isboks1 Skrevet 30. desember 2014 Del Skrevet 30. desember 2014 (endret) Hei! Fikk en ismaskin til jul og var veldig nysgjerrig på å prøve dette. Fulgte denne oppskriften på vaniljeis: http://www.tv2.no/a/3519662 Helte deretter blandingen i ismaskinen og kjørte på. Dessverre var ikke bollen kald nok, så blandingen ble ikke tjukk. Tenkte at dette ikke gjorde noe og helte blandingen i en boks og satt i frysen. Men når jeg lagde meg en skål så fikk jeg ikke helt følelsen av at det var iskrem jeg spiste. Konsistensen er nesten som saftis når man tygger. Kjennes nesten ut som det er bittesmå isflak i isen. Isen er god, men konsistensen er altså som saftis. Skjærer jeg en bit av isen så ser den nesten ut som marsipan inni. Noen som vet hvor problemet ligger? Er man absolutt nødt til å kjøre blandingen i maskina til den er tykk? Trodde de som ikke har ismaskin la blandingen rett i frysen. Håper noen har peiling! Endret 30. desember 2014 av isboks1 Lenke til kommentar
Mannen med ljåen Skrevet 30. desember 2014 Del Skrevet 30. desember 2014 Om du fryser blandingen i vanlig fryseboks, dannes iskrystaller som gir en slik konsistens du beskriver. Det er det som er poenget med ismaskinen: Den fryser blandingen mens den eltes, så ekle, knasende iskrysaller ikke kan dannes. Maskinens kjøleelement må være så kald somstår beskrevet i manualen. 1 Lenke til kommentar
isboks1 Skrevet 30. desember 2014 Forfatter Del Skrevet 30. desember 2014 (endret) Om du fryser blandingen i vanlig fryseboks, dannes iskrystaller som gir en slik konsistens du beskriver. Det er det som er poenget med ismaskinen: Den fryser blandingen mens den eltes, så ekle, knasende iskrysaller ikke kan dannes. Maskinens kjøleelement må være så kald somstår beskrevet i manualen. Aha, det gir såklart mening! Men om jeg kjører den til riktig konsistens i maskinen og deretter setter det i frysen, vil jeg da oppnå den kremete konsistensen, eller den med iskrystaller? Endret 30. desember 2014 av isboks1 Lenke til kommentar
Mannen med ljåen Skrevet 30. desember 2014 Del Skrevet 30. desember 2014 Iskremen skal bli tykk i ismaskinen. Ismaskinens mekaniske elting hindrer dannelse av iskrystaller idet den flytende væsken fryser til fast iskrem. Når isen er hard, kan du sette den i frysen for oppbevaring om du ikke skal spise en med en gang, akkurat som med is fra butikken. 1 Lenke til kommentar
isboks1 Skrevet 30. desember 2014 Forfatter Del Skrevet 30. desember 2014 Iskremen skal bli tykk i ismaskinen. Ismaskinens mekaniske elting hindrer dannelse av iskrystaller idet den flytende væsken fryser til fast iskrem. Når isen er hard, kan du sette den i frysen for oppbevaring om du ikke skal spise en med en gang, akkurat som med is fra butikken. Men da er jo hele problemet løst! Tusen takk for hjelpen Lenke til kommentar
Mannen med ljåen Skrevet 30. desember 2014 Del Skrevet 30. desember 2014 Dette er ikke egentlig noe jeg har mye greie på. Jeg bare tenker logisk, og har begrenset erfaring med en lite brukt ismaskin fra nittitallet. Får lyst til å børste støvet av den, forresten. Håper det jeg sa stemmer sånn noenlunde. Lenke til kommentar
bigggan Skrevet 30. desember 2014 Del Skrevet 30. desember 2014 Men da er jo hele problemet løst! Tusen takk for hjelpen Er dette med eller uten elementer? Hvis den er uten og du får dette resultatet så hjelper det å røre i isen noen ganger mens den stivner i fryseren. Lenke til kommentar
isboks1 Skrevet 31. desember 2014 Forfatter Del Skrevet 31. desember 2014 Men da er jo hele problemet løst! Tusen takk for hjelpen Er dette med eller uten elementer? Hvis den er uten og du får dette resultatet så hjelper det å røre i isen noen ganger mens den stivner i fryseren. Regner med du mener elementer i ismaskina? Det er isåfall uten. Skal følge tipsene deres neste gang, takk Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå