Bluehorse Skrevet 10. januar 2015 Del Skrevet 10. januar 2015 Hei Jeg lurer på koketid på grønen bønner? Skal de være sprø ved servering? kokte rundt 5 min og de var helt bløte..:/ Lenke til kommentar
the_last_nick_left Skrevet 10. januar 2015 Del Skrevet 10. januar 2015 De skal være "al dente", ikke helt bløte, men ikke helt harde heller. Kok dem i rikelig med fosskokende, godt saltet vann i to-tre minutter. Lenke til kommentar
ahpadt Skrevet 10. januar 2015 Del Skrevet 10. januar 2015 Det har faktisk veldig mye å si når på året du kjøper bønnene. Når du kjøper de ferske midt på sommeren og de kommer fra Norge, så trenger de kortere koketid (de smaker også da mye bedre). Når du kjøper de ellers på året pleier de å komme fra Kenya. Min erfaring sier at disse trenger lenger tid for å koke. Jeg syntes det er litt ekkelt å spise 'al dente' grønne bønner, fordi de har en rar 'squeeky' lyd når du tygger dem. Jeg liker de kokt i gjennom. Pleier å smake på en hvert 1-1.5 min for å se hvordan de er. Lenke til kommentar
the_last_nick_left Skrevet 10. januar 2015 Del Skrevet 10. januar 2015 Hvis den har en squeeky lyd har du kokt den bittelitt for mye, den skal heller ha et lite krønsj.. Lenke til kommentar
Bluehorse Skrevet 10. januar 2015 Forfatter Del Skrevet 10. januar 2015 takk for svar alle sammen ! dette er kanskje et dumt spørsmål men skal de severes varme ? Lenke til kommentar
ahpadt Skrevet 10. januar 2015 Del Skrevet 10. januar 2015 (endret) Hvis den har en squeeky lyd har du kokt den bittelitt for mye, den skal heller ha et lite krønsj.. Før squeeky-lyden så er de enda i det rå stadiet spør du meg. Grønne bønner er en av grønnsakene som jeg liker kokt i gjennom eller møre (i masse vann), ulikt andre grønnsaker som f.eks asparges som du bare kan koke i en liten smøremulsjon til det enda er litt motstand igjen i de. takk for svar alle sammen ! dette er kanskje et dumt spørsmål men skal de severes varme ? Det bestemmer du. Endret 10. januar 2015 av ahpadt Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå