Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Hvor lenge kan man holde deponert husleie


Anbefalte innlegg

Jeg leier en leilighet, og etter at leiligheten i periode led av en mangel ble en mindre del av husleien holdt tilbake. Leieforholdet er slik at huseier bruker et firma som mellomledd, hvor en megler i dette firma er min kontaktperson og jeg har slik sett ingenting med huseier å gjøre. Jeg betaler leien til dette firmaet. Det beløpet som er omtvistet, ble så betalt inn til dette firmaet, hvor dem skulle sette dette på en egen konto (en løsning jeg selv godtok). Spørsmålet mitt er hvor lenge jeg er nødt til å vente før huseier enten sier seg enig eller bestrider den omstridte husleien. Huseier har ikke en historie for å gjøre ting før det absolutt må til, så hadde vært fint å ha noe for sette fart på ting..

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det du beskriver er ikke deponering etter husleieloven § 3-8. Slik deponering skal foretas på sperret konto, ikke i en fritt valgt konto tilhørende utleiers fullmektig.

 

Men hovedprinsippene etter husleieloven § 3-8 er likevel anvendelige, i og med at de bare gjentar de reglene som gjelder for deponering mer generelt. Et deponert beløp kan bare disponeres over når partene er enige, eller det foreligger en rettskraftig dom.

 

Det er ingen tidsfrister for dette spørsmålet - en leietaker som ønsker å få beløpet utbetalt må eventuelt gå til sak.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...