Gå til innhold

Produsent info om DVD+/-R plater tilgjengenlige.


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Dette var en lang tråd. Det eneste jeg lurer på er om det er noen her som kort og greit fortelle meg forskjellen på DVD +/pluss og -/minus. Min brenner støtter begger "formater" og dual layer. Er nye på dette området... :ermm:

I korthet kan du si det slik at DVD+R er lettest å skrive, og det er derfor en del brennere som støtter høyere skrivehastighet på +R enn -R. DVD-R er imidlertid mest kompatibelt med forskjellige DVD-spillere. begge koster like mye, sånn omtrent, og de fleste nye brennere støtter begge like bra. Dual layer, eller helst Double Layer, betyr at brenneren har støtte for to-lags plater, dvs 8.5 GB per plate. Disse platene koster imidlertid flesk akkurat nå, men er forventet å synke i pris senere.

 

For mer detaljer omkring DVD-formater vil jeg foreslå at du søker på forumet, eller sjekker www.howstuffworks.com.

Lenke til kommentar
Har prøvd nå på 8x og resultatet er verre. Lurer på om det er noen falske plater med mediakode Prodisc.

ARGH! Jeg har også gått over til eProformance 8x-plater, jeg håper inderlig ikke dette stemmer. :<

Jeg har ikke Plextor/LiteOn-brenner, så jeg kan ikke teste platene mine. De er brent på 4x med en NEC-1100a og verify har ennå ikke feilet.

 

Hvor kjøpte du dine?

Jeg sliter med Eproformance plater på min Plextor px-712 også, men bare når jeg brenner på 8X og 12X, da får jeg resultater som hos Arne M.

Men brennes de på 4X så blir de helt super. Kvalitetscore 97 av 100 i Nero Cdspeed (lest med BenQ dw1620). kvaliteten blir også tip-top på 8X i Nec Nd2500 og Nd2510. Kunne vært noe bedre i BenQ, men de er bedre i denne enn i Plextor'en. Men jeg foretrekker å brenne de på 4X også i denne.

Oc-Freak har fått mye bedre resultat enn meg, på dw1620 og Px-712a. Fikk oversendt noen plater (fra samme parti som mine) han hadde testet med, og kunne teste selv. Virker som om det kan være forskjell på brennere, og da særlig Plextor sine. Får mindre feilnivå med Dw1620 enn px-712, og min px-712 gir høyere verdier enn Oc-Freak sin :ermm:

 

Tror derfor ikke at du vil få noe problem med de i din brenner LarsC. Men dersom du lurer kan jeg godt sjekke en for deg om du sender den i posten til meg :) Bare send meg en Pm om du vil.

 

hadde jeg hatt flere eProformance 8X +R plater igjen, kunne jeg ha brent en med Nec nd1100 og sjekket, men det har jeg desverre ikke. Er gått over til kun TY plater igjen ;)

Lenke til kommentar

Eriond Skrevet 15/11/2004 : 16:07

Jeg sliter med Eproformance plater på min Plextor px-712 også, men bare når jeg brenner på 8X og 12X, da får jeg resultater som hos Arne M.Men brennes de på 4X så blir de helt super. Kvalitetscore 97 av 100 i Nero Cdspeed (lest med BenQ dw1620). kvaliteten blir også tip-top på 8X i Nec Nd2500 og Nd2510. Kunne vært noe bedre i BenQ, men de er bedre i denne enn i Plextor'en. Men jeg foretrekker å brenne de på 4X også i denne.

Har tatt en ny testrunde. Hadde ikke prøvd med 4x før. Resultatet her ble helt fint. Like bra (om ikke bedre enn) som verbatim 4x@8x. PIE avg. 0,22, max 15, total 31936. :thumbup:

Resultatt på 12x ble dårlig og på 8x en katastrofe med mange feilmeldinger (se tidligere post). Dette er jo hastigheten den er serfisert for, men som gir klart dårligst resultat.

Konklusjonen må være at disse kun er brukbare på 4x på Plextor 712.

Oc-Freak har fått mye bedre resultat enn meg, på dw1620 og Px-712a. Fikk oversendt noen plater (fra samme parti som mine) han hadde testet med, og kunne teste selv. Virker som om det kan være forskjell på brennere, og da særlig Plextor sine. Får mindre feilnivå med Dw1620 enn px-712, og min px-712 gir høyere verdier enn Oc-Freak sin 

Er det bare OC-Freak som får bra brenning på andre hastigheter eller er det bare Eriond og meg som er uheldige med våre brennere? Eriond har jo to forskjellige brennere og får bortimot samme resultat. Har en nec 1300 som andre brenner så jeg ser ingen hensikt å prøve med den siden den brenner på maks 4x.

Virker på meg etter å ha lest rundt på forumet at eProformance er litt overvurdert. :hmm: Får faktisk ikke så mye dårligere resultat med Optodisc.

Får håpe at TY plater forsatt er av bra kvalitet i alle brennehastighet.

 

Arne M

Lenke til kommentar

Ok. Jeg har akkurat nå en NEC 2500A som da ikke støtter denne testen så jeg kjører bare vanlig lese-test. Jeg bruker Thats Write platene (25-spindel) fra datakjeden som så mange her har negative ting å si om, men jeg er meget fornøyd med disse platene. Fungerer hver gang og er feilfrie ut i fra de testene jeg har kjørt på platene.

 

Skal vel kanskje nevne at jeg fikk litt vansker med å lese helt på starten av en plate, men da jeg kjørte testen på nytt etterpå, så var plata helt fin. :hmm:

Lenke til kommentar
Dette var en lang tråd. Det eneste jeg lurer på er om det er noen her som kort og greit fortelle meg forskjellen på DVD +/pluss og -/minus. Min brenner støtter begger "formater" og dual layer. Er nye på dette området...  :ermm:

 

For alle praktiske formål og så lenge utstyret du skal bruke platene på støtter begge formatene; overhodet ingen forskjell. Har du en dvdspiller eller noe som ikke liker -R eller +R, velger du naturligvis det formatet som er mest kompatibelt. Ellers så er det hipp som happ. Det er noen knøttsmå forskjeller mellom dem (-R er bittelitt større og støtter ikke multi-session elns) og -R støtter svjv ikke to lag slik som +R (dual-layer).

 

Ellers har du generelle ting som pris og kvalitet på platene, men det varierer naturligvis også blant ulike -R- og +R-merker.

 

Kort fortalt velger du platene som er mest kompatible med utstyret ditt, og har et pris/kvalitet-forhold du er komfortabel med.

 

Google eller søk på forumet for mer info, dette har blitt diskutert opp og ned i mente tidligere.

 

Edit: Så ikke at det var en side til. La til sitering av ZooL selv om spørsmålet hans er besvart. :blush:

 

 

Men brennes de på 4X så blir de helt super. Kvalitetscore 97 av 100 i Nero Cdspeed (lest med BenQ dw1620). kvaliteten blir også tip-top på 8X i Nec Nd2500 og Nd2510. Kunne vært noe bedre i BenQ, men de er bedre i denne enn i Plextor'en. Men jeg foretrekker å brenne de på 4X også i denne.

 

Toppers. Jeg kan bare brenne på 4x uansett med Necen min. Jeg ble ganske lettet nå, takk skal du ha. :love:

 

Tror derfor ikke at du vil få noe problem med de i din brenner LarsC. Men dersom du lurer kan jeg godt sjekke en for deg om du sender den i posten til meg :) Bare send meg en Pm om du vil.

 

Hehe, kanskje det. Du har uansett gitt meg troen tilbake. No more FUD!

Endret av LarsC
Lenke til kommentar

Er så utrolig mye å lese igjennom her, så kan noen si meg hvilke + plater som er de beste å kjøpe med tanke på pris\ytelse. Jo raskere de kan brennes på en nec 3500, jo bedre er det for min del.

 

Virker som om at en del merker blir litt sjangse spill å kjøpe da en ikke er sikker på hvor de er produsert før en får dem selv og kan teste, så jeg vil ha noen plater jeg er 100% sikker på at holder høy kvalitet.

 

Fint med litt hjelp her.

Lenke til kommentar
Er så utrolig mye å lese igjennom her, så kan noen si meg hvilke + plater som er de beste å kjøpe med tanke på pris\ytelse.

Kort sagt er de beste du kan få fatt i omtrent alltid verdt prisen. Jeg brant en hel del DVDer av dårlig kvalitet, før jeg visste forskjellen, og det får jeg svi for nå, når minst halvparten av dem er uleselige.

Lenke til kommentar

Prodisc.R02 4x DVD+R: Meget bra plater som produseres av prodisc i Taiwan. Det beste pris/kvalitetsforholdet akkurat nå. Merker: eProformance

En fyr på jobben har eProformance 8x DVD+R plater å selge. Bør jeg holde meg unna platene, eller er de greie å bruke hvis jeg har en PX708A-brenner?

Endret av Smirnoff
Lenke til kommentar

Smirnoff Skrevet 22/11/2004 : 09:35

En fyr på jobben har eProformance 8x DVD+R plater å selge. Bør jeg holde meg unna platene, eller er de greie å bruke hvis jeg har en PX708A-brenner?

 

Jeg bruker dem til Plextor 712 og er veldig skuffet. Resaultatet blir bra på 4x, men på 8x er de en katastrofe.

 

Arne M

Lenke til kommentar

eproformance er veldig bra på 4x, hvis du gidder vente litt på det.... da gir de like gode resultater som Verbatim.... men som det blir sagt her, på 8x er de en katastrofe....!

 

Jeg kommer til å kjøpe mer av eproformance, da jeg har tid til å vente litt ekstra for god kvalitet på superbillige plater!

Lenke til kommentar

Verbatim DataLifePlus DVD+R 4X, brennes ihvertfall med knallresultat på 8X med min BenQ DW1620.

 

QScan gav grønt lys for 8X hastighet og Nero CD-DVD Speed Disc quality test gav dette resultatet.

 

DQT-VerbatimDVDR4xsom8xbrentmedBenQ-UTENTUSJ-GF2D1.png

 

(Settings- Hastighet 4X er hastigheten testen er gjennomført på og ikke brennehastigheten)

 

Her holder PIE seg langt under grensa på 280 og det er heller ingen støøre områder der PIF overstiger 4.

 

Jeg kan dermed konkludere med at disse platene ikke tar skade av å brennes på 8X, selv om de bare er sertifisert for 4X.

 

Om resultatene hadde blitt like bra på Nec ND-3500 vites ikke.

 

Dvd`ene ble i sin tid kjøpt på Elkjøp i 25 pakk til 149kr, men bør også kunne kjøpes for en rimelig penge i dag.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...