Gå til innhold

Har byttet all hardware, hva med Windows?


Anbefalte innlegg

Hei!

 

Jeg har byttet HK, CPU, RAM og GPU på mitt gamle system. Windows 8.1 var innstallert på en SSD i det gamle systemet. Jeg antok at W8.1 måtte innstalleres på nytt etter oppgraderingen, men startet opp systemet før innstallering bare for å sjekke.

Forbauselsen var derfor stor når Windows startet opp på det nye systemet og alt ser ut til å fungere som før(!?)

 

Er dette i det hele tatt mulig? Bør jeg absolutt reinnstallere W8.1 allikevel?

 

På forhånd takk for svar :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Alltid kjekt med en clean start.

Windowsen din kan forøvrig begynne å klage over tid om at denne må reaktiveres, men da ringer du inn til Microsoft sin fine robottelefon for oppgitt et drøss av lange tall/bokstaver og brått så er den reaktivert igjen. Gjorde det samme da HK kvelda for litt siden. byttet da HK med et tilsvarende jeg hadde liggende.

Lenke til kommentar

Skulle til å lage ein tråd om det her faktisk.

 

Drivera til chipset, evnt. wifi eller LAN på HK, vil Windows typisk klare å installere desse automatisk? Vil ikkje gamle drivera frå eit gammalt HK kunne skape problem?

 

Er chipset drivers noko ein i det heile tatt tenker på?

Lenke til kommentar

Som andre nevner blir det liggende igjen en del "gammel morro", da særlige drivere og referanser til disse driverene i f.eks registret osv. Slikt kan skape problemer på sikt. Så om f.eks 6 måneder, begynner du å få en masse merkelige problemer med pcen, og du skjønner ikke hva det kan skyldes...jo det skyldes nok at du droppet en clean install.

På den andre siden, kan det hende at du ikke får noen problemer i det hele tatt. Umulig å si før de ev. oppstår. Men da er det jo ev. bare å ta en clean install da, spare deg for tiden nå, om den er aktivert og alt.

 

Bruker man sys prep før bytting av hardware, så skal det fungere uten problemer. Men om jeg ikke husker helt feil (mange år siden jeg brukte det) krevde den da nøkkel og aktivering etter byttet.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...