LuXe Skrevet 7. januar 2015 Del Skrevet 7. januar 2015 Dette er noe jeg egentlg aldri har opplevd før. Har alltid likt fenalår men etter å ikke ha spist det på flere år så plukket jeg opp et fenalår for noen dager siden og kuttet av noen biter.Symptomene er kløende hals, hovne lepper. Reaksjonen er ikke så veldig sterk, og kan vare i en time eller mer/mindre.Hva er det som foresaker dette? Hva kan allergenet være?Har tideligere også reagert lignende på stekt mørpølse. Dette er svært synd da jeg er ganske glad i fenalår.Jeg har prøvd å gjenskape dette senere en gang, og reagerte også da på fenalåret. Jeg reagerte også på fenalåret når jeg tok allergitabletter god tid i forveien.Takk for svar! Lenke til kommentar
Adrax Skrevet 7. januar 2015 Del Skrevet 7. januar 2015 Er nok klovsyke i kjøttet. Ville oppsøkt lege umiddelbart. Lenke til kommentar
LuXe Skrevet 7. januar 2015 Forfatter Del Skrevet 7. januar 2015 Lever heldigvis fortsatt i beste velgående, så går nok god for at det er null klovsyke der Ellers har jeg reagert lignende på et proteinpulver, det er kanskje viktig å nevne. Lenke til kommentar
LuXe Skrevet 7. januar 2015 Forfatter Del Skrevet 7. januar 2015 Tviler på det er salt, spiser mye saltholdig mat ellers uten å oppleve de samme symptomene.Kan det være ett spesiellt protein eller noe? Lenke til kommentar
Malmern Skrevet 8. januar 2015 Del Skrevet 8. januar 2015 Reagerer du på samme måte når du spiser pinnekjøtt eller fårikål? Lenke til kommentar
AnnonymG Skrevet 8. januar 2015 Del Skrevet 8. januar 2015 mulig du reagerer på et bestemt protein i fenalåret. Har du prøvd et annet fenalår, og se om det skjer hver gang du spiser det? Lenke til kommentar
LuXe Skrevet 9. januar 2015 Forfatter Del Skrevet 9. januar 2015 Reagerer du på samme måte når du spiser pinnekjøtt eller fårikål? Nei, jeg reagerer vanligvis bare på salte "ubehandlede" kjøtt-typer som fenalår og mør. Annet kokt, stekt eller dampet kjøtt virker ikke å fremskape en allergisk reaksjon hos meg. mulig du reagerer på et bestemt protein i fenalåret. Har du prøvd et annet fenalår, og se om det skjer hver gang du spiser det? Jeg har prøvd å spise flere forskjellige typer fenalår, bla.a med og uten krydder. Alle har fremskapt samme type reaksjon Lenke til kommentar
AnnonymG Skrevet 10. januar 2015 Del Skrevet 10. januar 2015 Det høres nesten ut som om du ikke tåler et protein som finnes i sin naturlige form i "ubehandlet" kjøtt, altså kjøtt som ikke er stekt eller kokt, og at du ikke reagerer på kokt kjøtt fordi proteinet denatureres (mister sin naturlige 3D-struktur). Lenke til kommentar
Gavekort Skrevet 10. januar 2015 Del Skrevet 10. januar 2015 Jeg tipper det er en muggsopp du ikke tåler. Selv om kjøttet er saltet og trygt å spise så vil det alltid danne seg litt muggsopp. Men som alltid så er det ingen her inne som kan gi deg et definitivt svar. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå