Gå til innhold

Bør jeg kanselere dette jobboppdraget? (Reklamefilm)


Businessdama

Anbefalte innlegg

Hei!

 

Jeg har nylig startet opp nytt firma og har fått min første betalende kunde- jippi! Trodde jeg...Her er greien:

Jeg skal lage reklamefilm for et utested og spurte en av dem som spiller piano der om han vanligvis tok opptak av opptredenene sine og om jeg kunne bruke hans musikk til denne lille filmen. Han sa at han vanligvis ikke tok lyden opp, men at han lett kunne ordne et opptak for meg. Da jeg spurte om han skulle ha betalt for det, sa han at utestedet lønner ham og han jobber for dem.

Ok, sa jeg og ventet så på at han skulle sende meg dette opptaket. Han kontakter meg etter noen dager og sier at han ikke fikk det til, opptaket var en fiasko. Og siden han nå hadde brukt så mye tid på å rigge til dette utstyrer, så ville han ha kompensasjon for det. Da svarte jeg i korte trekk at vi hadde aldri noen avtale om at jeg skulle betale ham. Han ble da agressiv i tonen og jeg sa gjentatte ganger at jeg ville ikke bruke hans musikk til prosjektet mitt, jeg ville finne annen musikk.

Men da fikk pipen en annen låt, da sa han at han ville sende meg noe musikk han hadde fra tidligere opptredener mot at jeg krediterte ham i videoen og brukte bilde av ham i den. Altså gratis, mot at han fikk kreditt i form av tekst og bilde av seg selv i videoen...

Jeg likte det ikke, men sa ja til dette.

Han sa han hadde sendt meg mail med filene, men jeg fant den ikke i innboksen. Så dager etter finner jeg den i SPAM boksen min...Så han hadde altså sendt filer, men de var inaktive nå siden han hadde valgt at de ble slettet etter 7 dager...Han blir så illsint på meg fordi jeg ikke engang hadde åpnet eposten fra ham og jeg prøvde å forklare ham at det var fordi den låg i Spam-boksen min som jeg aldri sjekker. Så sa han at han nå skal "invoice" meg, altså sende meg regning for bortkastet tid. Da kontaktet jeg Daglig leder for bedriften jeg skal lage reklamefilmen for og han sa at han skulle snakke med pianomannen. Seinere sender Daglig leder meg en mld og ber meg og pianomannen samarbeide og at jeg må bruke hans musikk og bilder i videoen...

Jeg sier da at det kan jeg, men ikke uten en skriftlig avtale signert av pianomannen om at jeg ikke skal belastes økonomisk for bruk av hans materiale. Da sier Daglig leder at det har vært nok frem og tilbake nå og at jeg har hans ord på at jeg ikke skal belastes økonomisk.

 

Magefølelsen min sier meg at jeg bør avbryte dette prosjektet mens jeg kan (de har ennå ikke betalt første avdrag på filmen). Hva sier folket der ute?

Endret av Businessdama
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...