Friluftskar Skrevet 15. februar 2015 Del Skrevet 15. februar 2015 (endret) TS. Montøren bør velge det som er vanlig, av "proffe" folk. Og det er å "gjære" platene sammen i hjørnene. D.v.s. alternitiv 3. Enkelte ganger kan den forenklede løsningen, alla alternativ 2 være ok. Men, ikke i ditt tilfelle. Der bør en bruke vanlig hjørneløsning. Og det er ganske greit, hvis veggene er i 90 grader, av hverandre. Da skjæres endene i 45 grader (dette kan bestilles ferdig skjært, fra produsent) Ellers må det "trikses" og vinklene "midles". Endret 15. februar 2015 av Friluftskar Lenke til kommentar
xrays Skrevet 16. februar 2015 Forfatter Del Skrevet 16. februar 2015 Men blir en indulsjonstopp noe varm og kan spre varme til benkeplaten? Lenke til kommentar
Friluftskar Skrevet 17. februar 2015 Del Skrevet 17. februar 2015 TS. Tror det er større fare for å brenne maten og ødelegge bl.a. stekapanner med slike induksjonstopp (med boost-funksjonen), enn å ødelegge benkeplata på grunn av varmeutvikling. Vanlige benkeplater som lamminert, limtreplater, stein/skifer, o.l., skal alle tåle varmen. Også induksjonstoppen. Er du bekymert, kontakt leverandør av induksjonstoppen, samt leverandør av benkeplate. Lenke til kommentar
Gjest Slettet-fsaSP0zV Skrevet 17. februar 2015 Del Skrevet 17. februar 2015 Ville gått for tegning 2 alt 2 (nederste). Mest mulig hel plate (uten skjøter) i nærheten av vasken, og god støtte under induksjonstoppen. Lenke til kommentar
xrays Skrevet 17. februar 2015 Forfatter Del Skrevet 17. februar 2015 Ville gått for tegning 2 alt 2 (nederste). Mest mulig hel plate (uten skjøter) i nærheten av vasken, og god støtte under induksjonstoppen. Ok .. hvorfor bør det være et godt stykke og er 50 cm nok mellom skjøte og kum ? Lenke til kommentar
Gjest Slettet-fsaSP0zV Skrevet 18. februar 2015 Del Skrevet 18. februar 2015 Blir fort litt søl i nærheten av kummen, derfor bør skjøter plasseres så langt unna denne som praktisk mulig. Ellers vil vann kunne renne ned i skjøten, og (avhengig av benkeplatematerialet) kan platen svelle/skades. Lenke til kommentar
Andrull Skrevet 18. februar 2015 Del Skrevet 18. februar 2015 (endret) du kan altids ha en megaplate som du kutter på innsiden og dermed har samme plata over hele. Hva mente du ? Han mente å bruke sinnsyke mengder penger på én stor kjøkkenplate. Altså, heltre benkeplater er vel bare sammensatt av mange små som er sammenlimt, dvs. limtre av f.eks eik? Hvorfor kan man ikke bare kappe/pusse endene, og så lime de sammen med noe trelim/vannfast trelim, eventuelt med noen lameller/plugger eller utfresninger for økt styrke? Limet i seg selv er jo så sterkt som treverket, og med noen feite lamellkjeks eller en runde med fresen, så burde dette gi et rimelig godt resultat, ingen sprekker for vann, samt se ut som én stor plate. Er ikke spesielt dreven innen området, så prøver nå å lære. Men blir en indulsjonstopp noe varm og kan spre varme til benkeplaten? Induksjonstopper er den kaldeste toppen du kan finne, da den i seg selv produserer minimalt med varme. Og blir sjeldent mer enn langt over hundre grader rett under der kjelen står. Og siden glass er en god isolator så vil det være romtemperert i sidene. Eventuell metallramme og elektronikk vil bli viftekjølt og vil ikke bli mye varmere enn kroppen. Så varme er nok siste problem. Endret 18. februar 2015 av Andrull 2 Lenke til kommentar
War Skrevet 27. februar 2015 Del Skrevet 27. februar 2015 Er ikke platene avrundet på kanten? Blir det noe fint om man legger en plate på tvers øverst? Har gjort det på ett billigkjøkken med svart ikea-laminatplate, måtte ta to maskeringstape-striper, sort akryl og vips flatt og fint. Det var fint 8 år etterpå også, men blir neppe pent med andre typer farger /plater. Lenke til kommentar
Gjest Bruker-182691 Skrevet 27. februar 2015 Del Skrevet 27. februar 2015 Var hjemme idag og pappa har det som skisse nr 3, halvt år gammelt kjøkken. Lenke til kommentar
Andrull Skrevet 27. februar 2015 Del Skrevet 27. februar 2015 (endret) Er ikke platene avrundet på kanten? Blir det noe fint om man legger en plate på tvers øverst? Har gjort det på ett billigkjøkken med svart ikea-laminatplate, måtte ta to maskeringstape-striper, sort akryl og vips flatt og fint. Det var fint 8 år etterpå også, men blir neppe pent med andre typer farger /plater. Ja, er platen avrunnet hvor platene møtes, så må du nok eventuelt kappe av kanten for å få det fint. Så da blor det viktig å beregne med et par mm tap. Og om det eventuelt blir kanter som ikke er avrundet, så blir det fint å kjøre en runde med håndoverfresen. Endret 27. februar 2015 av Andrull Lenke til kommentar
Inge Rognmo Skrevet 28. februar 2015 Del Skrevet 28. februar 2015 Og om det eventuelt blir kanter som ikke er avrundet, så blir det fint å kjøre en runde med håndoverfresen. Ikke prøv det på noe annet enn heltre-plate... Dette bildet illustrerer flere måter å skjøte benkeplater med avrundet forkant både i vanlig rett vinkel og som T-skjøt -den mest brukte er et kort kutt på 45* akkurat inn til slutten av avrundingen, og fortsette med et paralellt/vinkelrett snitt. (Ilustrert i både venstre- og høyreutgave, på tegningene øverst på venstre side.) Det blir mindre svinn enn om man skal skjære begge platene 45* helt ut til ytterhjørnet. Skal det gjøres fint og profesjonellt, så bør man ha en slik mal/jigg, og samtidig frese inn strekkfisker på undersiden av platene som skrur de sammen. Lenke til kommentar
Friluftskar Skrevet 2. mars 2015 Del Skrevet 2. mars 2015 (endret) Dette bildet illustrerer flere måter å skjøte benkeplater med avrundet forkant både i vanlig rett vinkel og som T-skjøt -den mest brukte er et kort kutt på 45* akkurat inn til slutten av avrundingen, og fortsette med et paralellt/vinkelrett snitt. (Ilustrert i både venstre- og høyreutgave, på tegningene øverst på venstre side.) Men bildet ditt, viser ingen gjerdet løsning for vegger som er i 90 grader, i forhold til hverandre. Og hva tror du fabrikkene gjør, når de ferdigskjærer benkeplater, til et slikt rom? De gjør det på samme måte, som erfarne tømrere! Løsningen du påstår er den mest vanlige, har jeg sett, men sjelden! Jeg ville aldri brukt den selv. Og det er heller ikke vanlig, at fabrikkene bruker en slik løsning. Kanskje det har noe med erfaring å gjøre. Endret 2. mars 2015 av Friluftskar Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå