Gå til innhold

TV som PC-skjerm - uskarpt bilde


moby_duck

Anbefalte innlegg

Jeg har en laptop med omtrent UHD-oppløsning (3200x1800) og vil koble den til en skjerm. Har lyst til å bruke en TV for å få litt større skjerm, men når jeg kobler den til en 1080p skjerm blir bildet veldig uskarpt og teksten vanskelig å lese. Når jeg studerer skjermen på nært hold ser det ut som at den ikke viser noen utvalgte piksler, altså at den hopper over noen. Dette skjer uansett om jeg velger maksimal oppløsning eller 1080p på PC-en.

 

Når jeg kobler PC-en til en 1080p PC-skjerm, derimot, blir bildet mye, mye bedre. Hvorfor er det slik? Oppløsningen er jo den samme. Er det forskjell mellom PC-skjermer og TV-skjermer når det kommer til grafikkort og slikt?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Som sedsberg sier; AMD skjermkort har gjerne i driveren en 5% overscan som standard, sett den til 0% i så fall. Ellers kan det være lurt å kikke i menyen til TV'en, på bildeinnstillinger, mange setter sharpness til 100% f.eks. Man vil jo ha skarpt bilde vel? Men det er ikke så lurt med PC tilkoplet, fordi sharpness legger til informasjon i bildestrømmen som ikke skal være der, og virker mot sin hensikt. Så sett evt. sharpness også ned til 0. Det kan også være en egen PC eller Game mode på TV'en, prøv å skru den på, det gir kortere input lag, kanskje også 1:1 pixel mapping.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...