OPL Skrevet 8. oktober 2014 Del Skrevet 8. oktober 2014 Kunne tenkt meg å lage disse, ser ut som perferkt til og ha til date. Men noen som vet hva alle ingrediensene er på norsk og hvor jeg eventuelt kan få tak i de. Lenke til kommentar
Feh Skrevet 8. oktober 2014 Del Skrevet 8. oktober 2014 (endret) Deig: Siktet hvetemel Carom seed (Ajwain frø) (og eventuelt timian) Salt Klarnet smør Vann Fyll: (Spiss)kummen Ingefær Knuste, kokte poteter Mangopulver Chilipulver Korianderpulver Garam masala pulver Korianderfrø Granateplefrø Grønne erter eller cashew nøtter / mandler / rosiner Vil tippe at du finner det meste i dagligvarebutikken, mens enkelte ting kan være lettere å finne (og ha bedre kvalitet) i innvandrerbutikker. Her vil det jo naturlig nok være in idé å se om du finner en indisk sjappe. Endret 8. oktober 2014 av Feh Lenke til kommentar
OPL Skrevet 8. oktober 2014 Forfatter Del Skrevet 8. oktober 2014 (endret) Tusen takk. Har aldri sett koriander eller granateplefrø tror jeg, skal leite etter det. Klarnet smør er bare smeltet margarin eller? Bruker han en hel flaske med olje når han fritysteker det? Må kanskje finne den billigste oljen da. Endret 8. oktober 2014 av OPL Lenke til kommentar
Emancipate Skrevet 8. oktober 2014 Del Skrevet 8. oktober 2014 Det er jo ikke sikkert at de blir like pent når du lager det. Jeg snakker av erfaring. Lenke til kommentar
Feh Skrevet 8. oktober 2014 Del Skrevet 8. oktober 2014 Tusen takk. Har aldri sett koriander eller granateplefrø tror jeg, skal leite etter det. Klarnet smør er bare smeltet margarin eller? Bruker han en hel flaske med olje når han fritysteker det? Må kanskje finne den billigste oljen da. Antar det er tørkede granateplefrø, mulig det finnes i spesialforretninger. Klarnet smør er bare smør som er separert fra melkeproteiner. Du lager det ved å kjøpe usaltet smør, varme opp på lav varme (det skal ikke koke/ryke) for så å helle av fettet i etterkant (melkeproteinet synker til bunns). Poenget med det er at fettet tåler mye høyere varme enn vanlig smør. Frityrolje er billig uansett. Bare bruk raps eller solsikkeolje, koster praktisk talt ingenting. Men ta kanskje å les deg litt opp om frityrsteking før du setter i gang. Kan bli farlig om du ikke vet hva du driver med. Lenke til kommentar
OPL Skrevet 8. oktober 2014 Forfatter Del Skrevet 8. oktober 2014 Kanskje jeg skulle kjøpt en frityrkoker så det blir lettere. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå