Gå til innhold

Motarbeider vegvesenet bilistene med vilje?


Anbefalte innlegg

http://www.ba.no/nyheter/article7729677.ece

 

I dette tilfellet bruker vegvesenet penger på å fjerne eksisterende busslommer for å erstatte de med kantstopp, og argumentasjonen for å gjøre dette høres noe tvilsom ut. Det som provoserer mest er imidlertid at vegvesenets representant sier rett ut at det ikke er noe mål at det skal gå fort med bil.

 

Vegtrafikklovens §3 sier "Enhver skal ferdes hensynsfullt og være aktpågivende og varsom så det ikke kan oppstå fare eller voldes skade og slik at annen trafikk ikke unødig blir hindret eller forstyrret."

Selv om denne loven ikke kan relateres direkte til veiarbeider, så klinger det litt hult når vegvesenet åpenlyst og forsettlig legger til rette for en dårligere trafikkflyt.

 

Jeg synes at hvis myndighetene ikke vil ha privatbilisme i landet, så får de gå ut og forby det istedet for å gjøre det så surt så mulig i håp om at ingen skal ha råd/ork til det lenger.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

– Med kantstopp slipper bussen å kjøre inn og ut av lomme. Det gir en mer behagelig reise for reisende og sjåførende. Dessuten sparer det noe tid på hver holdeplass, særlig hvis bussen må vente litt på å komme ut i feltet igjen. Det det kan også bli færre biler mellom holdeplassen og neste kryss, fordi bilene venter bak bussen, sier Ståle Furnes, kollektivkontakt i Statens vegvesen.

 

 

Ett dårlig argument med att alle biler har vikeplikt for busser i 60 soner eller lavere så de skal i utgangspunktet ikke trenge å vente

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...