Gå til innhold

Overføring av Windows lisens til ssd


Anbefalte innlegg

Hei. Problemet er som i overskriften:

Jeg har en laptop med win8 på hdd, jeg ønsker å montere en ny ssd og installere win8 på denne i stedet.

 

Jeg vet at det er mulig å klone, men ønsker å unngå dette.

 

Er det mulig å flytte win8 lisensen over til en annen harddisk uten å klone? Jeg vet at det aller letteste er å bare laste ned en fresh install fra pirathavna, men jeg har faktisk betalt for en lovlig lisens og da hadde det jo vært greit å prøve å gjøre det på den "riktige/lovlige" måten.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hvor får du det fra at bay = havn???

 

Uansett - de fleste laptoper som er levert med W8 har denne integrert i BIOS, så du må hente ut nøkkelen derifra.

 

Deretter må du finne riktig W8 instllasjonsmedia - altså OEM (mulig det går an å modifisere retail så den godtar OEM-nøkler, kjenner ikke til det på W8)

 

Keyen din kan du f.eks lese ut slik; http://www.nextofwindows.com/how-to-retrieve-windows-8-oem-product-key-from-bios/

Lenke til kommentar

Personlig tror jeg ikke det legges inn noe keyloggers av "trusted" users, men jeg er kanskje naiv. Jeg kommer uansett til å prøve å finne en offisiell kilde.

 

Men hvordan kan windows vite at jeg bruker keyen på den samme maskinen og ikke installerer på en annen? Snakker operativsystemet med biosen og leser serienummeret eller noe slikt for å finne ut at keyen brukes på rett maskin?

Lenke til kommentar

Sjekker du hash'en (SHA eller MD5) til ISO-fila du laster ned, vet du om den er offisiell eller ikke.

 

Ifølge denne lenken skal det være en lett sak å gjøre endringer i ISO-fila slik at du får installert den:

http://theblogpirate.wordpress.com/2014/02/22/bypass-the-uefis-windows-78-key-installation/

 

Jeg har ikke testet dette selv, men jeg har gjort andre endringer i denne fila før, som f.eks. å endre utgave (EditionID) eller om det er volume licensing (VL) eller ikke. Tror ikke du trenger å gjøre noe med fila PID.txt dersom nøkkelen hentes automatisk fra UEFI, men det skader ikke å gjøre det likevel hvis du finner nøkkelen under laptop'en, så sparer du evt. tid.

 

Skulle gjerne testet dette selv, men min siste laptop kom med Windows 7, og tror nok ikke nøkkelen ligger i UEFI; derfor er jeg interessert i å vite om disse instruksjonene faktisk fungerer som forventet. :)

Endret av ahw_
Lenke til kommentar

I første omgang skal jeg faktisk gjøre dette med en windows 7 laptop som ikke har uefi, så da blir det på gamlemåten du beskriver, men jeg kommer til å trenge det til en win8 laptop snart.

Står at det fungerer med både 7 og 8, og jeg har gjort lignende med 7. Derfor tenkte jeg at det sannsynligvis også vil fungere med 8 som beskrevet, men siden jeg ikke har testet med 8 kan jeg ikke si noe mer enn dét... Eller misforstod jeg det du skrev? :)

 

Redigert:

Jeg har nå lest førsteposten igjen, og kan ikke se at du faktisk ønsker å flytte lisensen over til en eksisterende installasjon av Windows 8, siden du skriver at du vil installere Windows på SSD'en (på nytt?). Å installere fra bunnen du gjøre dersom du ikke kloner HDD'en eller tar backup først og deretter gjenoppretter på SSD'en.

 

Hvis problemet bare er at HDD'en er i bruk, og du ikke vil ha lang nedetid, kan du f.eks. bruke noe som Acronis True Image. Du tar da backup av hele HDD'en samtidig som du gjør andre ting som vanlig i Windows. Deretter gjenoppretter du bare backup'en på SSD'en. Etter dette er den eneste nedetiden tiden det tar å bytte ut HDD'en med SSD'en. :)

 

Så lenge du lar programmet overskrive signaturen til SSD'en, tror jeg ikke du vil få problemer med lisens(er) etterpå, så lenge det fortsatt er samme PC og hardware (med unntakk av utbytte av HDD så klart). Det kan sikkert variere, så jeg tar forbehold om feil.

Endret av ahw_
Lenke til kommentar

Nei nei. Det handler kun om oppgradering fra hdd til ssd.

 

Ønsker clean install på ssd, men vil gjerne slippe å bruke pirated windows ettersom jeg har gyldig lisens.

 

Grunnen til at jeg ikke vil klone er fordi det ikke er ideelt/like bra som fresh install.

 

Jeg prøver det du skrev i tidligere post, tror det skal fungere helt bra :) Takk for hjelpen.

 

Edit: Sånn sett er det dumt at de ikke legger med windows installasjonsplate lenger. Eller gir en download link til iso fila. Dem klarer ikke bekjempe piracy uansett!

Endret av Strato
Lenke til kommentar

Nei nei. Det handler kun om oppgradering fra hdd til ssd.

 

Ønsker clean install på ssd, men vil gjerne slippe å bruke pirated windows ettersom jeg har gyldig lisens.

 

Grunnen til at jeg ikke vil klone er fordi det ikke er ideelt/like bra som fresh install.

 

...

OK, jeg forstår deg bedre nå. Den OEM-installasjonen du har er full av søppel du ikke trenger, så jeg ville også gått for en ren installasjon.

 

Over tid har jeg hatt Windows 8 (ren installasjon eller oppgradert fra ren installasjon av Windows 7) på en SSD på en laptop, klonet den over til en ny SSD, flyttet SSD'en fra laptop'en over til en stasjonær PC, oppdatert til Windows 8.1, og til slutt flyttet SSD'en over til ny stasjonær PC som bare er en uke gammel. Dette er sannsynligvis mer flytting enn man vanligvis ville gjort før Windows 8 kom ut, men Windows 8 fungerer bra og tilpasses automatisk ny maskinvare. Det er en helt fantastisk følelse å slippe å konfigurere Windows og programmer på nytt, synes jeg, så I mitt tilfelle er det ideelt å slippe «fresh install» med mindre noe faktisk er galt... Og det er nok bare fordi jeg startet med ren installasjon at den fortsatt er fullt brukelig. :)

Endret av ahw_
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...