Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Oppsigelsestid


rsun

Anbefalte innlegg

I min kontrakt med arbeidsgiver står det bl.a. "Den gjensidige oppseiingstida er 3 mnd fra oppseiingstidspunktet."

 

Jeg sa opp jobben 16. sept. d.a. Blir da min siste arbeidsdag 16.desember? Eller må jeg jobbe ut desember måned?

 

Takk for svar

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Nei, vi har ikke avtalt noe annet enn det som står i kontrakten. Og jeg lurer litt på definisjonen av "oppsigelsestidspunktet". For meg er det datoen oppsigelsesbrevet er signert og levert, men jeg tenkte jeg måtte spørre for sikkerthets skyld.

Lenke til kommentar

Beklager, glemte å legge ved kilde.

Her er en link: http://www.arbeidstilsynet.no/fakta.html?tid=78229

 

 

 

Fra arbeidstakers side

Dersom arbeidstaker sier opp gjelder ingen spesielle formkrav, bortsett fra at oppsigelsen skal være skriftlig.

Vi anbefaler likevel at oppsigelsen leveres personlig eller sendes rekommandert, for å unngå tvil eller uenighet om arbeidstaker faktisk har sagt opp, og eventuelt når oppsigelsen skjedde.

Oppsigelsestid

Dersom ikke annet er skriftlig avtalt, er gjensidig oppsigelsestid én måned.

Kortere oppsigelsestid enn en måned er bare tillatt hvis tariffavtale eller skriftlig avtalt prøvetid åpner for det.

Når arbeidstaker har vært ansatt i mer enn fem år gjelder minstekrav om oppsigelsesfrister fra to til seks måneder, avhengig av arbeidstakerens ansettelsestid og alder.

Har du vært ansatt i samme virksomhet i minst fem år, men mindre enn ti år, gjelder en gjensidig oppsigelsesfrist på minst to måneder. Der din arbeidsavtale gir en lengre oppsigelsestid, er det denne som gjelder. Hvis din arbeidsavtale gir deg en kortere oppsigelsesfrist en to måneder er det arbeidsmiljøloven som gjelder.

Ved ansettelse i samme virksomhet i minst ti år, gjelder en gjensidig oppsigelsesfrist på minst tre måneder. Om du i henhold til arbeidsavtalen har en lengre oppsigelsestid, er det likevel den som gjelder. Hvis avtalen din gir deg en kortere oppsigelsesfrist enn tre måneder, er det arbeidsmiljøloven som gjelder.

Forutsatt at du har vært ansatt i samme virksomhet i minst ti år, vil alderen ha betydning for oppsigelsestiden. Er du fylt 50 år vil oppsigelsestiden være minst fire måneder, er du fylt 55 år vil den være minst fem måneder og er du fylt 60 år vil den være minst seks måneder. Det er ikke lov å ha kortere oppsigelsestid enn det som her er nevnt.

Normalt løper oppsigelsestiden fra den første dagen i måneden etter at oppsigelsen har funnet sted. Dersom for eksempel arbeidsgiver/arbeidstaker mottar oppsigelsen 15. mars løper oppsigelsestiden fra 1. april.

Er arbeidstaker ansatt med prøvetid gjelder en gjensidig oppsigelsesfrist på 14 dager, med mindre noe annet er skriftlig avtalt eller fastsatt i tariffavtale. Oppsigelsestiden løper fra datoen oppsigelsen er mottatt av den andre parten.

 

Min far er arbeidsgiver, og han sier i tillegg at dersom arbeidsgiver er på ferie eller ellers borte, gjelder likevel oppsigelsen fra det tidspunkt oppsigelsen ligger på pulten hans. Dette vet ikke jeg om stemmer, men slik opererer han ihvertfall. Da jeg spurte hvorfor, svarte han: "Hva om sjefen blir langtidssykemeldt og ikke kan nås? Hvordan skal man da kunne si opp?"

 

Håper dette hjalp :) Lykke til.

Endret av Arinomi
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...