Gå til innhold

[Løst] Hvorfor har Norge et elendig forsvar?


Anbefalte innlegg

Dette utartet jo fort. Da jeg så trådtittelen trodde jeg det var snakk om fotball.

 

Samme her. Faktisk.

 

 

 

Jeg spilte et simulator spill kalt: superpower2, jeg kunne få et bedre forsvar hvis jeg økte ressurs-produksjonen i Norge, jeg satte opp den globale skatten på 50% og økte Norges produksjon av elektrisitet.

Norge gikk lenge i minus, men tjente forbannet bra etterhvert.. Senere etter et par år fikk jeg en stabil økonomi med 35% skatt for hele befolkningen. Og forsvaret var under de topp 10 forsvarerne i hele verden.. (kan man bare ikke øke ressurs produksjonen her og øke skatten på det?

Hahahahah, den ventet jeg på. Hvorfor i all verden er ikke du statsminister i Norge? :rofl:

 

10/10, mann...

Ok, da. Kanskje ikke så realistisk å sette opp skatten på varer på 50%,siden da vill ingen kjøpe noe, ;P men hva om vi øker produksjoner av noen ressurser andre land er avhengig av da? (være masse produsent på noe?)

 

 

Hahaha, du må slutte nå. Noen kan jo tro at du snakker om virkeligheten. :D

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Gjest Slettet-GlDE6z

Dette er virkeligheten, hva er det som får deg til å tro at dette er fantasi? ;P

 

Om du faktisk er seriøs nå så er det ikke så lett. Det første problemet er å ha noe og masseprodusere, allerede der har vi mangler. Det andre er det vanvittige kostnadsnivået som er i Norge, hvorfor skal kjøpere velge dyre varer fra Norge i forhold til billige fra India, Kina osv.

 

 

## pyramidebonanza fjernet av ilpostino ##

Endret av Slettet-GlDE6z
Lenke til kommentar

Mitt inntrykk er at norge har et godt forsvar. Ikke noe invasjonsstyrke, og ingenting som kan stå i mot selv svenskene alene. Men det er gode på hva de driver med, og med nato i ryggen har norge det egentlig ganske greit. Hva mer forventer man egentlig av et land med så få innbyggere som vi har?

Norske troppebidrag i Afghanistan f.eks. fikk gode skussmål fra alle rundt seg.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Innlegg med overdreven quoting er redigert for å forkorte lengden på posten. Quoting er bra for å vise hvem dere siterer men pass på at det ikke blir overdreven bruk av denne funksjonen. Det er ikke nødvendig at folk får slitasjeskader på scrollefingeren for å komme frem til det dere har skrevet.

 

Reaksjoner på dette skal som vanlig ikke kommenteres i tråden men kan gjerne tas på Personlig Melding. Tilbakemelding av generell karakter kan gjøres i Tilbakemeldinger om forumet.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Gjest Slettet-7WVSGN

Norge har et elendig forsvar, det er ingen nyhet. Når Norge skal leke stormakt og sende soldater ut i krig for å liberalisere og frigjøre mennesker i nød så er det jo rimelig pinlig at vi ikke har et stort nok forsvar til å forsvare oss selv mot eventuelle trusler, vi kan jo bare ta en titt lenger nord for Norge.

Norge har et aktiv forsvar på 5000 soldater og ca 40.000 sivilforsvar. Det Norge burde gjort er å bruke penger mer en 1 460 millioner kroner noe som er veldig lite i forhold til hva vi gir i bistand....

Du kan jo lese litt selv her via personellforbundet: http://www.personellforbundet.no/28-nyheter/350-forsvarsbudsjettet-2015

Lenke til kommentar

basert på denne siden: http://www.globalfirepower.com/country-military-strength-detail.asp?country_id=norwayså er Norge bittelite sammenlignet med andre land.. Hvorfor bruker ikke Norge mer penger på forsvaret? Norge har en god del penger fra oljesektoren også videre. Kansje vi ikke trenger så bra forsvar, men hvorfor ikke ha ett preg fra vikingtiden våres og kjøpe inn flere kriggskip og lignende..? Vennligst forklar meg hvorfor vi har ett elendig forsvar-budsjett.

Vi er jo som de fleste vet et veldig naivt godtroende folk. Slike folk tror jo at de er utenom fare. En skam spør du meg at vi ikke har verdens beste forsvar, vi har penger. Vi burde etter min mening hatt atomvåpen på norsk jord. Et nærmere samarbeid med USA, helst Amerikanske baser rundt om i landet med mannskap fra USA. De er våre nærmeste og Norge burde være tett på og følge dem. Men dessverre preges Norge av for mange sosialister som ser på USA som en fiende.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

 

Vi bruker mer penger på forsvar enn på bistand. 1,46 mrd er et forslag til økning, ikke hele budsjettet, som var på 43 mrd i fjor.

Bistand burde vært null. Vi bruker faktisk 30 milliarder på bistand. Disse pengene burde vært brukt til forsvaret, skole, helse, veier osv.

 

 

Det er en helt annen diskusjon, men jeg er hjertens enig med deg.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...