Gå til innhold

Brennetid på en 700 MB Divx-film


Anbefalte innlegg

Jeg har en LG CD-RW DVD Combo drive, 48x24x48x16x. Bruker 40x Verbatim plater til å brenne, og i Nero 6 kommer valgmuligheten om å brenne i 48x når jeg skal brenne en film på 700 MB. Men allikevel bruker jeg 4 og et halvt minutt på å brenne hele filmen...Har lest på en rekke tester at brenneren min skal kunne klare å brenne 700 MB på i underkant av 3 minutter...Hva kan være feil? Jeg installerte siste firmware-versjon, men det hjalp ikke det heller....

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ja, jeg er klar over at det ikke brennes på 48x hastighet hele tiden, men at dette kun er max hastighet....Jeg bare stusset over at det tok så lang tid for meg å brenne en 700 MB fil, når tester på nettet sier at det tar ca. 3min å brenne en 700 MB fil....

 

Hvor lang tid bruker du på å brenne en 700 MB film da?

Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...

Hadde selv en 48x brenner fra LG. Det var riktig nok ikke en combo, men hadde samme problemet. Den starter på høy hastighet (veldig høy hastighet) men senker hastigheten drastisk etter noen sekunder. Brente fulle plater på ca 5 minutter. Ble så forbanna at jeg kvitta meg med den.

 

Før det hadde jeg en Plextor 40x. Den bynte lavt og økte. Fulle plater tok ca 3,5 minutt. Desverre ble den grilla da 12V pinna hadde kommet ut av kontakten etter et hovedkort skift. Beste brennern jeg har hatt ever. :)

 

Har aldri hørt at XP slår av DMA (Direct Memory Access) under brenning. Setter man på Auto i BIOS og velger DMA i Windows XP har man DMA til man selv endrer det. Husker ikke nøyaktig overføringshastighet med alle de forskjellige PIO og DMA. Tror det var noe slikt:

 

PIO 2 = 11 MB/s

PIO 4 = 22 MB/s

UDMA 3 = 33 MB/s

UDMA 4 = 66 MB/s

UDMA 5 = 100 MB/s

UDMA 6 = 133 MB/s

 

Men det spiller ingen rolle. Man får raskeste hastighet som leser/brenner/kontroller/kabel støtter hvis man setter på Auto i BIOS og DMA Enabled i Windows XP. :)

Endret av Peseduden
Lenke til kommentar

XP slår av DMA på cd-enheter og setter de over i PIO modus -det være seg cd/dvd-brenner, dvd-rom eller cd-rom, dersom det registreres et visst antall lesefeil. Hvis du har prøvd å få noe ut av ei plate med hakk og fingermerker i, og la merke til at cd-enheten slet med å lese filene -evt at det kom en feilmelding, bør du sjekke DMA innstillingene til det aktuelle drevet etterpå.

Endret av KAS
Lenke til kommentar

La oss si at du har en brenner som støtter PIO-4 og en UDMA-133 harddisk på samme kabel. Du vil sannsynligvis ikke få optimal ytelse på din UDMA-133 harddisk når begge er i bruk. Ehh.. Det vil du uansett ikke fått selv om begge hadde hatt UDMA-133, for kontrolleren kan bare snakke med en enhet av gangen, og så er det en latency på vet-ikke-hvor-lenge til den kan bytte til motsatt enhet. :)

 

Du unngår problemet om bare en enhet per kanal er aktiv. :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...