Emancipate Skrevet 13. november 2014 Del Skrevet 13. november 2014 I gamle dager hadde de mange retter med hjerte, lever, nyrer og til og med haler. Får man kjøpt sånt i vanlige matbutikker? Hvis ikke, hva brukes det til nå til dags? Lenke til kommentar
L4r5 Skrevet 13. november 2014 Del Skrevet 13. november 2014 Lever er hvertall helt vanlig. Lenke til kommentar
The Avatar Skrevet 13. november 2014 Del Skrevet 13. november 2014 Pølser. Men litt meir seriøst svar. Mange av produkta får du fortsatt kjøpt, men kombinasjonen av høg kjøttproduksjon og høg kjøpekraft har gjort at ein i dag har vanskeligheiter med å få solgt anna enn dei beste kjøttstykka. Ein slakter ikkje lenger kua for å bruke alt til mat, ein slakter kua for å få tak i indrefileten. Så når det ikkje lenger er behov for å ete innmat i mangel på anna mat så velger dei fleste dette vekk. Men lever er vanlig kjøttvare, du finner det ofte i frysedisken. Du får også kjøpt lungemos og blodpudding i kjøledisken dei fleste plassar. Hodekjøtt og haler er ofte litt vanskelige å få solgt som dei er, så der er det mest vanlig at kjøttet blir skjært ut og brukt til kjøttfarser og andre kjøttprodukter der det ikkje treng å være store kjøttbitar i. Lenke til kommentar
Andrull Skrevet 13. november 2014 Del Skrevet 13. november 2014 Dama tror jeg pleier å kjøpe hele kyllinger (ikke slike du får i de fleste dagligvarebutikker) hvor disse innvollene fortsatt ligger klare til bruk innvendig. Men da har hun måtte dra i typiske "asia-butikker" og over grensa til sverige for å få tak på. Muligens de har de på Meny elns med større vareutvalg. Men disse innvollene blir da brukt å lage kraft på, og ikke spist direkte. Lenke til kommentar
multisync Skrevet 13. november 2014 Del Skrevet 13. november 2014 Hvis du går til en ordentlig slakter (ikke mange av de igjen riktignok) så får du det du vil ha Lenke til kommentar
Herr Brun Skrevet 13. november 2014 Del Skrevet 13. november 2014 Duggurd har kjøtt-abonnement, hvor ett av abonnementene er "odd bits". Leverer kun i Oslo-området, men om det er her du er så er det bare å kjøre på. http://duggurd.no/produkt/oddemann/ De fleste slaktere og dagligvarebutikker med slakteavdeling kan skaffe denne typen kjøtt om du spør. Min erfaring er at også mindre dagligvarebutikker på små steder har mulighet for dette, atpåtil enkelte billigbutikker. Men det er ikke særlig mange som kjøper. Lenke til kommentar
Emancipate Skrevet 13. november 2014 Forfatter Del Skrevet 13. november 2014 Hva slags retter kan man lage med slike råvarer? Og er en moderne lever full av miljøgifter eller er det helsekost? Lenke til kommentar
Onkel Kompost Skrevet 13. november 2014 Del Skrevet 13. november 2014 Oksehaler finnes dann og vann i de store butikkene. Av disse kan man lage fantastisk god suppe og kraft. Lenke til kommentar
morgan_kane Skrevet 13. november 2014 Del Skrevet 13. november 2014 Mye pålegg består av involler. f. eks sognemorr. Min mening er at innvoller gir bedre smak på mat. Og som flere sier, du slakter ikke kua for å kunne bruke alt til mat, du slakter idag for indrefileten. En av mine favoritter er f. eks blodpølse, har det ikke vært for at det er kraftig kost for magen kunne jeg spist det hver dag. Lenke til kommentar
Andrull Skrevet 13. november 2014 Del Skrevet 13. november 2014 (endret) Du slakter for å få penger / mat, og det er vel knapt noen rester overhode etter at kua har vært gjennom slaktinga. Måtte det være MUK kjøtt, kebabkjøtt, pølse, medister, kraft/buljong, kjøttdeig, biff osv... At det er så få som kjøper slikt i deler er nok grunnen til at det ikke lønner seg for butikken å ta det inn. At de kanskje tjener mest på indrefiléen, entrecot og ytrefilét blir ikke det samme som å si at det er årsaken til slaktingen. Endret 13. november 2014 av Andrull 1 Lenke til kommentar
Simen1 Skrevet 13. november 2014 Del Skrevet 13. november 2014 (endret) De mindre populære delene av kua blir ofte eksportert. Mener jeg leste en plass at Russland var storimportør av slikt "overskuddskjøtt" fra Norge. Ellers går det jo mye lever med til leverpostei, som er ganske populært i Norge. Hjerte er knallbra kjøtt så jeg skjønner ikke hvorfor ikke det selger godt her hjemme. Lever er ikke et dumt støvsugerfilter som samler opp dritt som blir værende. Leveren er en kjemisk fabrikk som omdanner skadelige stoffer til uskadelige stoffer. Det er bare noen få av stoffene leveren behandler som har en tendens til å hope seg opp der. Overskuddsfett, underhud og sener blir det laget såpe av. Hjernen aner jeg ikke hvor blir av. Benrester ble i hvert fall før brukt som dyrefor, men jeg tror ikke det er lov nå lengre. Endret 13. november 2014 av Simen1 Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå