1245112654122755325882462 Skrevet 1. desember 2014 Del Skrevet 1. desember 2014 Nå har de 2 repsektive plassene både matservering og bartjeneste. Stammgjester er der på begge sider, stammgjester tipser stort sett alltid også, så når de som jobber der (har relativt stabilt mannskap) kjenner dem igjen følger det i sakens natur at disse får en viss prioritering forann dem man gjerne vet betaler på kronen og ikke ett øre mer. Det er tross alt i praksis skattefrie penger, jeg klandrer dem ikke, jeg oppfordrer dem til dette. Disse kunden legger merke til servicen og skaper derfor en kultur jeg mener det burde vært mer av. Kan du fortelle meg hvor i loven det står at tips er untatt skatt? Jeg skrev at det var det i praksis, ikke at det egentlig skal vær sånn. Lenke til kommentar
1245112654122755325882462 Skrevet 1. desember 2014 Del Skrevet 1. desember 2014 Og jeg slipper unna gjerrigknarker. Ja, det er vell gjerne det det griske kjøpmen kaller dem som ikke gir nok tips til at han selv slipper å betale de ansatte tilstrekkelig for at de skal være fornøyde:) Jeg velger å kalle meg en selger forann en kjøpmann. Jeg har allerede sagt at jeg betaler mine ansatte bransjestandard+, så argumentet ditt bortfaller. Det er ikke snakk om å gi nok tips, det er noe eller ingenting. Dersom du ikke gir noe anser jeg deg som en gjerrigknark, like it or love it. Lenke til kommentar
nomore Skrevet 1. desember 2014 Del Skrevet 1. desember 2014 Kjekt å se at arbeidsgiver her bidrar aktivt til skatteundrag. 3 Lenke til kommentar
1245112654122755325882462 Skrevet 1. desember 2014 Del Skrevet 1. desember 2014 Det kommer stadig når jeg er på ett av de utestedene jeg har eier-interesser i folk bort og klager på at dem blir nedprioritert i køen ol. Dersom dem svarer nei på om dem tipser så får dem bare takke seg selv.Du har ikke spurt deg selv om grunnen til at de ikke tipser er at de blir nedprioritert i køen? Som du sier selv, blir kunder som tidligere har tipset prioritert først i køen. Mao, andre kunder blir nedprioritert. Selvsagt gidder de ikke å tipse. Man skal ikke trenge å tipse første gang, for å beholde et normalt servicenivå til neste gang. Bare det å se at de ansatte ikke klarte/ville holde orden på at køen går i rekkefølge ville gjøre at jeg ga mindre tips, selv om det ikke rammet meg. Å holde orden på køen er en del av det å skape en god atmosfære, som er det man tipser for. Å se at folk som ønsker å betale full pris for en vare blir nedprioritert gjør meg beklemt. Tips er noe man gir fordi man er fornøyd mer servicen, ikke for å få bedre service. De eneste som bør ha grunn til å mistenke dårligere service er de som pruter på ting som har fast pris. Nå er det pirmært oppimot dem som ikke tipser og den som tipser. Køkulturen er naturligvis ett tema, men er du kjent for å alltid være en av de gjerrigknarkene som skal kjøpe 1 øl, betaler på kronen enten det er kontakt eller kort, tar vekslen din og går. Så må du nok innfinne deg med å stå der en stund. Jeg serverer ikke, men jeg forstår holdningen til dem som jobber der. Lenke til kommentar
Zepticon Skrevet 1. desember 2014 Del Skrevet 1. desember 2014 Dersom du ikke gir noe anser jeg deg som en gjerrigknark, like it or love it. Jeg er altså en gjerrigknark om jeg ikke birdar til skatteundragelse i utelivsbransjen. Greit å få bekreftet at seriøsiteten i bransjen er så lavt jeg hadde trodd 5 Lenke til kommentar
1245112654122755325882462 Skrevet 2. desember 2014 Del Skrevet 2. desember 2014 Du må gjerne svartmale det på de måter du selv finner hensiktsmessig. Folk vil fortsatt oppfatte deg slik. Lenke til kommentar
nomore Skrevet 2. desember 2014 Del Skrevet 2. desember 2014 So be it, tenker eg. Lenke til kommentar
1245112654122755325882462 Skrevet 2. desember 2014 Del Skrevet 2. desember 2014 Jeg slenger gladelig med 20 kroner per bestilling for å slippe å stå i kø neste gang i vertfall :-) Lenke til kommentar
Emancipate Skrevet 2. desember 2014 Del Skrevet 2. desember 2014 Hvis målet ditt er å ikke stå i kø bør du avholde deg fra å rakke ned på de som ikke tipser. For da kan du risikere at de også begynner å tipse. Da ender det med at alle betaler 20 kr. mer og fortsatt må stå i sammen køen som uten tips. Lenke til kommentar
1245112654122755325882462 Skrevet 2. desember 2014 Del Skrevet 2. desember 2014 Da må jeg bare tipse mer for bedre tjeneste, gjør ikke meg noe. Det skaper til slutt en kultur i positiv utvikling for utelivsbransjen. Lenke til kommentar
JaBBe Skrevet 2. desember 2014 Del Skrevet 2. desember 2014 Kan vi ikke ha budgivning i baren? 3 Lenke til kommentar
1245112654122755325882462 Skrevet 2. desember 2014 Del Skrevet 2. desember 2014 For tidkrevende, men slik er det i grunn i praksis. Er du en av de osm har for vane å kjøpe dyre varer, typ varer til 6-7-8-900 + følger det av sakens natur at du derav får betjening fort og kvalitetsmessig bedre enn dem som skal ha en halvliter. Lenke til kommentar
Battaman Skrevet 2. desember 2014 Del Skrevet 2. desember 2014 Til TS, nei, det er ikke vanlig eller forventet at du skal tipse dem. 2 Lenke til kommentar
toth Skrevet 2. desember 2014 Del Skrevet 2. desember 2014 kjøpe 1 øl, betaler på kronen enten det er kontakt eller kort, tar vekslen din og går. Mener du ærlig talt man skal tipse på én øl når man selv oppsøker baren, venter pent i kø, og får ølen på disken uten noe ekstra service? Hva er tipsen for? Jeg foreslår at hvis du vil de ansatte skal få tips på én pils, så setter du ned den astronomisk høye prisen på pilsa. Norske halvliterpriser er helt absurde sammenlignet med hva som helst, det dytter nå på hundrelappen for en enkelt øl som koster deg et par kr i innkjøp. 1 Lenke til kommentar
1245112654122755325882462 Skrevet 2. desember 2014 Del Skrevet 2. desember 2014 (endret) Øl-prisen er ikke så ille, nå er det de daglige lederen som styrer den, men har en formening om at den ligger rundt 85 (84,83 eller 86) kroner for en 0,4 Endret 2. desember 2014 av Priim Lenke til kommentar
Battaman Skrevet 2. desember 2014 Del Skrevet 2. desember 2014 > "Øl-prisen er ikke så ille" > 210kr/L Wat. Lenke til kommentar
1245112654122755325882462 Skrevet 2. desember 2014 Del Skrevet 2. desember 2014 Dyrt inn, dyrt ut. Lenke til kommentar
Battaman Skrevet 2. desember 2014 Del Skrevet 2. desember 2014 (endret) Hva slags øl er det dere kjøper til 170-180 kr/L? Det kan ikke være Rignes eller Hansa. Endret 2. desember 2014 av Battaman Lenke til kommentar
1245112654122755325882462 Skrevet 2. desember 2014 Del Skrevet 2. desember 2014 Det er Hansa. Det er en helt vanlig pris, det skal dekke inn langt mer enn bare kostprisen på ølet. Lenke til kommentar
Battaman Skrevet 2. desember 2014 Del Skrevet 2. desember 2014 Så det er ikke så dyrt inn allikevel? Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå