routeren en fast IP utad, mens enheter på lokalnettet får lokale IP-adresser (192.168.x.x eller 10.0.x.x). Da vil ikke enhetene være adresserbare fra internett, noe som stort sett er ønskelig for de fleste typer nettverk.

 

(LMH1 er, som det påpekes, ikke bare på jordet men på helt feil jorde)

Endret av Audun_K
  • Liker 4
Lenke til kommentar

Litt vanskelig uansett uten å vite hva slags utstyr du har og i tillegg om dere har kjøpt en ip range.

Så kommer det jo an på denne "routeren" du snakker om.

Er dette bare en standard hjemmerouter, eller eksempelvis en ciscorouter typ beregnet for bedrifter..?

 

Er det en standard routersak med dhcp på klientsiden så er det jo bare tut og kjør det. Mulig du må sette statiske settings i routeren mot isp men internt trenger du da ikke noe på fast ip. Så lenge du har en dhcp server som går og deler ut interniper som routes via gw så skal alt funke.

 

Ikke sånn jeg ville gjort det da.

 

Fiber rett i en ciscorouter som står transperant -> brannmur med dhcp (cisco asa, palo alto e,l) > switch med vlan > wifi ap eller noe i den duren

Lenke til kommentar

Den IP-adressen dere har fått fra Broadnet må settes fast på WAN-porten på ruteren, siden de tydeligvis ikke tilbyr DHCP derfra (Det er ikke vanlig heller).

LAN'et ditt kan du gjøre som du vil med, og settes selvfølgelig opp med DHCP! (Det var nok ikke LAN'et ditt Broadnet snakket om)

Lenke til kommentar

Takk for flere svar :) Jeg har fått satt det opp nå, og det fungerte ved at gatewayen (routeren) ble konfigurert med den faste IP'en vi fikk tildelt. Utover det var det ikke behov for å gjøre noe. Synes det var litt utydelig forklart fra Broadnets side, men nå funker det i hvert fall :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...