Sectoid Skrevet 15. desember 2014 Del Skrevet 15. desember 2014 Det var mye å feste seg ved i den artikkelen. Personlig er jeg forskrekket over at en erklært "ernæringsekspert" og "ernæringsguru" ikke er mer oppdatert. Mesteparten av det han sier er faktisk å betegne som rene avsporinger."nye studier ikke viser en link mellom mettet fett og hjertesykdom."Realiteten er at det som skaper hjertesykdom faktisk er animalsk protein og total kolesterol. Men fett er heller ikke så bra for endotelium. "Karbohydrater er dessuten i seg selv mindre mettende enn fett og proteiner."En karbohydrat er ikke bare en karbohydrat. Den kommer i en innpakning. Såkalte ernæringseksperter som denne karen er utelukkende opptatt av ting som livvidde og BMI. De velger ikke å se nærmere på andre sammenhenger. Karbohydrater i naturen kommer innbundet i fiber, vann og mineraler. Det er ingen som blir feite av å spise frukt eller fullkorn."«Dette er ikke en lisens til å tømme fløte ned gjennom strupen, for selv om mettet fett ikke direkte skader hjertet, gjør for mange kalorier det. Personlig prøver jeg å ikke ha kjeks og kaker i huset fordi jeg vet at jeg ikke kan motstå dem. Men jeg har gått tilbake til smør, gresk yoghurt og lettmelk. Jeg spiser mer fet fisk, egg og nå og da en burger.»"Og dette vitner om en fyr som er langt borti natta og har fått tunnellsyn for vektbegrensning og ofret et mer helhetlig syn på epidemiologi. Ingen ernæringsfysiolog med respekt for seg selv spiser kjøtt, egg eller melkeprodukter. Lenke til kommentar
PL610 Skrevet 15. desember 2014 Del Skrevet 15. desember 2014 De studier jeg har sett som viser at "animalsk protein" er skadelig har brukt melkeprotein i forsøkene sine. Forsøkene har også en sterk vegansk undertone. Det er et litt spesielt protein, og er ikke bare et animalsk protein. Animalsk protein fra kjøtt viser ikke samme resultat. Lenke til kommentar
Sectoid Skrevet 15. desember 2014 Del Skrevet 15. desember 2014 Disse andre forsøkene med andre proteiner har jeg ikke hørt om, men skal undersøke. Epidemiologisk er det utvilsomt en veldig sterk lenke mellom konsumpsjon av animalia, både kjøtt, egg og melk, og nesten alle de vanligste sykdommene i varierende grad. Det er ingen andre gode vitenskapelige teorier som kan forklare det enn at animalia er sykdomsfremkallende, selv om ikke alle mekanismene er nøyaktig kartlagt. Lenke til kommentar
PL610 Skrevet 15. desember 2014 Del Skrevet 15. desember 2014 Dette minner om studien som viste at det var farlig å spise rødt kjøtt. Merkelig nok var det ikke farlig å spise rødt kjøtt andre steder enn i USA. der de hadde en litt annen definisjon på hva rødt kjøtt var. Hamburgere, pølse i brød osv. ble klassifisert som rødt kjøtt. Litt usikker på om de regnet en komplett meny hos f.eks Mc Donald som rødt kjøtt, i såfall regnet de også med brusen. I Europa og Asia var merkelig nok rødt kjøtt harmløst Melkeproteinet er ikke bra for oss, det er vel ganske vedtatt, men proteiner fra kjøtt, fisk osv. er naturlig for kroppen. Lenke til kommentar
Emancipate Skrevet 15. desember 2014 Del Skrevet 15. desember 2014 Det ble slått opp stort i vg (eller dagbladet) at rødt kjøtt økte kreftfaren med ~50%. Hvis man finleste artikkelen var dette blandingsprodukter som pølse og hamburger. Rent rødt kjøtt (som biff) økte risikoen med bare 4%. Noe sier meg at det er mangelen på grønnsaker og en ellers usunn livsstil som øker risikoen, mer enn selve kjøttet. Lenke til kommentar
walkinbalance Skrevet 16. desember 2014 Forfatter Del Skrevet 16. desember 2014 Takker for alle svar Skal være på utkikk etter tabletter som inneholder omega-fettsyrer i tillegg. Syntetiske ting er ikke helt min hjemmebane, og jeg får lett noia av tanken på noe "unaturlig". Så det var en som nevnte at det ikke var det samme, naturligvis mtp. oppbygnigen, men at det kunne fremkomme stoffer en ikke vet hvordan kroppen reagerer på.. Har en trang til å lære litt syntetisk abc om jeg går for tabletter.. noen med litt kjennskap til det, som kan beroligge meg? Hvordan kan det skapes syntetisk, og av hva? Jeg burde kanskje stole på nycomed, men igjen, syntetiske ting og f.eks. sprøytemidler gjør meg fysisk kvalm. Lar ikke tvil komme til gode, kan tablettene forsvares? Lurer også på en liten ting ang. referanseverdien. Styrken er 20 *rart tegn*g, men referanseverdien viser 400%.. forstår meg ikke helt på det. 100% referanseverdi er vel det en trenger om dagen, eller? Lenke til kommentar
PL610 Skrevet 16. desember 2014 Del Skrevet 16. desember 2014 Nei, opprinnelig var grensen satt til 10 mikrogram pr dag, men det var basert på "føre var så det i allefall ikke skal være skadelig-prinsippet" Etterhvert kom det forskning som sa at det ikke var farlig, samt at andre land hadde gjerne ti ganger den norske doseringen, da økte de det til 20 mikrogram. Konservative som de er Men apotekene selger fortsatt piller fra samme produsent med både 10 og 20 mikrogram til samme pris. Det må da kunne gå under svindel. Men i praksis ble prisen halvert for de som tar 100 mikrogram om dagen, så det er da noe Lenke til kommentar
Gjest Bruker-182691 Skrevet 16. desember 2014 Del Skrevet 16. desember 2014 Igjen, ikke kjøp d3 i norge. Bigvits.co.uk Lenke til kommentar
PL610 Skrevet 16. desember 2014 Del Skrevet 16. desember 2014 Takk for linken, den vil komme godt med Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå