Gå til innhold

Backpacking jorden rundt


Anbefalte innlegg

Vi er en guttegjeng på 5-6 stykker som ønsker å reise jorden rundt etter endt skolegang (sommeren 2016). Vi kan derfor ikke begynne rett på studier etter videregående, og har i prinsippet derfor ett helt år til disposisjon. Brasil, Thailand, Bali og Australia er alle reisemål vi ønsker inkludert i turen. Vi er fortsatt veldig tidlig i planleggingsfasen og har derfor noen spørsmål som kanskje noen erfarne backpackere kan svare på:

 

1. Hvor lenge bør reisen vare?

2. Noen spesielle steder en sporty og solglad gjeng bør besøke på turen?

3. Bør vi bestille flybilletter gjennom et selskap som syr sammen hele turen til èn pakke, eller er det lettere å sette sammen sin egen tur og bestille alle flybilletter selv?

4. Er det smart å bestille alle overnattingssteder på forhånd, eller lønner det seg å lete etter dette når vi ankommer reisemålene?

5. Andre gode råd før vi legger ut på en slik reise?

 

Takker hjertelig for alle svar! :)

 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hei!

 

Det er vel visse ting som må avklares først, hva ligger i verden rundt reise? Er målet å bare komme seg rundt kloden og tilbake til Norge igjen? Skal dere hoppe fra hovedstad til hovedstad på kontinent eller ønsker dere å utforske så mange land som mulig på turen?

 

Hvordan er fordelinga i gruppa i forhold til å ønske kulturelle opplevelser versus festing?

 

Når det gjelder lengde så kommer det helt ann på hva dere ønsker å oppnå, det er lett å sette seg fast i Asia i noen måneder fordi det er så mye å se og oppleve. For å ikke nevne strandlivet.

 

Nr. 3:

 

Det er billigere å mekke sammen en egen løsning, med en større plan for hva dere skal, så lenge dere bestiller flybillettene som går på tvers av kontinenter såpass tidlig at dere ikke blir sittende med altfor dyre billetter (det igjen kommer ann på økonomi selvfølgelig). Det er derimot langt enklere å få en ferdigsydd pakke hvis dere ikke har så mye erfaring med den type reising, så da blir det en avveiing mellom kostnader og enkelhet. Hvis dere tar ting på egenhånd så kan dere forholde dere til eget tidsskjema hvis dere oppdager at "shit, vi må være her lengere" når dere kommer til et nytt sted.

 

Nr 4. Det varierer, kommer helt ann på hva slags bosituasjon dere skal ha (hostell versus hoteller), om det er høysesong og om dere planlegger å komme noen steder i helgene (langt større pågang enn hverdager). Generelt så er det fornuftig å sjekke dagen i forveien eller noen dager i forveien hvis dere ordner hostell slik at dere har et sted å komme til når dere kommer til en ny by. Særlig med tanke på at dere er så mange så kan det være lurt å bestille et stykke i forveien slik at dere f.eks har større sjanse for å dele et dorm. Hvis dere skal bo på hoteller, så vil jeg tro at det er en god idè å finne ut tidlig, i tilfelle billige rommene forsvinner. Men igjen, kommer dette helt ann på sesong og hvor det er.

 

Nr 5. Vær forberedt på at det blir deling i reisegruppa, det kan være uenigheter om hva man vil når man er visse steder, noen vil kanskje reise videre tidligere, andre vil være der lengere (hvis dere ordner eget).

 

Du risikerer alltid at noen får hjemlengsel (er det noen som har dame hjemme f.eks?) og ønsker å avbryte reisen, det er sånt man må ta hensyn til.

 

Alltid ha google maps oppdatert når dere kommer til en ny by så dere kan navigere med telefon, det er gull verdt.

 

Pakk lett! Det er altfor lett å pakke med seg altfor mye klær, det er som oftest vaskealternativer tilgjengelig og på de riktige stedene koster det ikke mye å kjøpe seg nye klær uansett.

 

Gå gjennom internett for generelle ting å ta hensyn til på et nytt sted (taxipriser, tipsekultur, kleskoder o.l.) så man unngår å bli svindlet og forholder seg til kulturelle normer.

 

Sørøst-Asia er generelt tungt anbefalt for sporty og solglade gjenger, øyene sør i Thailand tilbyr det meste av aktivitet og sol. Personlig så var det fantastisk å leie sykler og sykle i Kambodsja (Angkor Wat). Sykkel som alternativ er ofte veldig bra, men trafikken kan være livsfarlig mange steder, så gjelder bare å følge godt med.

 

Er de første tingene som slår meg.

Lenke til kommentar

Strøtanker i tilfeldig rekkefølge, og uten krav på fullstendighet:

 

1. Vaksiner.

 

2. Medlemskap i Folketrygden (systemet har noen regler ang. utenlandsopphold - det bør sjekkes, og evt. også gjøres noe mere med, efter som hva reglene faktisk tilsier).

 

3. For Europa: Trygdekort som beviser rett til medisinsk behandling ved behov.

 

4. Uansett verdensdel: Reiseforsikring med helse- og ulykkesdel. (Dødsrisiko ? Livsforsikring ?)

 

5. Hvis man ønsker å leie bil: Internasjonalt førerkort. (Forsikringer ?)

 

6. Man pugger telefonnummeret til UD, og et telefonnummer til en avtalt privat kontakt hjemme, for nødstilfeller.

 

7. Man sier opp alle hybler og leiligheter, flytter hjem til foreldre, og avtaler posthåndtering.

 

8. Førstehjelpskurs og -utstyr, for nødstilfeller, skrammer og lignende sammenhenger. (Og ved sår eller skrammer i tropiske eller usanitære strøk vurderer man lege selv ved småting - bedre blakk enn enbeint...)

 

9. Vannrensing ? Tabletter ? Filter ? ???

 

10. Visaregler...

 

11. Ved lange flyvninger, og alle grensekryssinger, skaffer man seg reservasjon på overnatting for første overnatting efter reisen.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...