Gå til innhold

Luftforsvaret - 2016


Anbefalte innlegg

Heisann!

 

 

Jeg var på sesjon del 2 forrige uke, og ble derav innkalt til luftforsvaret i april 2016.

 

Hva har folk å si om den generell tjenesten i luftforsvaret? Jeg ønsker i utgangspunktet en tjeneste som er rimelig fysisk krevende, og hvor jeg lærer mest mulig. Hvordan står luftforsvaret i forhold til dette?

 

 

Mvh Den Ukjente

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hei Ukjente.

 

Var selv inne i luftforsvaret 2010-2011.

 

Generelt om luftforsvaret:

Rekrutten er ikke tung i det hele tatt. Garantert ikke på samme nivå som flere av rekruttene i hæren (ut ifra hva jeg har hørt), men på lik linje med sjøforsvaret. Jeg var motivert og i god form når jeg kom inn. Så klarte rekrutten uten mye stress og var ikke noe hating for min del. Og syntes det var veldig lett å skille seg ut positivt.

Maten på Madla er helt grei. Men er selvfølgelig ikke alltid den beste, men man kan ikke være spesielt kravstor. Jeg sultet aldri for å si det sånn.

Mer generelt om tjenesten avhenger helt på hva slags tjeneste du får etter rekrutten. Så her må du være mer spesifikk hvis du vil ha mer hjelp.

 

Luftforsvaret har dessverre ikke mange fysiske tjenester. Den meste fysisk krevende tjenesten i luft er hundefører (tror ikke NIS er en mulighet lenger). Men ettersom du skal inn i April så vil du ikke ha mulighet til å søke hundefører eller hunderøkter.

Brannvernsoldat er ikke så veldig krevende fysisk i vanlig tjeneste. Men har hørt at kurset de har skal være nokså krevende. Uansett hva et befal sier så er ikke vakt og sikring en fysisk krevende tjeneste, det er heller ikke idrettsoldat (IAS).

Vet dessverre ikke så mye om ingeniørtroppen i luftforsvaret. Men hvis det er mye det samme som luftvern så er heller ikke det spesielt fysisk krevende.

 

Hva du lærer mest mulig av, avhenger helt på hva du har lyst til å lære? Hva er dine interesser? Må vite litt mer for å kunne hjelpe deg med det. Jeg er selv veldig interessert i hund, så jeg lærte selvfølgelig veldig mye det året jeg var inne.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...