Gå til innhold

SiI 3112 SATARaid i Linux (RAID-0)


sokk

Anbefalte innlegg

Jeg har et ASUS A7N8X Deluxe hovedkort. På dette hovedkortet har jeg koblet to harddisker til S-ATA kontrolleren, og satt dem opp i RAID-0. Jeg fikk installert Windows XP uten problemer (ved hjelp av driverdisketten som fulgte med). Problemet er Linux. Jeg har funnet en driverpakke for 'Linux', men dette innebærer bare Red Hat og Suse.

 

Jeg vil gjerne få inn Gentoo. Linux-distroene jeg har prøvd å installere (Slackware 9.1 etc) har funnet diskene (hdg og hde), men ikke RAID arrayen. Jeg prøvde til og med å installere Red Hat 9, med Linux-driverene. Jeg klarte å komme meg igjennom installasjonen, og jeg klarte til slutt å sette opp Lilo - slik at jeg får valget om å starte Red Hat.. Men Red Hat klarte ikke å starte (noe om at driveren var kompilert for samme kjernen, bare med -BOOT bak (sikkert installasjonskjernen)). Jeg prøvde deretter å legge inn modulene manuelt (ved å starte Red Hat 9 i rescue mode via cden) - men samme feil, selv om jeg installerte modulene som var kompilert for kjernen uten -boot.

 

Uansett, så er det ikke Red Hat 9 jeg vil ha. Jeg vil ha Gentoo eller Slackware 9.1 inn. Så mitt spørsmål til dere er:

 

Har dere klart å installere Slackware 9.1 eller Gentoo 1.4 i en RAID-0 array på en SiI 3112 kontroller? Kan dere isåfall gi meg en pekepinn i riktig retning?

 

Mvh, utsultet GNU/Linux bruker :love:

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg har nå klart å få tilgang til RAID-0 disken i Slackware 9.1. Dette ved hjelp av moduler fra:

http://www.infowares.com/linux/

 

Jeg lastet ned de ferdigkompilerte modulene for "For 2.4.22 without MODVERSIONS and without SMP: medley.o and ataraid.o" -- la dem på en diskett. Bootet opp på slackware 9.1 cden. Mountet floppyen. (mkdir /mnt/floppy; mount /dev/fd0 /mnt/floppy). Insmodet driverene, i denne rekkefølgen: ataraid, medley. "insmod ataraid.o; insmod medley.o". Da fant medley driveren RAID-0 arrayen, og mountet den under /dev/ataraid/.

 

Jeg brukte cfdisk til partisjoneringen, og anga hvilken disk det var snakk om (discen lå under /dev/ataraid/). Kommer tilbake med mer etterhvert som jeg får satt det helt opp. (Hadde noen problemer med partisjonering, men det var ikke RAID-0 spesifikt).

 

Kommer tilbake med mer...

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...