Gå til innhold

Hvem tar straffen?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
  • 3 måneder senere...

En gjest har drukket på ett utested, og kjører deretter i fylla.

Tror du utestedet får boten? Eller gjesten selv som kjørte?

 

Du er ansvarlig for egne handlinger selv når du er full.

 

Akkurat den er litt spesiell. I forskrift om omsetning av alkoholholdig drikk står det blant anna:

 

 

§ 4-1.Personer som er åpenbart påvirket av rusmidler må ikke gis adgang til skjenkestedet.

Dersom en person som er åpenbart påvirket av rusmidler befinner seg på skjenkestedet, har bevillingshaver plikt til å sørge for at vedkommende forlater stedet. Bevillingshaver har plikt til å sørge for at personer som trenger det, får nødvendig bistand.

 

I enkelte tilfeller så kan ein straffe skjenkeplassen, men dette bil krever at skjenkeplassen har overskjenka gjesten og deretter kasta ut gjesten som var i ein tilstand der gjesten ikkje kunne ta vare på seg sjølv, men det krever heilt spesielle omstendigheiter.

 

Hovedregelen er uansett at sjølvforskyldt rus ikkje er ei formildande omstendigheit. Og det er nok det unntaket som kanskje kan være mest aktuell for trådstarters spørsmål. Dersom dei som tente på hadde blitt ufrivillig rusa slik at dei ikkje lenger var i stand til å forutsjå og kontrollere sine handlingar så kan ein også gå til sak for dei som skjenka personane.

Dette er heller ikkje ei veldig vanlig problemstilling, i alle fall ikkje i forhold til alkohol der det er vanskelig å lure i noken nok alkohol til at dei mister kontrollen over sine eigne handlingar, men det finnes nokre eksempler der folk har blitt forgifta ved at nokon har tilsatt rusmiddler i drinken deira med det formål at personen skulle bli overstadig berusa og deretter gjere noke dumt.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...