Gå til innhold

hvordan koker man grønne bønner?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Det har faktisk veldig mye å si når på året du kjøper bønnene. Når du kjøper de ferske midt på sommeren og de kommer fra Norge, så trenger de kortere koketid (de smaker også da mye bedre).

 

Når du kjøper de ellers på året pleier de å komme fra Kenya. Min erfaring sier at disse trenger lenger tid for å koke.

 

Jeg syntes det er litt ekkelt å spise 'al dente' grønne bønner, fordi de har en rar 'squeeky' lyd når du tygger dem. Jeg liker de kokt i gjennom. Pleier å smake på en hvert 1-1.5 min for å se hvordan de er.

Lenke til kommentar

Hvis den har en squeeky lyd har du kokt den bittelitt for mye, den skal heller ha et lite krønsj..

 

Før squeeky-lyden så er de enda i det rå stadiet spør du meg. Grønne bønner er en av grønnsakene som jeg liker kokt i gjennom eller møre (i masse vann), ulikt andre grønnsaker som f.eks asparges som du bare kan koke i en liten smøremulsjon til det enda er litt motstand igjen i de.

 

takk for svar alle sammen ! dette er kanskje et dumt spørsmål men skal de severes varme ?

 

Det bestemmer du. ;)

Endret av ahpadt
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...