Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Anmelde legemsfornærmelse


IHaveADream

Anbefalte innlegg

Hei,

Er det noen som vet om man kan få tak i overvåkingsbilder fra kameraer satt opp på t-banestasjoner i forbindelse med identifisering av en som har gjort seg skyldig i legemskrenkelse/æreskrenkelse/rasistiske uttalelser? Jeg forstår at man som privatperson ikke kan få tak i det, men er det realistisk at politiet vil strekke seg så langt dersom en sak om dette blir anmeldt?

 

En kvinnelig bekjent ble nemlig nettopp dyttet ned på bakken av en norsk mann som kom med rasistiske uttalelser, i forbindelse med det som skjedde i Paris i går. Kvinnen fikk kuttskader på hendene, og buksen ble ødelagt og skitten. Hun kjenner ikke mannen, men han gikk inn på samme t-bane som henne, riktignok i en annen vogn. Er det for meget å håpe at politiet vil strekke seg så langt for å identifisere mannen dersom forholdet anmeldes?

Det var vitner som gikk forbi, men ingen brøt inn.

  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Kor mykje arbeid politiet legger i å innhente bevis vil være avhengig av politiets kapasitet og kva prioritet saka får.

Det viktigaste er uansett å anmelde så raskt som mulig. Slike opptak skal etter personvernlova slettast så raskt som mulig og alltid etter sju dager (det er gitt dispansasjon for å holde på opptaket i opp til 30 dager i situasjonar der opptaket sannsynligvis vil bli utlevert til politiet, men dette er avhengig av at nokon har sett situasjonen på opptaket).

 

Parallelt med anmeldelsen så kan det også være lurt å ta kontakt med t-banestasjonen med ein forespørsel om å utsette sletting til politiet har fått sjå opptaket.

 

 

Dersom voldsbruken var liten så får nok hendelsen litt lavare prioritet, men om det stemmer at dette hadde indirekte samanheng med terroraksjonen i Paris så vil det plutselig bli meir aktuelt.

 

Mediaomtale vil også kunne være til hjelp for å få politiet til å prioritere saka (tabloidpressa er veldig glad i å skrive om rasisme, i alle fall når det er så aktuelt som reaksjoner etter terroraksjonar).

Lenke til kommentar

Hei, og takk for svar.

Selve hendelsen skjedde ikke på stasjonen; den skjedde et par hundre meter lenger bort fra banen. Mannen gikk videre nedover til T-banestasjonen etter hendelsen. Det samme gjorde kvinnen ettersom hun også skulle komme seg på jobb. Hun så mannen på perrongen i det han gikk inn i samme bane som henne, men i en annen bogn altså. Så selve hendelsen ble nok ikke tatt opp på stasjonens kamera; bare mannen. Vi tenkte derfor på dette i forbindelse med identifikasjon av mannen...

Lenke til kommentar

I så tilfelle er det særlig viktig å være raskt ute med å melde ifrå slik at politiet får sikra opptaket.

Dersom situasjonen på opptaket framstår som heilt normal så kan ein risikere at opptaket blir sletta etter kort tid.

7-dagersregelen er ein maks regel, hovedregelen er at opptaket skal slettast så fort det ikkje lenger er grunn til å beholde det.

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...