Gå til innhold

Help! Skjerm slår seg av og på!


Ebbe2

Anbefalte innlegg

Hei!

For en måned siden gikk jeg til innkjøp av en ny PC + skjerm.

PC: Zotac Zbox IQ01

Skjerm: Asus 27" VN279QLB

Systemet fungerer fint å jobbe med helt til den går i hvilemodus f.eks når jeg forlater den for å gjøre noe annet. Når jeg kommer tilbake for å jobbe videre kan skjermbildet forsvinne et sekund før den kommer tilbake. Jeg vet ikke om det er skjermen som skrur seg av et lite sekund eller om det er koblingen mellom PC og skjerm som slutter å fungere et lite øyeblikk.

Det er helt tilfeldig når skjermen forsvinner, men skjer det så inntreffer det alltid etter hvilemodus. Noen ganger skjer det hyppig - typ hvert 30 sekund. Andre ganger går det flere minutter mellom hver gang. Den kan også fungere problemfritt etter hvilemodus i perioder. Altså - helt random.

Hvis jeg merker at skjermbildet skrur seg av og på, kan jeg løse problemet med å skru av skjermen for så og skru den på igjen.

Skjermen har innebygde høytalere og hvis jeg spiller musikk samtidig som bildet forsvinner, skjer det samme med lyden. Den forsvinner et sekund. Hvis jeg derimot spiller av musikk med øretelefoner som er direkte koblet inn i PC'en vil lyden være upåvirket, men bildet forsvinner.

Skjermen er koblet til PC'en via en DisplayPortkabel.

Noen som har lignende erfaring?

 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Etter hva jeg kan se så kan du også bruke HDMI for koble skjermen og pcen sammen.

har du forsøkt det for finne ut om skjermen da virker som den skal

 

Forøvrig så kan jeg ikke huske å ha vær borti det problemet

Da må det enten være en innstilling et sted ( skjerm eller pc ) eller så er det noe galt med skjermen selv om man heller ikke kan utelukke at det er noe galt med tilkoblingene på både pc og skjerm.

 

Har du undersøkt at kontaktene sitter skikkelig fast ?

( det er enkelte skjermen som går i en eller annen modus når den mister signalet )

Lenke til kommentar

Kontaktene sitter fast i både PC og skjerm. Altså, i 99% av brukstiden min fungerer alt fint, men etter at PC'en har vært i hvilemodus (riktig benevning?) kan den bli ustabil.

Derimot har jeg lagt merke til et annet problem. Veldig ofte fryser PC'en ved oppstart - ved skjermbildet som viser "PRESS DEL" for BIOS osv. Det skjer hyppigere og hyppigere. Lurer på om det er en feil ved selve Zboxen...

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...