fytech_InnleggNO Skrevet 27. oktober 2014 Del Skrevet 27. oktober 2014 Hei folkens, som tittelen sier ønsker jeg å vite hva taco egentlig er. Fordi jeg føler begrepet taco sitter veldig løst og at det ikke finnes en ordentlig definisjon av hva det virkelig er. Jeg brukte i en periode å lage pitabrød fylt med tacokryddret kjøttdeig, erter og gulrot. Selv anså jeg ikke det som et tacomåltid helt til en venn av meg begynte å argumentere for at det var taco, selv kunne jeg ikke si meg enig. Søker derfor ekspertise fra matforumet her og håper på å komme fram til hva som definerer et tacomåltid. Lenke til kommentar
Heradon Skrevet 28. oktober 2014 Del Skrevet 28. oktober 2014 (endret) Er gulrot og erter tradisjonell meksikansk mat? Nei, det er ikke det. Derfor kan det fort utelukkes som taco. I Mexico er taco tortilla-lefse med krydret kjøtt, brune bønner, vårløk, løk, tomater, salat. Har aldri spist taco med hverken gulrot eller erter i Mexico. Endret 28. oktober 2014 av Heradon Lenke til kommentar
^fmj Skrevet 28. oktober 2014 Del Skrevet 28. oktober 2014 noun, plural tacos [tah-kohz; Spanish tah-kaws] (Show IPA) 1. Mexican Cookery. an often crisply fried tortilla folded over and filled, as with seasoned chopped meat, lettuce, tomatoes, and cheese. Lenke til kommentar
ahpadt Skrevet 28. oktober 2014 Del Skrevet 28. oktober 2014 (endret) Er gulrot og erter tradisjonell meksikansk mat? Nei, det er ikke det. Derfor kan det fort utelukkes som taco. I Mexico er taco tortilla-lefse med krydret kjøtt, brune bønner, vårløk, løk, tomater, salat. Har aldri spist taco med hverken gulrot eller erter i Mexico. I Mexico pleier 'tilbehøret' å være begrenset til litt fersk koriander, løk og kanskje hakket kål. Endret 28. oktober 2014 av ahpadt Lenke til kommentar
The Avatar Skrevet 28. oktober 2014 Del Skrevet 28. oktober 2014 Eg er ganske sikker på at det er "innpakningen" og ikkje fyllet som avgjer kva matretten kalles. Taco er slike sprø taco-skjell som ofte er laga av mais. Tortilla er ei lefse laga av mais- eller kveitemjøl. Burrito er betegnelsen for mat som er pakka inn i ei tortilla-lefse. Pita er mat som er lagt inn i eit hult brød. Kva som er brukt som fyll er då eigentleg valgfritt. Deretter kan ein sjølvsagt begynde å diskutere kva som er autentiske matrettar. I så tilfelle kjem nok den norske "fredagstacoen" dårlig ut. Den norske tacoen består av feil kjøtt, feil krydder og feil grønsaker dersom ein samanlikner med den mexicanske retten. I tillegg et nok det store fleirtallet av nordmenn eigentleg burritos som dei kaller for taco. Lenke til kommentar
robertaksland Skrevet 30. oktober 2014 Del Skrevet 30. oktober 2014 Slik jeg oppfatter det så er det krydringen av kjøttdeigen som gjør at det blir taco. Spisskummen og koriander er de krydderne som gjør at taco skiller seg fra alle andre matretter hvor kjøttprodukter og andre ting pakkes inn i spisbare forpakninger. Hvilke andre ingredienser man har sammen med tacokjøttdeigen varierer fra sted til sted, og fra kultur til kultur. Hva man pakker tacoen inn i varierer og. Men tacokjøttdeigen er alltid den samme. Lenke til kommentar
Feh Skrevet 31. oktober 2014 Del Skrevet 31. oktober 2014 Taco har ingenting med hverken spisskummen, koriander eller kjøttdeig å gjøre. Det er, og har alltid vært, forskjellige typer fyll og krydder, men fellesnevneren er at det er servert i en brettet eller rullet tortilla-lefse som originalt var laget av mais, men i senere tid også blir laget av hvete. Grunnen til at det virker som at alt mexikansk er taco i Norge er pga. merker som Old El Paso (amerikansk) og Santa Maria (svenskt!) markedsfører det slik. Lenke til kommentar
Gjest Bruker-182691 Skrevet 31. oktober 2014 Del Skrevet 31. oktober 2014 Taco i norge idag er tacokrydret kjøttdeig, med valgfritt tilbehør av typen mais, salat, agurk, paprika. Dette skal serveres i taco-lefse eller taco-shell med revet ost (hvis man tåler melk) og taco-saus i valgfri styrkegrad. Lenke til kommentar
Hotel Papa Skrevet 31. oktober 2014 Del Skrevet 31. oktober 2014 Ganske digg å bytte ut kjøttdeigen med laks! Lenke til kommentar
Kakeshoma Skrevet 31. oktober 2014 Del Skrevet 31. oktober 2014 Taco = Tacolompe/skjell + Kjøttdeig + Tacokrydder + Tacosaus + Tomat + Agurk + Salat + Mais (+ Løk) /Thread Lenke til kommentar
Gjest Bruker-182691 Skrevet 31. oktober 2014 Del Skrevet 31. oktober 2014 - Mais - Tomat + Paprika + Agurk Lenke til kommentar
Zeph Skrevet 31. oktober 2014 Del Skrevet 31. oktober 2014 Me veit at fredagstacoen i Norge ikkje er autentisk, men kva er ein autentisk taco? Om reiser til Mexico og vil ha ein god taco, kva får du då? Kva type kjøtt? Korleis er det krydra? Tilbehør? Lenke til kommentar
del_diablo Skrevet 10. november 2014 Del Skrevet 10. november 2014 Me veit at fredagstacoen i Norge ikkje er autentisk, men kva er ein autentisk taco? Om reiser til Mexico og vil ha ein god taco, kva får du då? Kva type kjøtt? Korleis er det krydra? Tilbehør? Etter å ha sett hva Taco hurtigmat er, så tja: Chili i en form, f.eks sterk saus + Opphakket kjøtt(Lam, ku, kylling) + Noen form for enkel salat + Tortilla Har ingen ide om krydder. Fetishen for Lime kommer fra en tid da Lime var dyr i Mexico, så det er regionalt. Dog, kvernet kjøtt er vel egentlig mer en hurtigmat ting, sammen med maisflakene, og en tyngre salat. Den norske taco er nå 2-3 leds adaptering, så vi elsker vel koriander og spisskummin, ved siden av den svakt sterke sausen. Lenke til kommentar
Zeph Skrevet 10. november 2014 Del Skrevet 10. november 2014 Hah. Såg faktisk den der casten live og prøvde å lage noko liknande etterpå. Lenke til kommentar
del_diablo Skrevet 11. november 2014 Del Skrevet 11. november 2014 Hehe, det er bra noen også ser det gode show Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå