Gå til innhold

Ny Bok etter the hunger games


Anbefalte innlegg

Hei alle sammen,

for det første lurer jeg på om det er lov å selv skrive en bok som handler om en annen bok. Ikke fortvill jeg skal forklare:

The Hunger Games er en bokserie og flere filmer som jeg synes er veldig gode. Men jeg har lenge lurt på feks President Snow kom til makten og mye annet. Har jeg lov til å skrive en bok om det som skjedde før the hunger games og vis er det en god ide?

takk på forhånd

Endret av ekholdt
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Kort sagt:

 

1. Er boken en viss alder kan du fint skrive en oppfølger, prequel, spin-off eller hva du måtte ønske. Tror den må være minst femti eller hundre år, men skal ikke si det helt sikkert. Hunger Games er nok ikke fullt så gammel, dessverre.

 

(edit: med mindre noen fortsatt eier rettighetene, så klart. Du kan ikke bare sette deg ned og skrive en oppfølger til Ringenes Herre, fordi noen fortsatt eier rettighetene der. Men det burde være trygt å skrive en oppfølger til f.eks Peter Pan, da den er over hundre år, og jeg tviler på at noen eier rettighetene nå.)

 

2. Nyere bøker er beskyttet av kopirettigheter, så du kan ikke bare skrive din egen bok i serien og gi ut som din egen. Men det du kan gjøre i stedet er å spørre forlaget som ga ut bøkene om det er greit for dem. Skrive en detaljert oppsummering av hele historien samt noen kapitler, og send inn alt sammen med en forklaring hva det er du ønsker å gjøre. Men når det er sagt tviler jeg sterkt på at de vil bry seg noe om det. Det er en grunn til hvorfor det ikke er flere bøker i Hunger Games-serien. ;) Men for all del, det skader ikke å spørre.

 

3. Ellers kan du jo skrive fanfiction, men dette vil ikke bli tatt seriøst. Ikke glem at 90% av all fanfiction dreier seg om kinky sex, så lykke til med å få historien din til å bli tatt seriøst på dette markedet.

 

Om du virkelig vil skrive en bok anbefaler jeg å heller skrive din egen som er veldig løst baset på Hunger Games. Og da mener jeg veldig løst. Divergent har ingenting med Hunger Games å gjøre på noen som helst måte, men det er like fullt en HG-kopi. ;)

Endret av Schreiber
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...