Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Ta betalt for nedlasning fra "betalingshosting"


*F*

Anbefalte innlegg

Hei.

Dere er sikkert kjent med konseptet.

Man har noe man gjerne skulle lastet ned, finner en eller anna hostingside som har filen, filmen, albumet, eller hva som helst som du har lyst på, og det finnes gjerne ingen andre steder på nettet.

 

Det er i utgangspunktet to begreninger:

 

Type1: Som gratusbruker kan du bare laste ned 1 fil hver x time, og får bare x kbps speed, og må kanskje vente x sec før du kan klikke download.

 

Type2: Du må ha en VIP/Premium/Pro elns konto på websiden for å laste ned, dette koster gjerne litt penger, kanskje 10-20 euro i måneden, og de fleste gidder ikke betale det for den ene fila dem vil laste ned.

 

Jeg kom dermed på en ide, hva om jeg kjøper meg et medlemskap, og tilbyr meg å laste ned for andre for si 1usd per fil.

Vil det være lovlig?

 

Merk at disse sidene gjerne har like lite rettighetene til filene sine som PirateBay.

 

Så, hva tror dere? Sett bort ifra faktiske rettighetshaver.

Risikerer jeg i praksis noe trøbbel med disse websidene som driver med pey2dl?

 

 

 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hvis ikke de er rettighetshavere, hvorfor skal du da få problemer med dette?

 

Nå aner ikke jeg hva slags filer det er snakk om, men om det er ulovlig kopiert innhold så vil du få problemer, men hvis det eksempelvis er snakk om drivere etc så vil du ikke få problemer.

Lenke til kommentar

Det fleste slike sider tilbyr etter som eg forstår det i all hovedsak nedlastning av opphavsbeskytta materiale. Og sjølv om eg ikkje veit noke om det så er det vell rimelig å anta at dei som laster opp filene (og får fortjeneste per registrerte nedlastning) nok ikkje er opphavspersonen for filene.

 

Så ei slik løysning som du foreslår vil være ulovlig, men ikkje meir ulovlig enn den tjenesta som du "snylter" på.

Eit eventuelt rettslig oppgjer vil derfor kome frå opphavspersonen, og ikkje frå den sida som leverer betalingstjenesten.

 

Om din forettningsidé blir oppdaga av den andre skurken så er vell reaksjonen berre at du får sperra brukarkontoen som du har betalt for.

Lenke til kommentar

Ikke sant, på en måte kan man jo si at jeg er en opphavsmannens redder i og med at jeg ved en slik forretnings modell vil ihvertfall redusere inntektene til disse kyniske nettstedene.

 

I og for seg er det jo også et spørsmål hvorvidt jeg tar betalt for piratmateriale, eller om jeg tar betalt for arbeidet med å laste ned og opp til kunde.

 

Tjenesten blir ihvertfall at kunde sier, "Jeg vil ha denne, http://url..."så det er egentlig d DL-ingen i seg selv jeg bidrar med.

 

Innholdet kan dog være forskjellig, det kan være drivere som spesifisert lenger opp, men jeg tror nok det er realistisk at det i større grad er piratmateriale. Men ikke ved jeg.

 

 

Det blir likevel ikke en stor virksomhet, mer hobbyvirksomhet. Målet er først og fremst å dekke inn kontoutgifter

Lenke til kommentar

Problemet for ditt vedkommande er at du faktisk laster ned ei ulovlig fil enten det er snakk om opphavsbeskytta materiale eller barneporno. At du gjer det på oppdrag for andre og sender denne fila vidare til ein tredjepart er eigentleg uvesentlig i forhold til spørsmålet om du har brutt lova.

 

Men dersom løysninga er at du lar andre bruke din påloggingsinformasjon/konto for å laste ned fila direkte til seg sjølv så er det vell kun brukarvilkåra til nedlastningssida som blir brutt?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...