Gå til innhold

Dere med erfaring med høns- se hit! :)


Anbefalte innlegg

Håper noen kan hjelpe meg!! :)

 

Vi hadde opprinnelig en hønseflokk på firehøner, to playmouth rocks og to jærhøns. Desverre ble den ene jærhøna tatt av rovdyr en dag helt i starten da vi hadde dem da de hadde klart å rømme.

Siste tiden ser det ut til at de to playmothene har blitt skikkelig rasister! De har mer og mer over det siste halve året støtt ut jærhøna. Hun ser ikke ut til å bli hakket på, men de to andre ser ut til å stenge henne unna mat og de holder seg mer hver for seg og ikke som en flokk.

Hva skal jeg gjøre? Jeg tenker kanskje å skaffe fler jærhøns for å få fler på "lag" med hun vi har. (Eller tenker ikke høner sånn?) Men vi har uansett tenkt oss fler høner og håper at det kan bedre situasjonen. Men hvordan tilfører man nye flokkmedlemmer? Håper noen har noen tips til meg! :)

 

 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

TS. Jeg har ikke erfaring med noen få høner, som hobby. Jeg vokste opp på et småbruk (med 150 - 200 høner), selv det var mine foreldere som hadde ansvaret for de, måtte vi ungene også delta på bruket. Så, noe vet jeg.

 

Vet at høner er minst like ille "møbbere", som mennesker - trolig værre. Rene "kanibaler", hvis de finner en å mobbe. Og av denne grunn, hadde kun en rase sammen. De siste 15 -20 årene hadde vi "Hvite Itialienere". Men selv da, var det alltid noen som ble mobbet. Mobberene hakket gradvis av fjærene og i skinnet, så det begynet å blø. Da ble flere interessert og flere deltok, så blodet rant. Så det var viktig å skille ut disse mobbeoferene og normalt gjorde vi "kort prosess" - avlivning.

 

Har hatt bekjente, som har hatt en av Norges størrste samlig, med forskjellige typer høns (fra nær og fjern), som hobby. Var ikke så veldig interessert, men jeg tror de hadde kun en av hvert slag, i felles innheng. Ellers separate innheng/bur.

 

For deg vil jeg anbelale. Enten å la den ene få eget bur/innheng, gi den bort, eller avlivning. Det er ille, at et individ blir hakket i hel, eller sultet til døde.

Lenke til kommentar
  • 2 måneder senere...

Vi hadde høns i hagen, da jeg var yngre.  Vi hadde både små og store sammen. Kan ikke huske at de store plaget de små. Men jeg ville anbefalt deg å skaffe noen flere Jærhøns, slik at ikke den ene blir gående alene.

Er jo en gammel tråd. Men når høner "mobber" andre høner, går det ikke på størrelse. Gjelder vel generelt også. 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...