Gå til innhold

italienske krigene


Gunfreak

Anbefalte innlegg

  • 3 uker senere...
Videoannonse
Annonse

De italienske krigene var et forsøk fra Frankrike å dominere de rike nord itaienske byene. Dette var byer som hadde blitt rike på handel med ottoman riket og østen.

 

Krigen er en serie kriger, Der frankrike slåss mot en serie fiender, i started Sveits og italienske byer, senere mot spania.

 

Frankrike var den dominerende vest europeiske makten, de kom seirende ut av 100års krigen, Men de måtte på nederlag og nederlag under de italienske krigene, Spania senere spanske empire ble den dominerende makten i europa, og ville være det ca. 100 år videre til de igjen ble byttet ut mot frankrike, under 30 års krigen, Spania vant en stor seier ved Pavia i 1525 og selv om krigen varte nesten 30 år til. var de den dominerende makten, Dette var en blanding av moderne militære taktikker og deres kontroll av den nye verden over Atlanteren.

 

 

De siste 100ish årene av middelalderen så at infanteri med lange spyd(pike) dominerte Selv over ridderne, Dette ble tatt til nye høyder under de italienske krigene, der man så de største enkelt formasjonene i militær historien, De Sveitsiske pikemenn som dominerte slutten av middelalderen ble den dominerende soldaten, Men formasjonene vokste, det som var et par hundre mann med pikes ble tusenvis de største formasjonene var 5000 soldater med 6.5 meter lange pikes i en stor firkant, også kjent som pikeblokk. Men tok ikke lang tid før andre tok opp ideen. Den store konkurrenten til Sveitserne var Landsknecht. Tyske leiesoldater fra de Swabia området i tyskland.

 

Men andre brukte samme taktikken, italienerne og franskmenne hadde sine versjonen, men Sveitserne og Landsknecht var foretrukket, veldig godt trent, god moral osv. Men som leie soldater måtte de ha penger noe som blant annet ledet til at en hær av landsknecht og andre leiesoldater invaderte roma for å få penger etter de ikke hadde blitt betalt.

 

De store pikeblokkene var hoved styrken, men rundt dem var det et sammensurium av andre type soldater. Til fots hadde du armbrøst og arkebusere, Samt noen få enheter av halbradere. Og de første effektive kanonene.

 

På hest hadde du Gendarmes, Etterfølgerne av riddere, dekket i rusting, både mann og hest, med fargerike fjær og vel farger over alt. Det tok ikke lang tid før de andre landene hadde sine kopier av Gendarmes, men ingen ble like gode som de originale franske.

 

Man hadde også "archers" dette var ikke kavaleri med bueskyttere ala mongolere, achers var originalt unge tjenere til gendarmes som bar ekstra lanser og hester til gendarmes.

De ble senere en separat type kavaleri, en lettere versjon av gendarmes, en type medium kavaleri.

 

Lett kavaleri besto hovedsaklig av østlige steppe typer, Stardoti var østeuropeiske leiesoldater, og andre lignende ting, noen med buer osv.

 

Kavaleri hadde også arkebusere, disse og kavaleri med armbrøst red rundt og skøyt på det de kunne.

 

 

To be continued...

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...