Gå til innhold

En liten utblåsning - mot Telenor Mobil(bredbånd)


Anbefalte innlegg

Jeg får poengtere det med en gang. Det er ikke store beløpene det er snakk om. Men poenget er at jeg liker ikke å føle meg lurt.

Jeg tok med meg laptopen i ferien som var. Dessverre fikk jeg ikke tilgang til WIFI der jeg oppholdt meg men laptopen har slot for SIM 4G/LTE og Telenor hadde 4G dekning i området.
På Telenors sider fant jeg ut at et Telenor Mobil M bredbånd burde passe for ferien. 299,- pr. mnd. og 10GB data.

Jeg dro derfor til den lokale Telenor-forhandleren den 10.juli og jeg forklarte at jeg trengte mobilt bredbånd for ett par uker og at jeg ville ha et M-abo. Jeg spurte også forhandleren om det bare var å si opp abo. innen utgangen av mnd. for ikke å bli belastet for neste mnd. Det fikk jeg et bekreftende ja på.

Abo. skulle bli aktivisert innen 1 time eller 2.
Det skjedde ikke. Tilbake til butikken, 4 timer senere, så ble det konstatert at kortet ikke var blitt aktivisert. Den butikkansatte trodde da at de hadde gjort noe feil og kansellerte det første kortet og aktiviserte et nytt kort.
Tilbake igjen, satt inn SIM-kortet og ventet, og prøvde flere ganger å kople meg opp uten å lykkes.

Morgenen etter så må jeg tilbake til butikken for å høre hva det er som foregår. De bak disken forstår heller ikke så mye og ringer derfor Telenor ett eller annet sted. Det viser seg at de har feil i sine systemer og at nye abo. ikke er blitt aktivert. Men de opplyser også om at feilen nå er løst men at de sitter med en backlog på hundrevis av nye abo. som må aktiveres manuelt. Personen bak disken spør da om det kanskje er bedre og raskere at de kansellerer SIM-kort nr. 2 også og. Det bekrefter Telenor og så blir gjort.

Tilbake igjen med SIM-kort nr. 3 og etter å ha ventet en stund så fungerer det. Oppkopling går på sekundet og 4G hastighet oppnås. Endelig tenker jeg.
Noen dager senere kommer første faktura, på kr. 100 men en dårlig beskrivelse om hva det gjelder men jeg tolker det til å gjelde mobilt bredbånd basert på et oppgitt langt nummer. Dette ser jeg på Telenors Mine sider. Ok tenker jeg og legger den til betaling i nettbanken.
Men noen dager senere kommer en ny faktura, på kr. 579,48 med forfall 25 juli. Jeg sender da en mail til deres kundeservice for å få en forklaring på hva det gjelder samt beløpet. Jeg får beskjed om at det gjelder det mobile bredbåndet for inneværende måned samt neste måned: Forhåndsbetaling og med fakt.-gebyr på 49,-. Vel tenker jeg, betaler og regner med at jeg får for mye innbetalt når jeg stopper abonnementet.

 

30. juli går jeg inn på Mine sider hos Telenor for å stoppe abo. Det finner jeg ingen valgmuligheter for. Jeg finner derimot valgmuligheten i å sperre/sette på hold abonnementet. Jeg tenker som så at det kan jo være en grei løsning i tilfelle jeg trenger abo'et senere og dermed bare kan aktivere det igjen.

Så i august kommer nok en faktura. Denne gang på 348,-. Og nok en gang mailer jeg Telenors kundeservice og spør hva dette gjelder. Jeg får beskjed om at det er nok en forhåndsfakturering, inkl. 49,- i fakt-gebyr. Jeg forklarer at jeg sperret abo. 30 juli. Men jeg får beskjed om at det er ikke det samme som å si abo opp og at oppsigelse må skje skriftlig. Jeg får også, i et strengt skriftlig tonefall at siste faktura på 348,- må betales men at de vil refundere for mye innbetalt. Skriftlig oppsigelse av abo. blir sendt og SIM-kort nr. 3 blir brukket i så mange deler jeg klarer.

 

Noen uker senere mailer jeg kundeservice igjen og spør om hvor blir det av oppgjøret. (Fordi nå har det gått en fanden i meg og ønsker ikke at de skal slippe unna med dette.)

To dager senere får jeg en kreditnota, på 250,-.

For å kunne ta skjermbilder fra fakturaer går jeg inn på Mine sider hos Telenor. Men der er alle transaksjoner er fjernet.

Så her er oppsummeringen på kostnaden på 1 mnd. Telenor.

 

Første faktura: 100,-

Andre faktura: 579,48

Tredje faktura: 348,.

Kreditnota: - 250,-

 

Total kostnad for en mnd. Telenor Mobil M bredbånd til 299,- ble dermed kr. 777,48.

 

Bye bye Telenor Mobilt Bredbånd. Jeg kommer ikke tilbake!


Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...