AdNauseam Skrevet 20. oktober 2014 Del Skrevet 20. oktober 2014 Kom på noe som gjorde meg nysgjerrig. Jeg har sett og hørt at det kan forekomme krypdyr i f.eks. mel (ikke spør meg hvorfor), hva er dette? Og hva er det som kan gjøre at slike krypdyr oppstår? At det ikke er tett, eller høy fuktighetsgrad i lufta? Lenke til kommentar
Complexity Skrevet 20. oktober 2014 Del Skrevet 20. oktober 2014 Kan oppstå i ris oghttp://www.itromso.no/nyheter/article10251191.ece Lenke til kommentar
Simen1 Skrevet 20. oktober 2014 Del Skrevet 20. oktober 2014 Melbiller. Det er en naturlig del av melet ettersom mel er et naturprodukt med det som hører med av naturlige innsekter som følger med kornet. http://www.anticimex.com/no/no/Bedrifter/Skadedyr/Skadedyr-kategorier/Angripe-mat-og-tekstiler/Melbiller/ Lenke til kommentar
AdNauseam Skrevet 20. oktober 2014 Forfatter Del Skrevet 20. oktober 2014 Kult. Er det noe som kan oppstå (fødes) i mel eller ris? Eller må det ha kommet med på kjøpet liksom? Lenke til kommentar
KKake Skrevet 20. oktober 2014 Del Skrevet 20. oktober 2014 De kan neppe oppstå ut av det blå, så det er enten noe man får "med på kjøpet" eller ved at insektene kommer seg fra en naboleilighet og inn i dine tørrvarer. Lenke til kommentar
Simen1 Skrevet 20. oktober 2014 Del Skrevet 20. oktober 2014 Insektene, eller rettere sagt eggene deres, følger med matvarene helt fra åkeren til melposen/risposen. Det kan selvsagt smitte til andre matvarer så det lønner seg å lukke posene godt når de ikke er i bruk. Gjerne helle mel over på andre, helt tette beholdere. Oppdager du de i matskapet kan de ha lagt egg over alt. Da bør du kaste alt mel/pulver og lignende, støvsuge og vaske alt som han ha vært i kontakt med krypene Hermetikk og andre tette ting trenger bare skylles godt. Lenke til kommentar
AdNauseam Skrevet 20. oktober 2014 Forfatter Del Skrevet 20. oktober 2014 (endret) Nyttig å vite. Takk. Forresten, hva om man spiser dette/lager mat med det uten at man vet om det. Kan man bli dårlig eller i verste fall syk av det? Endret 20. oktober 2014 av AdNauseam Lenke til kommentar
Simen1 Skrevet 21. oktober 2014 Del Skrevet 21. oktober 2014 Nei, de krypene trives ikke i menneskekroppen. Ris kokes og mel stekes vanligvis i ovn før man spiser det. Skulle man finne på å ete rå deig eller rå ris med levende kryp dør de mest sannsynlig av tygging. Skulle de slumpe til å overleve det også så dør de av magesyre/kvelning. Krypene lever av mel/kornprodukter og har ikke levekår i kroppen. Det er faktisk sunt å spise proteinrike melormer. Miljøvennlig er det også. Det er bare sosialt uakseptert/uapetittelig siden vi ikke er vant til å ha det i kostholdet. http://forskning.no/mat-klima/2011/01/dagens-rett-gresshopper-med-melormsalat http://www.tv2.no/a/3391019 http://tv.nrk.no/serie/ville-du-spist-dettee/KOID24006711/sesong-1/episode-1 Lenke til kommentar
Han Far Skrevet 21. oktober 2014 Del Skrevet 21. oktober 2014 Kom til denne tråden og forventet at noen hadde fått reptiler på kjøkkenet. Skuffa. Lenke til kommentar
AdNauseam Skrevet 21. oktober 2014 Forfatter Del Skrevet 21. oktober 2014 (endret) Fy faen, er de så svære?! O.o Interessante greier. Man kunne sikkert lagd bra proteinpulver av slike larver da. Kom til denne tråden og forventet at noen hadde fått reptiler på kjøkkenet. Skuffa.Sorry pal. Men ville ikke kalt reptiler for krypdyr da. Melormer og sirisser ville nemlig med stor fornøyelse gnage seg gjennom det gamle brødet og grønnsaker som ellers havner i søppelbøtten. – På den måten kunne man lage matavfall til nyttige proteiner for oss mennesker, sier han. Er du modig nok til å prøve insekter, så kan de ofte kjøpes eller bestilles hos dyrehandlere. Ifølge Jensen er det også lett å ale opp sine egne melormer. Dette vil jeg prøve når jeg får meg mitt eget sted! Økologiske melormer liksom, hvor kult er ikke det? Endret 21. oktober 2014 av AdNauseam Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå