Gå til innhold

Hjemmelaget iskrem


isboks1

Anbefalte innlegg

Hei!

 

Fikk en ismaskin til jul og var veldig nysgjerrig på å prøve dette. Fulgte denne oppskriften på vaniljeis: http://www.tv2.no/a/3519662

 

Helte deretter blandingen i ismaskinen og kjørte på. Dessverre var ikke bollen kald nok, så blandingen ble ikke tjukk. Tenkte at dette ikke gjorde noe og helte blandingen i en boks og satt i frysen. Men når jeg lagde meg en skål så fikk jeg ikke helt følelsen av at det var iskrem jeg spiste. Konsistensen er nesten som saftis når man tygger. Kjennes nesten ut som det er bittesmå isflak i isen. Isen er god, men konsistensen er altså som saftis. Skjærer jeg en bit av isen så ser den nesten ut som marsipan inni.

 

Noen som vet hvor problemet ligger? Er man absolutt nødt til å kjøre blandingen i maskina til den er tykk? Trodde de som ikke har ismaskin la blandingen rett i frysen.

 

Håper noen har peiling! :)

Endret av isboks1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Om du fryser blandingen i vanlig fryseboks, dannes iskrystaller som gir en slik konsistens du beskriver.

Det er det som er poenget med ismaskinen:

Den fryser blandingen mens den eltes, så ekle, knasende iskrysaller ikke kan dannes.

 

Maskinens kjøleelement må være så kald somstår beskrevet i manualen.

 

Aha, det gir såklart mening! Men om jeg kjører den til riktig konsistens i maskinen og deretter setter det i frysen, vil jeg da oppnå den kremete konsistensen, eller den med iskrystaller?

Endret av isboks1
Lenke til kommentar

Iskremen skal bli tykk i ismaskinen.

Ismaskinens mekaniske elting hindrer dannelse av iskrystaller idet den flytende væsken fryser til fast iskrem.

 

Når isen er hard, kan du sette den i frysen for oppbevaring om du ikke skal spise en med en gang, akkurat som med is fra butikken.

 

Men da er jo hele problemet løst! Tusen takk for hjelpen :)

Lenke til kommentar

 

 

Men da er jo hele problemet løst! Tusen takk for hjelpen :)

 

Er dette med eller uten elementer? Hvis den er uten og du får dette resultatet så hjelper det å røre i isen noen ganger mens den stivner i fryseren.

 

 

Regner med du mener elementer i ismaskina? Det er isåfall uten. Skal følge tipsene deres neste gang, takk :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...