Gå til innhold

Kan jeg bruke and i denne oppskriften?


myhken

Anbefalte innlegg

Tenker litt ut av boksen, og lurte litt på om jeg faktisk kan bruke andebryst i denne retten her:

 

 

Marinate : 1-2 Chicken Breasts Cubed in a dash of sesame oil, soya sauce, 1/2-1tsp of Mala Seasoning - Crushed Garlic and Ginger to taste, keep in fridge for at least 1 hour

Prepare a cup of chicken stock, sliced bunch of spring onions, pinch cornflour, cashews if desired, sugar and salt again if you choose

Heat a frying pan or wok with peanut oil or rapeseed oil - fry chicken until browned all over

Add corn flour, sugar if choosing, stir and add chicken stock to create a thick sauce - add a little more stock for simmering

Throw in spring onions and cashews, stir and allow to simmer for 5 mins, or until the chicken is soft

Serve with rice or noodles - enjoy!!

 

Har en del andebryst liggende, og tenkte å bruke noen av dem i retter der jeg normalt bruker kylling eller annet kjøtt.

 

Og hvis ja, hvordan gjør jeg det med andebrystet. Fjerner fettlaget og bare skjærer det opp i biter for marinering, eller skal fettet være med?

 

Oppskriften, og krydderblandingen Jenny Songs Mala er hentet herfra....

Endret av myhken
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg ville holdt meg til kylling. And er klart best når det ikke er marinert, det er så mye mer smak i kjøttet allerede i forhold til kylling. Bare salt og pepper på begge sider, stek i panne med skinnsiden ned og relativt høy varme et par minutter, snu brystet og brun så vidt den andre siden, før du steker det ferdig i ovn til ønsket kjernetemperatur. Husk å rute opp skinnsiden før du steker (enklest når kjøttet er kaldt).

Lenke til kommentar

Jeg ville holdt meg til kylling. And er klart best når det ikke er marinert, det er så mye mer smak i kjøttet allerede i forhold til kylling. Bare salt og pepper på begge sider, stek i panne med skinnsiden ned og relativt høy varme et par minutter, snu brystet og brun så vidt den andre siden, før du steker det ferdig i ovn til ønsket kjernetemperatur. Husk å rute opp skinnsiden før du steker (enklest når kjøttet er kaldt).

 

Takker for svar, men jeg vet selvsagt hvordan jeg lager et perfekt andebryst. Faktisk så pleier jeg å pannesteke det hele veien, først bruning, så hvile i 10-12 minutter (utenfor pannen), før jeg steker det ca 6 min på hver side. Har selvsagt tempetaturmåler så jeg tar det når kjernetemperaturen er 58 grader, så lar jeg det ligge å så stiger temperaturen til 60-61 grader. Blir veldig bra det.

 

Men nå var jeg ute etter andre bruksområder til andebryst da. Har spist stekt andebryst så mange ganger, og jeg har et pent lager meg dem, så kunne vært spennende å prøvd noe nytt.

 

Har du eller noen andre noen gode ideer til bruk av andebryst (da ikke stekt og servert med noen form for poteter eller lignende). Eller tror noen at jeg faktisk kan bruke andebryst til oppskriften over.

Endret av myhken
Lenke til kommentar

Spør du meg går det helt fint å bruke and i stedet. Kommer litt ann på oppskriften, men for den du nevner ville jeg tatt av fettet (spar på alt rått andefett og stek det sakte for å få ut det flytende fettet, det er sykt godt til f.eks stekte poteter).

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...