Gå til innhold

Lydsystem for nytt hus


Anbefalte innlegg

Vi skal bygge, og uten at jeg er fryktelig opptatt av lyd og bilde, annet enn at jeg liker grei lyd, som i klart og ryddig med tydelige toner og et greit frekvensspekter, som man får ved f.eks et par kompakthøytalere og en billig forsterker. Så der ligger lista kvalitetsmessig. Utfordringen ligger i utførelse.

 

Jeg vil ha alt vegghengt, og jeg vil ha lyd i stue, spisestue, kjøkken og bibliotek og loftstue. Jeg vil kunne det samme i alle soner samtidig, eller i bare en sone av gangen, eller kanskje forskjellig i alle soner. Jeg har lagt ved planskisser.

 

Hvis det er mulig, vil jeg gjerne sette opp til lyd i alle rom, bortsett fra gang og teknisk rom, og helst med mulighet for å koble meg på samme systemet i verkstedet, 10 meter fra huset. Ønsker tilgang til Spotify e.l., og radio, samt at vi kan bruke det som lydkilde når vi ser på film i stue og loftstue.

 

Prismessig. Så billig som mulig, men med et sånt system er det jo ingen vits å ha noe som bare er dritt(18 musicangels, eller 7 tusenkroners surroundsystemer).

post-198440-0-87539000-1413459891_thumb.jpg

post-198440-0-73457600-1413459900_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
  • 2 uker senere...

Hifiklubben selger Sonos og Heos by Denon som gir mulighet for musikk i flere soner. Begge baserer seg stort sett på trådløse høyttalere, men begge leverer også produkter med innebygget forsterker for tilkobling av høyttalere, og en spiller som må kobles til et større anlegg.

 

Jeg har selv Heos Amp sammen med to små høyttalere og en sub, og dette fungerer veldig greit, og jeg liker godt app'en som brukes til å styre Heos.

 

Heos Amp har inngang for eksterne lydkilder som du kan bruke for å koble på TV/Film, men dette blir jo selvsagt i stereo og ikke i souround. Dersom du ønsker souround, flere innganger og mer fleksibilitet til TV/Film hadde jeg valgt en liten hjemmekinoreceiver sammen med feks Heos Link.

 

Sonos og Heos kan forøvrig ikke henges rett på veggen (bortsett fra Sonos playbar), så så du må ha en liten hylle å sette de på.

Lenke til kommentar

For nytt hus ville jeg definitivt satset på innbyggingshøyttalere i de fleste rom. Dali sine er et meget bra utgangspunkt. Om lyd til film og musikk er viktig i stua/loftstue, ville jeg nok hatt gulvstående akkurat der.

Trekk en kabel til garasjen/verkstedet og ha lyd i full kvalitet der også, selv om du sikkert skal ha trådløst ellers i huset til mobile enheter.

En grei start er å stikke innom Hifi-klubben og få dem til å sette opp et reelt forslag. Og ikke tenk så billig som mulig. I forhold til prisen for et nytt hus er dette et piss i havet, men det er utrolig for en glede et godt oppsett kan gi i mange år.

Lenke til kommentar

Greia med husbygging er at det er veldig mange som pisser i havet. Så da blir det fort penger. Er i utlandet for tiden, så jeg får ikke besøkt HiFi-klubben før uti desember.

Vet. Bygget selv for 4 år siden. :)

 

Sørger du ihvertfall for å få lagt ekstra kabler i veggene, så sparer du deg for masse rot i ettertid og du kan kjøpe utstyr etter hvert som økonomien tillater det. Og du får en topp WAF.

Lenke til kommentar

Det med WAF er definitivt en del av grunnen til dette med budsjett er litt viktig. Vi gjør det fordi det er _praktisk_ ikke fordi det er så sykt viktig med fancy lyd. Jeg syntes bare det er dumt å ikke tenke på disse tingene _nå_. Noen flere kule løsninger jeg burde se på?

 

Til nå er mine sære løsninger begrenset til:

 

Heve-senke tørkesnorer på vaskerommet(senk, heng på tøy, hev opp i tak, ute av veien)

NAS på nettverket, med egen mappe som synkroniserer med nettsky til viktige dokumenter

Alt er vegghengt(TV bord til toalett), og alt av elektronikk står i skap(minst mulig støv)

Feieluker på vaskerom, kjøkken og hall

Åpen trapp for enkelt vedlikehold

Ingen fliser, hater fuger, blir aldri rent

Lenke til kommentar

Anbefaler deg å gå for Sonos. Kun en strømkabel i veggen så er du ferdig,

Kjøp et par Play 1 i hvert rom som er "mindre viktig".(Du får veggfester til dette)
Dali anlegget for større rom.
Så lenge du har WIFI har du lyd.

Det er god nok lyd for folk flest, og er et av de enkleste systemet å håndtere av multiroom løsninger.

Lenke til kommentar

Du er jo rimelig godt i gang da, og det er ikke sære løsninger i det hele tatt. Det er praktiske.

Husk på utendørshøyttalere for terrassen, som f.eks. kan bygges inn i benken. Sub til innebyggingshøyttalere der du skal se film også.

Selv glemte jeg kabler for lyd til tv og strøm til tv i veggen. Dermed ble det noen kabler opp til tven på veggen. Ikke veldig skjemmende, men det kunne vært unngått.

 

Fliser er da fint. Vi fikk dem lagt slik at det ikke ligger seige kanter og hjørner hvor støv og skitt blir hengende fast, uten at jeg vet hva han brukte i mellom og i hjørner. Ingen problem med vasking.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...