Gå til innhold

Skal spinat severes varmt eller kaldt?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Rå spinat inneholder mye oksalsyre. Oksalsyre er en "kalktyv", og det er av samme grunn vi anbefaler å gi et glass melk til barn som spiser rabarbra og som også inneholder mye oksalsyre. Oksalsyre kan også gi litt forstyrret fordøyelse, derfor anbefaler vi å forvelle spinatbladene litt på forhånd og slå ut kokevannet. Da vil en del av denne syren forsvinne. Men det er ikke skadelig å spise rå spinat i en salatbolle av og til.

 

http://www.frukt.no/gronne-fakta/ofte-stilte-sporsmal/helse-og-ernaering/

Lenke til kommentar

 

Rå spinat inneholder mye oksalsyre. Oksalsyre er en "kalktyv", og det er av samme grunn vi anbefaler å gi et glass melk til barn som spiser rabarbra og som også inneholder mye oksalsyre. Oksalsyre kan også gi litt forstyrret fordøyelse, derfor anbefaler vi å forvelle spinatbladene litt på forhånd og slå ut kokevannet. Da vil en del av denne syren forsvinne. Men det er ikke skadelig å spise rå spinat i en salatbolle av og til.

 

http://www.frukt.no/gronne-fakta/ofte-stilte-sporsmal/helse-og-ernaering/

 

 

driter vel i Oksalsyre, var ikke det jeg spurte om!

Lenke til kommentar

Du kan enten spise den rå eller stekt. For å steke den er det eneste du trenger en stekepanne med en klatt smør. La smøret smelte og begynne å boble. Ha så i spinaten og la alt forvelle i ikke noe mer enn 20-30 sekunder. Med en gang de har falt sammen er de ferdig.

Lenke til kommentar

Du kan enten spise den rå eller stekt. For å steke den er det eneste du trenger en stekepanne med en klatt smør. La smøret smelte og begynne å boble. Ha så i spinaten og la alt forvelle i ikke noe mer enn 20-30 sekunder. Med en gang de har falt sammen er de ferdig.

kokt også da eller?

Lenke til kommentar

 

Du kan enten spise den rå eller stekt. For å steke den er det eneste du trenger en stekepanne med en klatt smør. La smøret smelte og begynne å boble. Ha så i spinaten og la alt forvelle i ikke noe mer enn 20-30 sekunder. Med en gang de har falt sammen er de ferdig.

kokt også da eller?

 

 

Spinat består av veldig mye vann (det krymper veldig mye ved steking), så det er ingen grunn til å noen gang koke spinat. Om du er redd for kalorier kan du bare droppe smøret fra prosessen jeg nevnte over og bare forvelle spinaten i en tørr panne.

Lenke til kommentar

 

driter vel i Oksalsyre, var ikke det jeg spurte om!

 

 

 

Hvorfor spurte du da om hvordan spinat skal serveres? Det gjør du akkurat som du vil om. Det er da bare å smake og finne ut hva du liker. Slik du formulerer deg blir det å oppfatte som et spørsmål om mattrygghet.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...