eplekasse Skrevet 12. januar 2015 Del Skrevet 12. januar 2015 (endret) Jeg har Wilfa Svart Nymalt (WSCG-2) kaffekvern, og er stort sett fornøyd med den hittil. Bruksanvisningen var det litt verre med, har ikke sett en så mangelfull bruksanvisning så ofte. Bl.a rengjøring var omtrent ikke nevnt skikkelig. Jeg lurer på hvordan og hvor ofte man rengjør denne kaffekvernen. Ser at noen har anbefalt å kverne gjennom litt ris på den groveste innstillingen. Noen som har erfaringer med dette? Hvor ofte blir det anbefalt å rengjøre en kvern? Og hvor mye kaffe kan man kverne før man bør bytte ut bladene? Takker for svar! Endret 12. januar 2015 av eplekasse Lenke til kommentar
Tobias@Kristiansand Skrevet 12. januar 2015 Del Skrevet 12. januar 2015 Om du bruker veldig mørk brendt kaffe kommer oljene til å feste seg i knivene. Vanlig norsk brendt kaffe gir mye mindre problemer, og en vanlig hjemme kvern trenger ikke å rense knivene ofte. Vanlig rensing med en pensel (hard bust) rekker i de fleste tilfeller. For profesjonelle fines det pellets som jeg bruker av og til. Disse er formet som en kaffebønne og er stort sett sellulose. Om du vil rense knivene kan du sikkert kjøre igjennom ris, puffet ris, havregryn eller lignende. Lenke til kommentar
Tastaturskriver Skrevet 12. januar 2015 Del Skrevet 12. januar 2015 (endret) Du skal absolutt ikke bruke ris til å rengjøre kverna da det kan skade kvernverket. En normal kvern til hjemmebruk av god kvalitet så bør det holde å rengjøre med børste av og til. Når det gjelder den aktuelle Wilfa-kvernen så er denne uansett helt umulig å rengjøre skikkelig, da kvernverket ikke kan tas ut. Det nest beste er da å bruke Grindz, men personlig tror jeg bare jeg ville ha brukt en kombinasjon av en børste, støvsuger og tyngdekraften sånn ca 1 gang i måneden. Edit: Se for øvrig http://www.home-barista.com/grinders/grinder-cleaning-when-and-how-t29250.html Endret 12. januar 2015 av tommelfingerregel2 Lenke til kommentar
Simen1 Skrevet 13. januar 2015 Del Skrevet 13. januar 2015 Det ser ut som du får tatt av den øvre delen av kvernhodet så du får renset "hjertet" av kverna. Jeg renser det et par ganger å året. Alle løse deler i oppvaskmaskinen og børste, blåse og riste på resten. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå