Gå til innhold

Hente hjem omplassert hund


Anbefalte innlegg

Omplasserte hunden min i fjor høst pga. familiesituasjon med noen betingelser.

 

1. Hunden kunne ikke brukes i avl

2. Hunden kunne ikke omplasseres videre

3. Besøke hunden når vi ville

4. Få låne hunden noen ganger.

 

H*n som overtok hunden har sagt at alt dette var greit.

 

Jeg bestemte meg for at jeg ville låne hunden til påsken så resten av min familie fikk hilse på den igjen siden mange har savnet den så mye.

Svaret fra h*n med hunden var klart nei pga. hunden psyke. Jeg kjenner min egen hund godt nok til at det ikke er en god nok grunn. Da må psyken til hunden ha blitt dårlig etter at jeg omplasserte den.

 

Nå vil jeg ta hjem hunden permanent siden avtalen var at jeg skulle få låne hunden noen ganger å det får jeg ikke.

 

Chippen står fremdeles i mitt navn, så på papiret er hunden fortsatt min. Det er heller ikke skrevet noen omplasseringkontrakt av noe slag

 

Synes ikke det er morro å dra å hente hunden fra noen som er glad i den, men siden avtalen ikke blir holdt så må det bare bli slik

 

Noen synspunkter??

Endret av Fjernsyn
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

En hund som selges er en vare og går innunder kjøpsloven. En muntlig avtale er like gyldig som en skriftlig. Du kan sette alle krav du vil, men er hunden er gitt bort. Skulle tatt seg ut om du kjøpte en bil og forrige eier hentet den tilbake fordi du brøyt kontrakten og kjørte den til Oslo...

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Jeg vet ikke om du i det hele tatt har noen juridisk sjanse til å få tilbake hunden, men hvis du har det, så må du vel i hvert fall dekke det hun har brukt av penger på hunden som anses som rimelig (altså ikke halsbånd i fem forskjellige farger som hun har kjøpt fordi hun liker å bytte halsbånd på hunden, men hundemat, vaksine osv).

Endret av oscrue10
Lenke til kommentar

Det er ikke usannsynlig at du har en grei sak her TS - poenget er om dette er et kjøp som omfattes av kjøpsloven, eller en annen avtale om feks omplassering.

 

Les denne; https://www.regjeringen.no/nb/dokumenter/-2---omplassering-av-dyr---forholdet-til/id727335/

 

Forsåvidt enig med Star Fox over her om at det bør foreligge et vesentlig brudd på avtalen for at du skal kunne heve den, men det er opp til deg å vurdere..

 

PS - til neste gang, sørg for å gjøre slikt grundig og skriftlig. Mye rare folk der ute ;)

Lenke til kommentar

Har skriftlig bekreftelse på at betingelsene er godtatt. Vil si det er et vesentlig "kontraktsbrudd" når det faktisk ikke er mere en 4 ting som måtte overholdes. Svaret jeg fikk var blankt nei. Det med å betale vaksiner og slikt er jeg inneforstått med. Tenkte å dra å hente hunden på mandag eller prøve å komme til enighet på annet vis, uten noe oppstyr.

Lenke til kommentar

Hvis du hadde tenkt på hundens beste ville du droppet dine regler om å få besøke og låne hunden..

Hunder har heftig hukommelse, og en slik ordning vil i mange tilfeller kunne være med virkende årsak til at hunden ikke finner seg til rette i nytt hjem.

 

Omplassering er kun egnet som en permanent ordning, tidligere eier er da nettopp tidligere eier..

  • Liker 5
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Et godt eksempel på hvorfor jeg aldri ville tatt til meg en omplasseringshund hvor forrige eier krever å få låne den eller besøke så ofte de vil... Det er ikke sikkert at ny eier har lyst til å låne bort hunden SIN akkurat når det måtte passer forrige eier, og hvertfall ikke i høytider når man endelig har litt ekstra tid til å være mye sammen med hunden.

Når du gir fra deg en hund så er det kjipt og vanskelig, men hunden bør slippe å bli kasteball i dette tilfellet bare fordi du er sur når du ikke får låne den i to dager (etter allerede å ha gitt den bort). Forøvrig dumt av de nye eierne å si ja til en sånn avtale, men de må jo få lov til å si nei hvis de mener at det ikke passer.

  • Liker 6
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...