Gå til innhold

Eksamen i markedskommunikasjon


Elvis Plesly

Anbefalte innlegg

Hei,

 

Jeg har nå kommet opp til en viktig prøveeksamen.

 

Tema går ut på mat. Jeg trenger/må gjøre noe innen foto da jeg har foto som mitt fordypningsfag. Oppgaven er relativt vanskelig, jeg klarer ikke å komme med noen form for idé. Noen som kan hjelpe meg? Det jeg har tenkt så langt er å bruke en fast food kjede og få dem til å føre sushi.

 

Man trenger å lage et konsept for en bransje som har noe med mat og gjøre. Kan være alt fra Mcdonalds til Rema 1000 til en gård.

 

Her er oppgaven:

 

Tema: Mat

Mat er et grunnleggende tema. Både produksjon, markedsføring og salg diskuteres ofte; hva er god matkvalitet, og hva er matkultur? Kostholdet vårt har vært et kjennetegn på vår kultur opp gjennom tidene. Internasjonale trender påvirker oss, på TV bakes og kokes det nesten daglig, og for oss forbrukere blir valgene stadig flere. Ikke minst er de nye mediene blitt en arena for matkultur, oppskrifter, matblogger, matbilder, konkurranser og markedsføring går hånd i hånd. Fokuset på mat kan også bli for stort, problemer som dårlig selvbilde, spiseforstyrrelser er baksiden av medaljen. Kritiske spørsmål og velmente råd konkurrerer med reklame i mediebildet: Er det som er godt, bra for oss? Du velger selv vinkling for temaet MAT, og lager et medieprodukt innenfor journalistikk eller markedskommunikasjon.

Oppgave: MARKEDSKOMMUNIKASJON (informasjon og REKLAME)

Utform et konsept for oppdragsgiver. Gjør research på marked og målgrupper. Samle inn materiale og utform elementer som skal brukes til markedsføring av konseptet. All research og kilder skal dokumenteres.

Jeg må ha dette i hodet mens jeg gjør oppgaven:

1. Hvem er avsender?

2. Hvem er målgruppen?

3. Hva er budskapet?

4. Hvilke virkemidler passer til målgruppen?

5. Hvilke kanaler vil du bruke for å nå frem til målgruppen?

Noen tips og/eller idéer?

Setter pris på alle seriøse svar!

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...