Sylar Skrevet 4. november 2014 Del Skrevet 4. november 2014 Jeg mener holdbarheten. Hvor lenge holder den seg? 5 år? 10? 20? Lenke til kommentar
PROuser Skrevet 5. november 2014 Del Skrevet 5. november 2014 Slites ja. Hvor lenge holder skoene dine? Lenke til kommentar
Sylar Skrevet 5. november 2014 Forfatter Del Skrevet 5. november 2014 Slites ja. Hvor lenge holder skoene dine? Takk for svar. Hvor fort blir den dårlig ved bruk kun i liten husholdning? Hvis du vet. Lenke til kommentar
PROuser Skrevet 5. november 2014 Del Skrevet 5. november 2014 Finnes forskjellige kvaliteter, men mamma og de hadde den samme i 40 år.. Lenke til kommentar
Sylar Skrevet 5. november 2014 Forfatter Del Skrevet 5. november 2014 Det var jo ganske lenge med 40 år, da... Lenke til kommentar
Sylar Skrevet 6. november 2014 Forfatter Del Skrevet 6. november 2014 Finnes forskjellige kvaliteter, men mamma og de hadde den samme i 40 år.. Fantes det slike for 40 år + siden? 1 Lenke til kommentar
Vice Skrevet 6. november 2014 Del Skrevet 6. november 2014 Tror nok du kan regne med å ha den nærmest resten av livet om du ikke driver storkjøkken. Lenke til kommentar
Sylar Skrevet 6. november 2014 Forfatter Del Skrevet 6. november 2014 Tror nok du kan regne med å ha den nærmest resten av livet om du ikke driver storkjøkken. Kult. De i diamant sliper visst også, i tillegg til å skjerpe... Lenke til kommentar
j-- Skrevet 7. november 2014 Del Skrevet 7. november 2014 Tror nok du kan regne med å ha den nærmest resten av livet om du ikke driver storkjøkken. Kult. De i diamant sliper visst også, i tillegg til å skjerpe... Hvordan tror du egentlig skjerping av kniver foregår? Man sliper ned litt av kniveggen for å lage ny, gjevn vinkel på metallet. Lenke til kommentar
Sylar Skrevet 7. november 2014 Forfatter Del Skrevet 7. november 2014 Hvordan tror du egentlig skjerping av kniver foregår? Man sliper ned litt av kniveggen for å lage ny, gjevn vinkel på metallet. Etter hva jeg har lest så vil ikke en i keramikk slipe, kun skjerpe. Dvs. kun rette ut metallet, ikke fjerne noe. Noe en i diamant gjør. Lenke til kommentar
PROuser Skrevet 7. november 2014 Del Skrevet 7. november 2014 En slipestein sliper og metallet, men ikke så raskt som diamanter gjør. Lenke til kommentar
Sylar Skrevet 7. november 2014 Forfatter Del Skrevet 7. november 2014 Ble i tvil om hva jeg bør kjøpe. Må ha noe som sliper dem, ikke bare "skjerper" (keramikkstav). Ikke sånne hjul. Lenke til kommentar
robertaksland Skrevet 7. november 2014 Del Skrevet 7. november 2014 Det er en viktig forskjell på sliping og skjerping. Skjerping er å rette ut eggen ved å jobbe bort fra eggen. Mens sliping er å fjerne litt av metallet og lage ny egg ved å jobbe inn mot eggen. Sliping krever at redskapet er hardere enn eggen og krever høy nøyaktighet for å bli vellykket. Skjerping må skje med et redskap som er bløtere enn eggen, og kan gjøres med nesten hva som helst som f.eks en skinnrem eller bunnen av en kopp. De to største feilene man kan gjøre er å prøve å skjerpe en egg inn mot eggen, det fører bare til en butting av egen i stedet. Eller hvis man prøver å slipe bort fra eggen, da får man feil resultat. Begge feilene kan gjøre slvorlig skade på eggen og krever en ordentlig sliping for å bli bra igjen. Mine kniver har holdt seg supre i mer enn 10 år nå kun ved å skjerpe dem med undersiden av en kopp. Har aldri sett behovet for sliping. Jeg har dessuten ikke til hensikt å anskaffe slipeverktøy som kan gjøre jobben bedre enn en god fabrikksliper, det koster like mye som mange gode kniver. 1 Lenke til kommentar
Sylar Skrevet 7. november 2014 Forfatter Del Skrevet 7. november 2014 (endret) Mine kniver har holdt seg supre i mer enn 10 år nå kun ved å skjerpe dem med undersiden av en kopp. Har aldri sett behovet for sliping. Jeg har dessuten ikke til hensikt å anskaffe slipeverktøy som kan gjøre jobben bedre enn en god fabrikksliper, det koster like mye som mange gode kniver. Genialt! Det med koppen fungerte jo dritbra. Mer enn bra nok for meg, i alle fall! Takk! Penger spart er penger tjent. Endret 7. november 2014 av Sylar Lenke til kommentar
Sylar Skrevet 7. november 2014 Forfatter Del Skrevet 7. november 2014 . En porselenskopp der glasuren er borte blir vel cirka samme hardhet som keramikkskjerpestål? Altså skjerping. Lenke til kommentar
Vice Skrevet 7. november 2014 Del Skrevet 7. november 2014 Er vel det han skriver.. Lenke til kommentar
Sylar Skrevet 7. november 2014 Forfatter Del Skrevet 7. november 2014 Er vel det han skriver.. Han skrev at det var bløtere enn stålet. Bare er interessert i keramisk skjerpestål vs. porselenskopp. Men da må man kanskje være rakettforsker. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå