Gå til innhold

Canon EOS 300D


Anbefalte innlegg

Altså.. Tenker på å kjøpe dette kameraet... Er veldig interessert i å ta bilder, men bare på hobbybasis. Derfor vet jeg ikke alt for mye om tekniske ting. Syns bare det er gøy å ta bilder jeg :-)

 

Men nå som jeg har tenkt å legge litt mere penger inn i hobbyen min føler jeg at jeg må vite litt mer. derfor har jeg lett litt rundt etter info om 300D, men alt er så motsigende. Er det noen som faktisk HAR dette kameraet, eller i det minste har prøvd det, som kan hjelpe meg?

 

Er Canon 300D noe å satse på?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg fikk endelig kameraet mitt på fredag, og har tatt ca 600 bilder i helga selv om jeg har jobbet kveld både fredag lørdag og søndag.

 

Det første inntrykket mitt, er at dslr ikke kan sammenlignes med kompaktkamera. Der er ingen forsinkelse når du tar bildet, og bildekvaliteten er bedre enn jeg kunne forestille meg på lange lukkertider og høy ISO. Autofokusen er også mye raskere enn de analoge EOS jeg prøvd i bra lys. I mørket er det treigere på lengre avstander, men fortsatt bedre enn kompaktkamera.

 

Det største minuset med kameraet er at søkeren er det lille hakket mindre og mørkere enn på en del proffere EOS. Men den fungerer bra alikevel.

 

Alt i alt er jeg kjempefornøyd med valget.

Lenke til kommentar

Etter å ha lest igjennom innlegget ditt en gang til, så så jeg at det var noe jeg ikke hadde svart skikkelig på: Du utnytter bare en brøkdel av kameraets potensial hvis du ikke vil sette deg skikkelig inn i foto-teknikk. Basisfunksjonene har jeg bare brukt på noen få bilder bare for å teste dem. Jeg føler fullstendig mangel på kontroll på de innstillingene.

Lenke til kommentar

Jeg er og den lykkelige eier av dette kameraet. Selv om jeg ikke har samme " record " å vise til som vedkommende i forrige innlegg ( 600 bilder !!!!! ) på to dager.....så er jeg kjempefornøyd. Jeg benytter mine gamle Canonobjektiver og det funker upåklagelig. Etter hvert når pengesekken fylles igjen vurderer jeg å komplettere med USM objektiver som er kjappere og mer stillegående.

 

Uansett gjør du et trygt valg. Men tenk etter hva du skal bruke det til og hvor mye du gidder å sette deg inn i alle kameraets finesser. Holder du fotointeressen din på et "knipsestadie " så kan det gjerne være at du er best tjent med et enklere kamera....Canon G5 f.eks. For det første er det mye billigere og uendelig mye enklere å dra med seg rundt. Billedkvaliteten er optimal også. Behov og bruk må avgøre ditt valg ( og selvfølgelig pengesekken også ). Lykke til !

Lenke til kommentar

Nå har jeg hatt dette kameraet i noen uker, og er strålende fornøyd.

Jeg har tidligere hatt speilrefleks, da analog. Det var en ren nytelse å endelig få speilrefleks tilbake, nå digital. :love:

I mellomtiden har jeg hatt 4-5 forskjellige digitale "kompakt kamera", som har vært greie til "registrering" av bilder.

 

Dersom de to typene skal settes mot hverandre:

Pluss, kompakt:

- Størrelse.

 

Pluss, speilrefleks:

- Ingen "lag". Når utløseren blir trykket ned, TAR kamera bildet. Ikke 1-3sek etterpå.

- Autofokus er lynrask og fungerer i dårlig lys.

- Optisk søker som viser det du faktisk tar bilde av.

- Fantastisk batterikapasitet. 400-500 bilder, uten problemer!!!

- Mulighet for å skifte optikk.

- Dybdeskarphetskontroll.

 

Min oppfatning er at kompaktkamera er fine til å ta bilder med, men skal du fotografere, er det kun speilrefleks som gjelder. Selv til hobbybruk. :woot:

Lenke til kommentar

Hei. Kjøpte 300D :cool: i USA. Der går den under navnet Canon Digital Rebel.

Knipset 1500 bilder i New York og D.C.

Er kjempefornøyd med kameraet.

Prisforskjellen mellom Norge og USA var formidabel. Jeg betalte ca 1000 dollar m/18-55 objektiv dvs. 7000, noe som er 3-4000 kr mindre enn i Norge.

Så hvis du skal på tur, bør du sjekke prisen der.

Lenke til kommentar

Har bestillt dette kameraet gjennom hjemmepc ordningen i kommunen, og i infoen stod det at siden dette var såppas nytt så var det ikke sikkert det var mulig å levere før en gang i desember.

 

Noen som kan si noe om hvor lang tid det tar å ladde opp igjen batteriet på dette kameraet?

 

Aldri vore noe spesielt inne i fotografering, men gleder meg til å få kameraet å teste mulighetene som er der ute! :cool:

Lenke til kommentar

Ja, jeg bestilte kameraet med 18-55 glassbit fra XD, og fikk det på døra kvelden etter. Et par uker siden nå.

Har allerede supplert med 24-105? IS USM og et ekstra batteri, sikler etter 70-300 og noe heftig lys. Kanskje en macro hadde vært gøy, også? ;)

Begynner å bli litt usikker på hvorfor jeg kjøpte ekstra batteri; til tross for mange prøvebilder har jeg ennå ikke måttet lade om igjen.

Det tar, som andre har nevnt, 90 minutter å lade batteriet, men manualen sier at når det er fulladet skal det lade 60 minutter til. Nuvel.

 

- grå -

Lenke til kommentar

OK. Så da er det levert kameraer med objektiv i Norge hvertfall. Hadde nemlig en følelse av at de pakkene ikke var levert i Norge. Men mange pakker kan det hvertfall ikke ha vært.

 

Jeg har bestilt på ITbutikken, og der er første leveringsdato 8/12 (ubekreftet). Antagelig tar det flere uker etter det igjen.... :-(

Lenke til kommentar

Jeg bestillte også kit'et fra ITButikken den 16.oktober og fikk leveringstider som varierte mellom 15.november og 6. desember, men til min gledelige overraskelse dukket det opp den 6. november. Har ingen negative ting å si om dem foreløpig. Terje du kan glede deg til en god følelse når kameraet ankommer. Dette kameraet er i en annen klasse enn et kompaktkamera :p:

 

Bare det blir en dag med litt bedre vær nå, så kan jeg få tatt noen bra shots uten den kjedelige grå himmelen vi har nå. Værmeldingen ser ikke helt lys ut fremover dessverre, det har vel noe med årstiden å gjøre :gretten:

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...