Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

DAGENS BILDE

 

En god fotograf skal kunne ta et godt bilde av hva som helst, og her har Olav gjort det kunststykket å gjøre gull av mosegrodd gråstein. Dette er et type motiv det er vanskelig å ta et godt bilde av, da det er fort gjort at de mange steinene og vegetasjonen bare blir rot i bildet. I stedet har Olav gjort dem til sterke komposisjonselementer, som sammen med de behagelige fargene gir oss en ro som muligens bare mosegrodde steiner kan formidle.

 

Forbedringsforslag: Forbedring og forbedring fru Blom; om ikke feil, så er 4:3 croppen uvanlig, og det hadde vært interessant å høre hvorfor du gikk for denne og ikke f.eks en 3:2 eller 1:1 :-)

Lenke til kommentar

@ KristofferM: Jeg skal prøve å gi et vettugt svar:

 

- 4/3 er kanskje ikke så veldig uvanlig nå som dette formatet arbeider seg inn i massene etterhvert som m4/3 øker salget. Opprinnelig er det et video-format, likt formatet på de gamle "boble" glass-TV-ene (Bilderøret).

 

- Jeg foretrekker ikke 4/3-formatet framfor de mange andre klassiske formatene, men har for vane å legge motivet så godt som mulig innenfor de pikslene jeg har til rådighet, og prøver å unngå beskjæring i ettertid. Jeg beskjærer aldri fritt.

 

- Jeg redigerer på en 4/3-skjerm, og her ligger vel hovedgrunnen til det nesten automatiske valget. Dette faller også naturlig for meg, jeg har fotografert mye i dette formatet siden E-3 ble lansert.

 

- Slike bilder kan egne seg godt som monokrom. Hadde jeg redigert en s/h-versjon av eksponeringen så hadde jeg beskåret til 1:1 fra venstre bildeside mot høyre,- slik at jeg fikk med hele bregna til høyre.

 

(Ps: Appr. formater: 16:9 blir etterhvert mer og mer "naturlig" for meg,- har nok også sammenheng med skjermformatet.)

 

Takk for kommentaren, hyggelig!

 

Vh.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
×
×
  • Opprett ny...