Gå til innhold

nytt skjerm kort


SpecFic

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Litt informasjon om hvilket skjermkort du faktisk har, og hva resten av maskinen din består av, hjelper oss å komme med en fornuftig anbefaling.

 

Det klart beste skjermkortet i dag når det gjelder pris/ytelse er GeForce GTX 970, som begynner på rundt 3000 kroner, men det er litt overkill med et slikt skjermkort hvis du sitter med en sliten gammel AMD-maskin.

Lenke til kommentar

Om vi skal stole på Tom's Hardware sin GPU hierarchy chart er det skjermkortet dårligere enn den mid-end-grafikken jeg hadde på laptopen jeg kjøpte i 2007. Jeg lå vel såvidt rundt 100 FPS i CS 1.6.

 

R7 240 er ikke noe du kjøper hvis du har planer om å spille noe heftigere enn Football Manager. I tillegg er spesifikt det kortet du linker til low-profile. Er det slik at du må ha low-profile kort i maskinen din? For hvis ikke så vil det ikke passe. Her ser du forskjellen illustrert. Den til høyre er low-profile, og passer ikke i kabinettet ditt med mindre det er slike type kort som støttes. Dette gjelder typisk slike SFF-maskiner man har på et kontor som man plasserer skjermen oppå.

 

Og, som andre har påpekt: det hjelper ikke om et skjermkort klarer å dra BF4 på high hvis du sitter på en Celeron-prosessor fra 2005 og 1 GB RAM. I tillegg må strømforsyningen din levere nok strøm, ellers starter neppe maskinen engang (evt. skrur seg av når du begynner å spille). C64C sitt tips om brukt R9 280X er ikke dumt, men vær obs på at PSU bør levere minst 600W strøm for (endel av) disse modellene.

Lenke til kommentar

Spar heller en ekstra mnd(er) og kjøp det et grafikkort til 3000-4000.

 

Hva er det egentlig som høres bra ut med det kortet?

Selv om jeg ikke fant noen steder hvor det stor hvor "clockspeed" så vil jeg tippe at det kortet heller ikke er bra nok og uten å være noen ekspert så tror jeg BF4 liker mye vram på kortene sine.

 

Her er noe du kan spare til =)

Endret av -Léon-
Lenke til kommentar

260X er et veldig, veldig, veldig mye bedre valg enn 240 til spill. Det er fremdeles ikke hva jeg hadde gått for hadde jeg planer om å spille på high - tek.no anbefaler R9 280X til BF4 spesifikt - men ut ifra den samme testen (bla tilbake en side) gir 260X rundt 70 FPS på high på deres maskinvare. Jeg tror også 260X vil skalere ganske greit med resten av maskinen din. Prosessoren din vil nok flaskehalse en 280X uansett.

 

Jeg holder en knapp på R7 260X til ditt bruk. BF4 bør være greit spillbart på high. Du trenger strømforsyning på minst 500W, noe jeg nesten regner med at du har utifra speccsene på maskinen din. Aller helst bør du åpne den opp og se selv. PSU-effekt står som regel i ganske stor skrift på siden av den. Merk også at endel skjermkort krever en eller to stk 6-pins PCI-e-strømplugger, men jeg er slett ikke sikker på om 260X gjør det.

 

edit: Fikset linken.

Endret av srbz
Lenke til kommentar

Jeg har aldeles ikke sagt den er crap, jeg sier jeg tror den er et godt valg gitt maskinvaren du sitter på fra før. Skal du finne noe rundt tusenlappen som er nevneverdig bedre må du nesten ut på bruktmarkedet, og der må du også ha i bakhodet at din 500W PSU må takle det du evt kjøper. En R9 280X eller GTX 760 vil nok behøve mer enn dette, samtidig som det nok er en smule overkill ift. CPU. Med mindre du har planer om å oppgradere resten av systemet i relativt nær fremtid ser jeg egentlig ingen vits i å gå for noe kjappere enn en 260X.

Lenke til kommentar

ASUS GeForce GT 740 2GB PhysX CUDA er det bedre det har 4 mer GHz enn xfx sitt og kanskje det er bedre noen som vet?

Jeg vet ikke helt hvor du ser når du sier at ASUS sitt har 4 GHz mer enn XFX.

Men om jeg skulle valgt så hadde jeg gått for GT 740, men det er pga jeg er en nVidia fanboy. Hater AMD, har hatt kun dårlig erfaring med deres GPU'er.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...