Bluehorse Skrevet 27. januar 2015 Del Skrevet 27. januar 2015 Kan noen svare på meg på denne??? er like grønn som spinaten Lenke til kommentar
Imsvale Skrevet 27. januar 2015 Del Skrevet 27. januar 2015 Rå spinat inneholder mye oksalsyre. Oksalsyre er en "kalktyv", og det er av samme grunn vi anbefaler å gi et glass melk til barn som spiser rabarbra og som også inneholder mye oksalsyre. Oksalsyre kan også gi litt forstyrret fordøyelse, derfor anbefaler vi å forvelle spinatbladene litt på forhånd og slå ut kokevannet. Da vil en del av denne syren forsvinne. Men det er ikke skadelig å spise rå spinat i en salatbolle av og til. http://www.frukt.no/gronne-fakta/ofte-stilte-sporsmal/helse-og-ernaering/ Lenke til kommentar
Bluehorse Skrevet 27. januar 2015 Forfatter Del Skrevet 27. januar 2015 Rå spinat inneholder mye oksalsyre. Oksalsyre er en "kalktyv", og det er av samme grunn vi anbefaler å gi et glass melk til barn som spiser rabarbra og som også inneholder mye oksalsyre. Oksalsyre kan også gi litt forstyrret fordøyelse, derfor anbefaler vi å forvelle spinatbladene litt på forhånd og slå ut kokevannet. Da vil en del av denne syren forsvinne. Men det er ikke skadelig å spise rå spinat i en salatbolle av og til. http://www.frukt.no/gronne-fakta/ofte-stilte-sporsmal/helse-og-ernaering/ driter vel i Oksalsyre, var ikke det jeg spurte om! Lenke til kommentar
EternalSunshine Skrevet 27. januar 2015 Del Skrevet 27. januar 2015 Anbefaler varm, men prøv en bit kald også. Lenke til kommentar
Bluehorse Skrevet 27. januar 2015 Forfatter Del Skrevet 27. januar 2015 Anbefaler varm, men prøv en bit kald også. takk=) Lenke til kommentar
ahpadt Skrevet 27. januar 2015 Del Skrevet 27. januar 2015 Du kan enten spise den rå eller stekt. For å steke den er det eneste du trenger en stekepanne med en klatt smør. La smøret smelte og begynne å boble. Ha så i spinaten og la alt forvelle i ikke noe mer enn 20-30 sekunder. Med en gang de har falt sammen er de ferdig. Lenke til kommentar
Bluehorse Skrevet 27. januar 2015 Forfatter Del Skrevet 27. januar 2015 Du kan enten spise den rå eller stekt. For å steke den er det eneste du trenger en stekepanne med en klatt smør. La smøret smelte og begynne å boble. Ha så i spinaten og la alt forvelle i ikke noe mer enn 20-30 sekunder. Med en gang de har falt sammen er de ferdig. kokt også da eller? Lenke til kommentar
Vice Skrevet 27. januar 2015 Del Skrevet 27. januar 2015 Kan sikkert koke den også, men har kun erfaring med stekt. Dersom du skal spise den rå synes jeg den egner seg best i salater ol. Rå spinat alene er ikke noe å trakte etter for min del. Lenke til kommentar
Bytex Skrevet 27. januar 2015 Del Skrevet 27. januar 2015 (endret) Rå spinat minner om å tygge gress. Den er best når den er litt stekt/dampa, i salater også. Endret 27. januar 2015 av Bytex Lenke til kommentar
ahpadt Skrevet 27. januar 2015 Del Skrevet 27. januar 2015 Du kan enten spise den rå eller stekt. For å steke den er det eneste du trenger en stekepanne med en klatt smør. La smøret smelte og begynne å boble. Ha så i spinaten og la alt forvelle i ikke noe mer enn 20-30 sekunder. Med en gang de har falt sammen er de ferdig. kokt også da eller? Spinat består av veldig mye vann (det krymper veldig mye ved steking), så det er ingen grunn til å noen gang koke spinat. Om du er redd for kalorier kan du bare droppe smøret fra prosessen jeg nevnte over og bare forvelle spinaten i en tørr panne. Lenke til kommentar
Imsvale Skrevet 27. januar 2015 Del Skrevet 27. januar 2015 driter vel i Oksalsyre, var ikke det jeg spurte om! Hvorfor spurte du da om hvordan spinat skal serveres? Det gjør du akkurat som du vil om. Det er da bare å smake og finne ut hva du liker. Slik du formulerer deg blir det å oppfatte som et spørsmål om mattrygghet. Lenke til kommentar
Barista Bob Skrevet 27. januar 2015 Del Skrevet 27. januar 2015 Stekt med smør og hvitløk er min favoritt, men liker det veldig godt i salater og. I salat vil jeg anbefale å bruke baby-spinat. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå