1245112654122755325882462 Skrevet 23. oktober 2014 Del Skrevet 23. oktober 2014 Trenger man mer kan man bare stille opp i en helg eller jobbe overtid. Dersom man er to i tillegg som tjener det samme så har man det jo kjempefett. Klart kaste bort 3000 på bytur eller sydenfylla gjør ikke jeg, det har jeg vokst fra. Ja legge til at i dyre Oslo så er nok ikke 150 bra, da må man opp i 180-200. De stedene jeg har bodd i Østfold og Sverige så betaler vi feks 6800 kr for 90 kvadrat og to soverom, med strøm og internett inkludert og stor hage og veranda. Jeg tror prisen sentralt i Oslo ville vært ganget med to eller tre. Insane... De jobbene jeg har hatt ligger på 155-160 så kommer skifttillegg og andre tillegg oppå dette. Tilbake til tema.... Du mener at skjenkingsavgiftene i Norge ikke påvirker prisen? Hva med småbutikker som Joker eller Bunnpris? De håndterer mange fler kunder og selger mye billigere øl enn puber... Hvordan henger dette sammen? Altså de tjener jo inn penger på mat også, men det gjør da mange utesteder også... Selvfølgelig påvirker de prisen, men det er ikke så mye som den generelle oppfatningen er. Lenke til kommentar
Gouldfan Skrevet 23. oktober 2014 Forfatter Del Skrevet 23. oktober 2014 Du kan jo prøve å sammenligne omsetningen på en liten dagligvarebutikk og et utested. Jeg bor på et tettsted med tre utesteder og fire dagligvarebutikker. Den største butikken har et overskudd på 0,7 millioner. Det mest populære utestedet (som også serverer mat) har ca. samme overskudd. Likevel omsetter butikken nesten seks ganger mer. Derfor er det billig på en butikk. De klarer seg med 5% margin på varene, det gjør ikke et utested. Ergo påslaget må bli større for å få overskudd. Grunnen til det er for at ikke folk gidder å spise maten sin ute fordi det er for dyrt. I Sverige her jeg bor så er det vanlig å spise lunchen sin ute. I Norge spiser folk matpakker og baguetter.. Lenke til kommentar
1245112654122755325882462 Skrevet 24. oktober 2014 Del Skrevet 24. oktober 2014 Jeg spiser vertfall 1 av måltidene mine ute en 3-4 dager i uken. Siden jeg ikke har lunsjordning på kontoret dra jeg ofte med meg enten en kollega eller en bekjent og tar lunsjen en annen plass. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå