loliknorant Skrevet 28. januar 2015 Del Skrevet 28. januar 2015 Jeg trenger og vite hvorfor årstidene spiller noen rolle når det gjelder mattradisjoner. Lenke til kommentar
Hvitetennposer Skrevet 28. januar 2015 Del Skrevet 28. januar 2015 Mat har jo forskjellig "innhøstningstider" - om vinteren i Norge har vi jo ikke så store muligheter for å høste så mye frukt og grønnsaker, utenom det som produseres i drivhus, og det pga. klima vårt, og årstidene. Hvorfor noen matretter hører til de forskjellige årstidene- kanskje etter gammelt da man ikke hadde de store mulighetene vi har i dag for å lagre mat. Hvorfor spiser vi bare pinnekjøtt og ribbe i julen? Hvorfor "bare" fårikål om høsten? det kan du finne ut av. Lenke til kommentar
Imsvale Skrevet 28. januar 2015 Del Skrevet 28. januar 2015 Lengden på sommeren avgjør hva slags mat man kan dyrke (sammen med klima, men det var ikke spørsmål her). En lang vinter gjør at man i større grad foretrekker mat man kan konservere (f.eks. salte, tørke, sukre). Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå