Gå til innhold

Hva med et 18-kjernet prosessormonster?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

bedre alternativ. men ikke kjøpe på nettet. Kjøp en billett til Beijing. eller planlegg noen dagers tid stoppested i Beijing .det liksom kontakte selgeren av alternativene som prosessore ble undersøkt/prove. jo bedre du får tak i noen kinesiske kontaktperson. men også tilstrekkelig alene.

10,800.00 CNY = 13,238.63 NOK

 

http://item.taobao.com/item.htm?spm=a230r.1.14.208.TVNdf1&id=39844514063&ns=1&abbucket=19#detail

 

:thumbs::grin:

E5-2699 V3

 

http://www.tweaktown.com/tags/Server_Motherboard/index.html Nå er den beste

Supermicro X10DAX

 

også det at kjøper billig 128-256gb ram DDR4 ecc, men det er bedre fra med garantien her.

Cinebench R15 -4629 :scared::scared::scared::scared:

40 000 nok + GPU og du skal være konge :new_woot:

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Eneste forskjell fra Xeon E5 2699V3 er 200Mhz høyre kjernefrekvens.

Tidlig i 2014 kom E7 i Ivy Bridge-utgave. Den har 15 kjerner, hver på 2,8GHz. Så noe gigantisk hopp er dette ikke akkurat.

 

Poenget mitt er at jeg skjønner ikke hvorfor dere plutselig skriver om denne prosessoren. Dere har hoppet over alt av E5 og E7 de siste årene, attpåtil de eneste seriene som gir betydelig mer power for hvert år. Hvorfor nevner dere plutselig denne? Det er dessuten helt tydelig at dette markedet har artikkelforfatteren NULL kjennskap til.

Lenke til kommentar

ja du har rett. Men debatten om forretningsstrategi Intel server E5, E7 .. er lang. intel selge billig mainstream. (4790.5820, og andre). å være seirende pris / ytelse i mainstream. men selger dyre serverprosessorer E5 .. bedriftskunder betale alt-)) kompenserer for et lag som god prosessor er på wafer bare en prosentandel ... intel bare vet hvor mange akkurat nå. hemmelighet.

Lenke til kommentar

bedre alternativ. men ikke kjøpe på nettet. Kjøp en billett til Beijing. eller planlegg noen dagers tid stoppested i Beijing .det liksom kontakte selgeren av alternativene som prosessore ble undersøkt/prove. jo bedre du får tak i noen kinesiske kontaktperson. men også tilstrekkelig alene.

 

10,800.00 CNY = 13,238.63 NOK

 

http://item.taobao.com/item.htm?spm=a230r.1.14.208.TVNdf1&id=39844514063&ns=1&abbucket=19#detail

 

:thumbs::grin: E5-2699 V3

 

http://www.tweaktown.com/tags/Server_Motherboard/index.html Nå er den beste Supermicro X10DAX

 

også det at kjøper billig 128-256gb ram DDR4 ecc, men det er bedre fra med garantien her. Cinebench R15 -4629 :scared::scared::scared::scared:

40 000 nok + GPU og du skal være konge :new_woot:

 

Bortsett fra at den processoren er til salgs i Shenzhen.

 

Ta en taxi til ??? så finnes det sikkert 1000talls av kinesere som kan hjelpe deg. Men det er best at du tester CPUen direkte sånn at du ikke får en defekt fra en dårlig batch.

 

Husk å finne noen som kan oversette hvis du ikke snakker kinesisk, hvis du byr på flybiletten så kan jeg bli med.

 

;-)

Lenke til kommentar

Xeon Phi er en co-prosessor, og selv om den har "x86-kjerner" så støtter den ikke ISA fult ut så programmene må rekompileres. Progammene må også optimeres, helst med SIMD, iallefall med mange tråder...

 

De 61 kjernene er basert på en oppdatert versjon av Intel P54C, altså Pentium I fra 90-tallet.

 

Ikke rart de kalles Intel kaller disse produktene MIC (Many Integrated Cores) et annet populært navn er MWC (Many Weak Cores)... ;)

Lenke til kommentar

Nøyaktig hva disse vil være best til er ikke alltid så enkelt å konkludere med. Mange kjerner på en sokkel er optimalt for oppgaver som ikke krever for mye IO mellom sokkel og andre komponenter, men ikke like optimalt til andre oppgaver hvor IO er mer krevende.

Endret av Theo343
Lenke til kommentar

Lurer på hvordan denne yter mot 2 stykker 16kjerner 2,5ghz opteron. De koster jo bare 11 tusen stk med 115w tdp.

 

Opteron? Min 6 kjerner 4930k overklokket til 4.6ghz, slår 16kjerners Opteron i benchmarks. De er ikke så veldig mye å skryte av.

Lenke til kommentar

Lurer på hvordan denne yter mot 2 stykker 16kjerner 2,5ghz opteron. De koster jo bare 11 tusen stk med 115w tdp.

Så vidt jeg kan huske fra eldre tester kjører Intel Xeon i ring rundt Opteron, riktignok til mangedobbelt pris.

 

En annen ting er at disse proseesorene ikke er ment å stå single. Skal man bare ha ca 18 kjerner totalt så kjøper man heller en 2-sokkel med 2 stk 10 kjerner. Xeon E7-88-serien er ment for servere med 8 sokler. Man får da totalt 144 kjerner per hovedkort.

 

AMDs råeste systemer støtter 4 sokler med maksimalt 16 kjerner per sokkel, altså 64 kjerner til sammen. AMDs nyeste Opteron er bare så vidt flikket på siden storlanseringen i slutten av 2011. AMD trenger sårt mye bedre ytelser for å unngå å måtte sette de ytterligere ned i pris.

 

Skal man sammenligne AMD mot Intel på serversiden bør man velge budsjett som passer AMD-s toppløsninger, drite i strømprisen og se hva man får for pengene. For eksempel en 4-sokkel med 4 stk Opteron 6386SE (16 kjerner * 2,8 GHz) + billigste 4-sokkel G34 hovedkort fra Supermicro kommer på ca 74 000 kr. Ram, PSU, chasssi, lagring etc kommer i tillegg. For samme pris får du et 2-sokkel LGA2011-v3 hovedkort + 2 stk Xeon E5-2687Wv3 med 10 kjerner hver på 3,1 GHz. Altså 20 kjerner a 3,1 GHz vs 64 AMD-kjerner a 2,8 GHz. Jeg aner ikke utfallet, men jeg tar det ikke for gitt at det går i AMD-s favør tross antall kjerner. Jeg tipper det kan være ganske mikset resultat avhengig av type test.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Funker ikke utviklingen til CPU på samme måte som kamerabrikker? At i stede for å bare øke på med prosessorkjerner så kan man heller forbedre brikken og arkitekturen? Akkurat som at i stede for å pøse på med bare megapiksler, så kan man gjør mye med bildebrikka, feks lysfølsomheten, fokuset osv?

 

Sier ikke at det eneste Intel og AMD gjør er å øke kjerner, men tremger vi virkelig 16 kjerner? Kan ikke feks 6 eller 8 kjerner gjøre like god jobb bare arkitekturen i brikken er god nok?

 

Jepp, jeg har null peilling på dette. Bare en tanke som slo meg. Er tross alt fredag 13, så ikke døm meg for hardt :)

Lenke til kommentar

Joda, de forsøker så godt de kan, men det er ikke så lett. For drøyt 10 år siden møtte de på klokkefrekvens-veggen. En vegg som ikke stopper på et bestemt antall GHz, men som er ganske gradvis i området 2-5 GHz. Før 2003 økte klokkefrekvensen gjerne til det dobbelte i løpet av bare 1,5 år. Den trenden har helt stoppet opp. Årsaken er lekkasjestrømmer og varmeutvikling som ikke lar seg fikse med nyere produksjonsprosesser. Litt flikking har det selvsagt vært med nye materialer osv men det har hatt lite betydning. 2-5 GHz har stått ganske bom fast.

 

Derfor har løsningen blitt å øke antall kjerner. Dette var/er en mye enklere måte å øke ytelsen på enn å øke klokkefrekvens. Å øke antallet kjerner koster dessverre mer enn det smaker for privat bruk så det har vært forbeholdt serverprosessorer. Mange private programmer har dårlig eller ingen flerprosessorstøtte. Serverprogrammer har ofte god støtte og god nytte av flere kjerner. Utfordringen er varmeutvikling. For å få ned varmeutviklingen per kjerne må hver kjerne klokkes ørlite lavere. Varmeutviklingen har vært en bremsekloss for antall kjerner. For eksempel vil nesten alltid 4 kjerner på 3 GHz yte bedre enn 6 kjerner av samme type på 2 GHz. (Begge har produktet 12 kjerner*GHz)

 

Så, hva gjør man når hverken klokkefrekvens eller antall kjerner lar seg øke noe særlig lengre? Jo, da må man tenke smartere og legge til instruksjonsutvidelser som øker parallell prosessering og smartere stabling av instruksjonsflyten, mer cache, lavere latency til minne og lagring etc. Særlig dette med instruksjonsutvidelser ser ut til å være framtida. Eller doble instruksjonssett (x86 + ARM eller x86 + Cuda). Helt nye instruksjonssett er nok urealistisk ettersom det krever så ekstremt mye arbeid både på hardwaresiden og programvaresiden. (Ref. Nå gravlagte Itanium)

 

________________________________

 

Når det kommer til bildebrikker så har det ikke skjedd så fantastisk mye der. Sensitiviteten er omtrent den samme som før selv om programvaren åpner for ennå lavere eksponeringer (høyere ISO). De største fremskrittene har vært på programvaresiden. Bedre støyfjerning i jpeg-konverteringa, diverse linsefeil-korrigering osv. Men noen små fremskritt har det vært. Blant annet mikrolinser over hver piksel (ca 10 år siden), fargefilter som slipper gjennom mer (gradvis over mange år), differensiell signalutlesing (ca 5 år siden) og BSI for små sensorer (de siste årene). Integrerte fokuspiksler og stabilisering er noe helt utenom dette og har ingenting å si på eksponering, støy etc. Utviklingen de neste 5 årene tipper jeg går på pris (billigere fullformatsensorer), flere megapiksler, BSI på store sensorer og raskere utlesingshastighet (3840*2160 video, 120 fps Full HD, pixel binning, etc). Samt en hel del som ikke har med sensoren å gjøre: bedre optikk og bedre programvare, særlig med tanke på sosiale media (Wifi, 4G, direkte opplasting etc), men også raskere og mer treffsikker fokus, samt mikrotiming av når bildet faktisk tas (blunkedeteksjon).

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...