Gå til innhold

Må man ha 6 pin i skjermkort ? eller går det med 4 pins ?(Strøm)


Eriksendrul

Anbefalte innlegg

Jeg lurer på om man bruke 6 pin strøm til et skjermkort ?

For en venn av meg som kjøpte mitt gamle har kun en 4 pinn som passer til skjermkortet men egentlig er det jo 6 pins.

 

 

Det er et Sapphire AMD 7950 kort som har 2*6 pin strømslot, Jeg regner med at den ene slotten er om du skal kjøre 2 kort,, Men som spurt: Funker det med 4 pins ?

 

og om han må bruke 6 pins hvordan kan han fikse det uten og kjøpe ny PSU ?

 

 

sånn her ser kortet ut ca: og må han da "fylle" ut en av de to 6 pins slottene for at det skal funke ?

107p2rn.jpg

Endret av Eriksendrul
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hvis han har 4pin «som tilsynelatende passer» er det ikke en pci express grafikk power plug han har ledig.

De er 6 eller 8 pins.

Antageligvis er det atx12v/p4 kontakt for cpu på hovedkort. Hvis så er tilfelle må han ikke finne på å sette den i et skjermkort (da sier det poff). Dette da gnd og 12v er plassert ulikt og han vil kortslutte psuens 12v og muligens også dreper grafikkort.

Lenke til kommentar

Såvidt meg bekjent så er det ingen 4pins kontakter til skjermkort. De eneste 4pin jeg vet av er kontaktene som går til hovedkortet og de er til cpu. Skjermkort har 6 eller 8pins kontakter, eller gjerne en av hver. Alle inngangene må brukes, så da anbefaler jeg din venn å gå til innkjøp av en ny strømforskyning. Anbefalingen er en strømforskyning på minimum som kan levere værtfall 30ampere på 12volts railen og som har 2stk 6pin plugger.

Lenke til kommentar

Nå er ikke jeg noen ekspert, men det kan vel kanskje gå greit på enkelte ikke fult så kraftige kort, men når du har 2 plugger hvorfor ikke bruke de, det er jo bare for at kortet skal få nok å gå på.

Men man skal jo ikke bruke noe annet enn 6 eller 8 pin som er beregnet på PCI-E eller skjermkort, så nei, han må enten ha ny strømforsyning eller så kan man jo prøve som sagt før, molex til 6pin adapter, slike følger enten med skjermkortet i eksen eller kan kjøpes løst, hvis han da ikke tar fullstendig feil og det er ett par 6pins på strømforyninga hans, eller så er den gammel eller fryktelig sær.

Endret av meg0709
Lenke til kommentar

Nå er ikke jeg noen ekspert, men det kan vel kanskje gå greit på enkelte ikke fult så kraftige kort, men når du har 2 plugger hvorfor ikke bruke de, PCen bruker ikke noe mer strøm eller noe sånt, det er jo bare for at kortet skal få nok å gå på.

 

Ja, Men tenkte at den ene 6 eller 8 pins på kortet var der om du skulle kjøre Xfire eller sli siden du får med en veldig kort kabel med 2*6 pin som bare kan passe om du setter den fra en gpu til en annen, Jeg fikk hvertfall med det da jeg kjøpte mitt 970 kort sist uke.

 

Men vi får bare sjekke, funker det ikke med kun 1*6pin så får han vell bare ordne ny psu.

 

Men om du har 500W psu, så skal du klare og kjøre et 500W gpu ? Mange som sier at det funker men at det kan gå dårlig ? Skal ikke en 500W psu levere 500w uansett ? og hvorfor sier noen at dette ikke nødvendigvis fungerer ?

Endret av Eriksendrul
Lenke til kommentar

Hvilken kort kabel?

Vis bilde eller link til nevnte kabel.

Jeg var med å pakka opp broderns 970, det eneste av kabler der var to molex til 6pin.

 

For alt det andre får noen andre svare på, men det er ytterst få skjermkort som trekker 500W alene og en PSU skal drive hele maskina, ikke bare skjermkortet.

Lenke til kommentar

Og om kortet har 1*6pin og 1*8pin så er vell 8 pin den som skal gå inn i det andre kortet i sli/xfire ?

Hæ?

 

jeg har brukt kun den ene 6 pin inngangen på mine kort i alle år uten og få noe dårligere ytelse av den grunn :S

Dårligere enn hva?

Dårligere enn om du hadde brukt begge? Det vet du vel egentlig bare om du har faktisk prøvd å bruke begge.

 

PCIe-bussen leverer også noe strøm, men typisk for lite til at mid-/high-end-skjermkort klarer seg med det alene, og derfor krever disse ekstra 6-/8-pins plugger. For alt jeg vet kan det variere fra hovedkort til hovedkort (evt. PCIe-versjon) hvor mye strøm PCIe-bussen klarer å levere. Jeg vet ikke, jeg bare spekulerer her, men det vil isåfall kunne forklare hvordan det i enkelte tilfeller vil holde å bruke én plugg på et kort som har inngang for to; den får kanskjelevert nok strøm fra hovedkortet til at den klarer seg med én plugg? Produsenten må uansett ta høyde for at GPU skal kunne brukes også i systemer som leverer mindre strøm via buss, dersom dette ikke er fullstendig standard.

 

Uansett: du bør ikke spekulere i å "klare deg med" færre strømtilkoblinger enn GPU har innganger for. Vel mulig det går helt fint, men jeg tipper GPU vil bli ustabil ved høy last i de fleste tilfeller.

 

tenkte at den ene 6 eller 8 pins på kortet var der om du skulle kjøre Xfire eller sli siden du får med en veldig kort kabel med 2*6 pin som bare kan passe om du setter den fra en gpu til en annen, Jeg fikk hvertfall med det da jeg kjøpte mitt 970 kort sist uke.

Er det en kabel med to 6-pin hann og ingenting annet? Siste GTX970 jeg kjøpte (som har inngang for både 6-pin og 8-pin) hadde nemlig med to ulike overganger:

- 2x molex (hunn) til 1x 6-pin (hann)

- 2x 6-pin (hunn) til 1x 8-pin (hann)

 

Dette er da åpenbart for å kunne brukes med PSU som ikke nødvendigvis har både 6- og 8-pin strøm. Jeg ser ikke hva en kabel med kun 2 stk 6-pin hannkontakter skal være godt for. Kan det være en splitter fra 1x 8-pin til 2x 6-pin du har fått med?

 

Men vi får bare sjekke, funker det ikke med kun 1*6pin så får han vell bare ordne ny psu.

Som xClaymanx påpeker kan overganger brukes, men det kan ha uheldige bieffekter. Om strømforsyningen ikke har PCIe-strøm høres det ut som en årgangs-PSU som er moden for utskifting uansett.

 

Men om du har 500W psu, så skal du klare og kjøre et 500W gpu ? Mange som sier at det funker men at det kan gå dårlig ? Skal ikke en 500W psu levere 500w uansett ? og hvorfor sier noen at dette ikke nødvendigvis fungerer ?

Kondensatorer på PSU slites med årene, og slites gjerne mer jo mer PSU brukes - særlig hvis bruken nærmer seg "peak" for modellen du har. Trekker systemet ditt tett opptil hva PSU er god for, og du har den stående slik over noen år, er nok kapasiteten til PSU temmelig redusert med tiden. Dessuten er det ikke nødvendigvis så enkelt som å summere sammen forbruk for hver enkelt komponent i systemet ditt og si at "så mye strøm trenger jeg at min PSU leverer og da går det bra" fordi ulike rails på PSU gjerne leverer ulik strøm/spenning/effekt. 500W er samlet effekt for en slik strømforsyning, men den vil da levere mindre enn dette på 12v rail. Her ser du f.eks. specs for Corsair CX500:

post-47818-0-51993600-1424925691_thumb.png

 

Trekker GPU 500W alene er det åpenbart at en 500W PSU ikke klarer å drive den. Komplett har en tendens til å oppgi strømforbruk og/eller "anbefalt strømforsyning". Sistnevnte gjelder da hele systemet samlet, og man burde gjerne også betinget at det bør være en strømforsyning av relativt nyere dato og som har nødvendige tilkoblinger.

Lenke til kommentar

Klart man får dårligere ytelse uten å bruke alle punktene.

Hvis ikke er det andre flaskehalser som hindrer.

Selv må jeg ha i alt + molex på siden for å få stabile 290x osv.

 

Skal man bruke molex-overganger til 6pin må man bruke en egen linje molex pr overgangskontakt og en overgang trenger 2 og da ryker 2 ulike molexrails bare der.

Med pci-e-watt og en kabel mangler vel ett 970 ca 30w og yter deretter.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...