Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Leie hus av forelder


MT90

Anbefalte innlegg

Hei!

 

Jeg håper noen kan hjelpe meg med noen spørsmål angående leie av hus.

Min bestemor gikk bort for noen måneder siden, og faren min(enebarn) har arvet huset. Jeg og min samboer flyttet inn i fjor, etter at huset har blitt pusset opp. Vi betaler lite i leie, mot at vi ordner med det som er av oppussing som ikke trengs å gjøres av fagperson. Vi har ingen leiekontrakt, jeg overfører bare en sum til faren min en gang i måneden, og denne summen ligger kanskje på 7-8000 under markedspris. Vi har per nå ikke mulighet til å kjøpe huset, men bor her for å kunne spare opp til egenkapital.

 

Så det jeg lurer på er rett og slett om dette er lovlig? Av det jeg har sett på nettet så virker slike ting lettere siden det er barn som leier av forelder, slik at jeg ikke skal fordelsskattes eller lignende. Men må faren min skatte av de små leieinntektene? Er det lov å ha en leiekontrakt der man betaler lite mot å gjøre arbeid på huset?

 

Si gjerne ifra om det er andre problemer noen ser med denne ordningen! Eller løsninger :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Gjest Slettet-7WVSGN

Høres jo egentlig ut som en grei deal, så lenge helsen er i orden og at dere begge tar tid til å gjøre dette arbeidet dersom dere får fri.

Nå er ikke jeg advokat, tvert om. Men jeg ville nok ringt en advokat bare for å spørre om dette er som det skal.

 

Uansett, lykke til.

Lenke til kommentar

Før arveavgiften ble opphevet ville dette vært en avgiftspliktig overføring. Netto inntekt vil imidlertid være skattepliktig for din far.

 

Det er lovlig å ha en leieavtale der det primære vederlaget er arbeid, husleielovens § 3-1 om at leien skal fastsettes som et kronebeløp gjelder bare den delen av vederlaget som skal betales i penger.

Lenke til kommentar

Takk for svar!

 

Finnes det et oppsett for en slik leiekontrakt med arbeid i? Og jeg har også en lillebror, vil dette ha noe å si for han? Siden han sannsynligvis ikke vil få det samme tilbudet med huset. Eller tar vi det bare internt i familien?

Lenke til kommentar

Det er ingen lov som bestemmer at foreldre må behandle alle sine barn likt i alle henseende.

 

Jeg kjenner ikke til noen mal for leiekontrakt med arbeid. Jeg vil anta at man bruker en vanlig leiekontrakt, men avtaler 1) at leietaker skal ha ansvar for alt vedlikehold, og 2) at leietaker skal bidra i form av oppussingsprosjekter etter nærmere avtale.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...