Gå til innhold

Nybegynner i sykkeljungelen


rookie1986

Anbefalte innlegg

Hei!

 

Jeg har lenge gått med planer om å kjøpe en sykkel som muliggjør pendling til jobb (ca. 1 mil). Utover dette ser jeg for meg å bruke sykkelen til langturer både på asfalt og grus.

 

Siden sommeren 2014 har jeg saumfart forum og nettbutikker på jakt etter informasjon om hva slags sykkel jeg bør kjøpe meg. Per dags dato er jeg ikke noe klokere. Blant mine venner har jeg fått anbefalt landeveissykkel, racer og cyclocross. Anbefalingene varierer selvsagt etter hva slags sykkel de selv har :)

 

I lys av at sykkelsesongen nå nærmer seg lurer jeg derfor på om det er noen flinke folk på forumet her som kan hjelpe meg litt på vei. Jeg heller mot cyclocross, men har på ingen måte greid å bestemme meg.

 

Litt info:

- Jente i slutten av tyveårene - høyde 1.74 (str. på sykkel?)

- Nybegynner

- Sykkelbudsjett 8000-10.000

 

Her er noen av de spørsmålene jeg brenner inne med:

 

Hva bør jeg tenke på når jeg kjøper sykkel?

 

Hva slags sykkel bør jeg kjøpe? (tar gjerne imot konkrete tips innenfor eller i nærheten av budsjett)

 

Må jeg gå for en damesykkel eller kan jeg også bruke herresykkel? Hva er egentlig forskjellen foruten utvalget?

 

Ser at det er mange nettbutikker med godt utvalg, men bør jeg prøve sykkelen før jeg kjøper? I tilfelle, er det noen gode sykkelforretninger på Østlandet som bør besøkes?

 

Setter stor pris på svar :)

 

 

 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ser du for deg vinterbruk? I så fall ville jeg sett på en terrengsykkel med bredere styre og plass til store dekk. Ut over det vil jeg si meg enig i å helle mot en CX sykkel for pendling på bare veier.

 

Grunnen til at jeg ville valgte CX over racer er at den er nesten like lettkjørt, men kan montere bagsjebærer. Å slippe å ha ryggsekk på ryggen er gull. Du kan få en fin smal og elegant bagasjebærer fra tubus.

 

Jeg ville siktet meg ut en CX med hydrauliske skivebremser (Mekaniske går greit om budsjettet ikke strekker til, men jeg ville styrt unna cantilever bremser)

 

Hvis du tross hva jeg sier likevel ikke vil ha bagasjebærer kan du like godt kjøpe racer, da er ikke bremsene like kritiske. Skivebremser er fortsatt best, men kalippere som du finner på racersykler er ikke like gufne som canti.

 

Du må ikke kjøpe damesykkel. Forskjellene ligger gjerne på at damesykler har noe kortere overrør i forhold til seterør siden damer gjerne har lengre ben i forhold til kroppslengde enn menn, men seterøret er ikke så kritisk som overrøret så det går greit å kjøpe en herresykkel med passende overrørslengde for deg. Det betyr en noe mindre ramme i forhold til høyden din enn for menn.

 

Andre forskjeller som kan være greit å få med seg er at du gjerne vil ha damesadel (Litt bredere enn herresadler)og kanskje litt lengre krankarmer (Men det er neppe kritisk)

 

Akkurat nå kan det være at du kan få en ok tilbud på innkommende modeller eller meget godt tilbud på overliggere. For CX sykler i oslo tror jeg jeg ville tatt turen til spinn først, men siden det er noe prisgitt hva de har er det ikke til å unngå å måtte se seg litt om.

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Om du skal få fult utnytte av sykkelen, så må du ikke glemme at du trenger litt utstyr også. Sykkelpedaler og gode sko er nesten ett must, og vil utgjøre en stor forskjell. Sykkelbukse er også en stor fordel.

 

Ville nok ha gått for en CX om jeg hadde vært deg. Du får litt bredere dekk, som kan være praktisk på dårlig veier og stier. Samtidig som du får hydrauliske skivebremser.

 

Siden du primært skal sykle til jobb, sørg for at du ikke kjøper en sykkel med alt for agressiv ramme.

 

Fordelen med å kjøpe nå, er at du kan finne sykler som er "fjorårets modeller". Det sparer deg ofte for en god slump med penger :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...