Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Bruk av sensitive opplysninger i NAV


Anbefalte innlegg

Hva slags opplysninger av sensitiv art er nødvendig for å behandle søknad om sosialstønad?

 

Jeg har i det siste blitt mer oppmerksom på hva disse vedtakene inneholder. Det inkluderer så godt som alle opplysninger gitt/innhentet i forbindelse med søknad om aap. Blant annet diagnoser, medisinering, behandling og andre opplysninger av sensitiv art.

 

Det virker som om sensitive opplysninger flyter fritt fra saksbehandler til saksbehandler.

 

Er dette nødvendig og innenfor regelverket?

 

 


Anonymous poster hash: e8f7c...ed0



Anonymous poster hash: e8f7c...ed0
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Forvaltningen skal etter § 17 i forvaltningsloven sørge for at saken er så godt opplyst som mulig før et vedtak treffes.

Når AAP skal innvilges pga. sykom (redusert arbeidsevne o.l.) er det saklig av forvaltningen å innhente diagnoser, informasjon om behandling også videre.

 

Hva mener du egentlig med at opplysningene flyter fritt fra saksbehandler til saksbehandler?

 

AAP er for øvrig ikke en sosialstønad. For å søke om økonomisk støtte til livsopphold skal det holde å dokumentere hvordan økonomien din er.

Endret av Star Fox
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Informasjonsflyt mellom staten (folketrygden) og kommunen (sosialtjenesten) i det lokale NAV-kontoret reguleres av NAV-loven § 16:

 

 

 

§ 16.Behandling av personopplysninger ved det felles lokale kontoret og informasjonsdeling med Arbeids- og velferdsetatens kontaktsentertjeneste

Taushetsplikt etter denne loven eller etter lov 18. desember 2009 nr. 131 om sosiale tjenester i arbeids- og velferdsforvaltningen er ikke til hinder for at opplysninger er tilgjengelig for andre ansatte innen kontoret i den utstrekning som trengs for en hensiktsmessig arbeids- og arkivordning, blant annet til bruk ved veiledning i andre saker. Taushetsplikten er heller ikke til hinder for at sentrale opplysninger om individuelle kommunale stønadssaker er tilgjengelige for ansatte ved Arbeids- og velferdsetatens kontaktsentertjeneste.

 

Snoking er ikke en del av en hensiktsmessig arbeids- og arkivordning, og heller ikke innhenting av opplysninger som er klart irrelevante for søknadsbehandlingen.

 

Ved behandlingen av en søknad om sosialstønad etter lov om sosiale tjenester i NAV § 18 flg. må det tas stilling til i hvilken grad du er, burde vært, eller kunne ha vært selvforsørget. Her kommer opplysninger om helsemessige forhold inn.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...